Bulletproof Kahvi Ilmiö – Laihduttava ”Voikahvi” Mullistaa Kahvinjuonnin

Kohuttu voikahvi ilmiö leviää nyt laajasti myös Suomen puolella. Pelkkä kahvi ei enää riitä suomalaisille, nyt tulee laihduttava ”voikahvi” (kupissa jopa 1000 kaloria). Voitko todella laihtua äkkinäisesti ja saada loputtomat energiatasot juomalla voikahvia?

Mikä ihmeen Bulletproof kahvi?

Kyseessä on siis Dave Aspreyn kehittämä voikahvi resepti, jolla väitetään olevan uskomattomia terveysvaikutuksia, kuten nopea laihtuminen, loputtomat energiatasot, ruokahalun pienentyminen, valtava positiivinen vaikutus kognitiiviseen toimintaan ja paljon muuta.

Dave Aspreyn mukaan normaaleissa kahveissa on vaarallista homemyrkkyä (mykotoksiinit), joka laskee performanssia, heikentää ja väsyttää – Why Bad Coffee Makes You Weak. Tämän vuoksi Asprey kehitti ”päivitetyn kahvin” jossa näitä homemyrkkyjä ja torjunta-aineita ei ole.

Lisäksi tämä kahvi viedään seuraavalle tasolle lisäämällä siihen Grass-fed voita ja päivitettyä MCT-öljyä, jota Dave Asprey tietenkin myy nettikaupassaan. Tämä ilmiö voi kuulostaa hullulta, mutta mitään ideaa ei kannata suoraan tyrmätä ilman omia tutkimuksia.

Bulletproof Kahvin esittely video – uskomattomat hyödyt!

”I just had physiological response that said drink this and keep drinking this”

Miten Bulletproof kahvi syntyi

Dave Asprey keksi kahvin idean maistellessaan voi-teetä (Tibetan tea) Tiibetin munkkien kanssa, siellä voin lisääminen teehen on ikivanha tapa. Näin syntyi Bulletproof kahvi®, jonka Dave kehitteli uudelle tasolle lisäämällä kahviin MCT-öljyä. Kyllä, juuri sitä mitä bodarit käyttää trimmatessaan itseään kisa kuntoon (sulattaa tehokkaasti vatsarasvaa).

Dave Asprey on nauttinut 1000 kalorin Bulletproof kahvi kupin aamupalaksi jo viisi vuotta. Tämän super kahvin avulla hän on laihtunut 45 kiloa (ilman liikuntaa tai kuntosalilla käyntiä). Dave Asprey on biohäkkeri, joka on käyttänyt nyt jo 300 tuhatta dollaria oman biologian hakkerointiin. Ihmemies Aspreyn vatsalihakset näkyy vaikka hän syö 4500 kaloria päivässä ja nukkuu alle viisi tuntia päivässä. Dave käyttää myös nootrooppeja (älylääkkeet) ja synteettistä testosteronia.

Voikahvi ilmiö

Bulletproof ilmiö on saavuttanut myös Suomen, eikä sitä voi enää kukaan kiistää, se on todellista. Kokoajan enemmän kuulen ihmisten kertovan Bulletproof kahvista ja dieetistä. Youtube on täyttynyt Bulletproof kahvia ylistävistä videoista, ihmettelen jos tästä et ole vielä kuullut…

Bulletproof dieetti on nykypäivän kuumin nimi. Dieettiä on helppo seurata lataa tästä uusin Bulletproof infokuva. Vähennä alempana olevia ruokia ja lisää ylempänä olevia, helppoa.

Lääkärit ympäri maailmaa suosittelee ja ylistää Bulletproof kahvia ja dieettiä. Ainakin yksi suomalainen lääkäri suosittelee jo tätä tässä videossa. Bulletproof dieetistä löydät enemmän tietoa tästä linkistä. Tämä postaus perustuu Bulletproof kahviin.

Takaisin aiheeseen eli kahviin…

Virallinen Bulletproof kahvi resepti:

-Upgraded kahvia kupillinen.
-Upgraded MCT oil 1 ruokalusikka
-Nurmisyötetyn lehmän voita. 10-80 grammaa, oman maun mukaan.

Nämä sekoittamalla saadaan upea rasva latte, jonka maku näpäyttää skeptisenkin kahvi kriitikon hereille. Samalla kun Bulletproof kahvi päivittää aivotoiminnan ja parantaa keskittymistasoa sekä poistaa himot roskaruokaan & nopeuttaa rasvan palamista.

Katso video How To Make Bulletproof Coffee in 3 Steps

Onko suomalaiset markettikahvit täynnä homemyrkkyä?

Home ja mykotoksiinit kahvissa on erittäin suuri ja tunnettu ongelma maailmalla. Euroopassa myytävistä kahveista testataan okratoksiini tasot jonka sallittu enimmäismäärä kahvissa on 5.0 μg/kg (10.0 μg/kg pikakahvi) lähde.

Jos ymmärrän oikein, täälläkään kahvissa ei ole raja-arvoja aflatoksiinille, joka on itseasiassa pahin mykotoksiini. Tullin mukaan viime vuoden testatuista kahveista vain 12%, (2010 28%) sisälsi mykotoksiineja (okratoksiini A, aflatoksiinit B1,B2,G1,G2).

”Yleisesti puhuttaessa aflatoksiineista tarkoitetaan aflatoksiini B1:tä, joka on yksi voimakkaimmista luonnon tuottamista syöpää aiheuttavista aineista” – Lähde Evira.

Kahvin laatuun siis kannattaa todellakin kiinnittää huomioita myös Suomessa, eikä vain luottaa siihen Eviraan.

”Homemyrkkyjen korkeimmille sallituille pitoisuuksille elintarvikkeissa on asetettu raaka-ainekohtaisia säädöksiä. Raja-arvoihin vaikuttaa se, onko raaka-aine tai siitä tehty valmiste tarkoitettu suoraan ihmisravinnoksi tai käytettäväksi elintarvikkeiden ainesosana. Riskiraaka-aineita valvotaan tarkasti sekä maahantuontivaiheessa että Suomessa oman kansallisen vieraiden aineiden valvontaohjelman avulla.” – Evira – Homemyrkyt eli mykotoksiinit

Jos kahvi homehtuu 3 viikkoa aurinkossa (natural), ei tarvitse olla kahvi expertti tietääkseen, että hometta siihen kasvaa. Jos valitse halvimman aurinkokuivatun markettikahvin voit olla varma, että siinä on homemyrkkyä (mykotoksiinia). Mutta onko sen juominen välitön terveysriski? – Tuskinpa. Toisaalta järkevämpi kysymys olisi: ”Onko järkeä laskea omaa suorituskykyä terveyttä tietoisesti?” Tuskinpa, koska laadukkaan ja surkean kahvin hintaero on muutama euro kuukaudessa.

Kahvin laadusta kiinnostuneet tietää, että yksi kuppi hyvää kahvia on parempi kuin 10 kuppia huonoa kahvia.

“Life is too short for bad coffee.”

Mistä saat laadukasta kahvia suomessa

Suomestakin saa laadukkaita kahveja. Nyrkkisääntönä kannattaa valita korkealla kasvaneet arabica pavut, jotka on prosessoitu märkämenetelmällä.

Märkämenetelmä (washed / wet processing) on ylivoimaisesti parempi verrattuna normaalin ”natural” aurinkokuivatukseen, jossa pavut homehtuu jopa kolme viikkoa auringossa, keräten linnunulosteita ja muita saasteita. Jos aihe kiinnostaa katso: kahvin prosessointi tavat kuvilla.

Luomun valinta ei yksinään sinänsä auta mitään – jos se on surkean laatuista robusta papua joka on prosessoitu aurinkokuivatuksella(natural).

Dave Aspreyn mielestä, Coffea arabica papu on laadukkain ja paras. Vältä halpaa Coffea robusta papua, siinä on enemmän kofeiinia ja se on yleisesti huonolaatuista.

Helpoin tapa saada laadukasta kahvia: Kävele asiantuntevaan kahvikauppaan ja kysy puhtainta korkealla kasvanutta märkämenetelmällä prosessoitua arabica-papua, mielellään Keski-Amerikasta (Jos asiakaspalvelija katsoo sinua tyhjällä katseella, hän luultavasti on harjoittelija tai sijainen. Yleensä kahvikauppiaat tietää nämä jutut, jos ei suosittelen etsimään toisen kahvikaupan.)

Bulletproof kahvin valmistaminen

Kahvi – Laadukasta kahvia ja mielellään pressopannulla tai aeropressilla jossa on metallisuodatin. Dave Asprey uskoo, että paperisuodatin poistaa tärkeimmät rasvat kahvipavusta ja kahvi ei ole enää niin terveellistä. Tämän lisäksi normaalit kahvinkeittimet eivät pysty tuottamaan tarpeeksi kuumaa vettä(90-95 Celcius) optimaalisen kahvin tekoon. Kahviveden suosittelen suodattamaan vähintään britakannulla, tämä parantaa huomattavasti kahvinmakua.

MCT-öljyä ruokalusikka tai pari. Useat Bulletproof kahvin terveysväittämät tulee suoraan MCT-öljyn hyödyistä.

MCT(Medium Chain Triglyceride)-öljy on se terveellinen laihduttava osa kookosöljystä, eli Kapryyli(C-8) ja Kapriinihapot(C-10). Kookosöljy on itsessään noin 55% keski-pitkiä-rasvahappoja, mutta Kapryyli ja Kapriinihappoja siinä on vain noin 15%.

Kai tiesit että useat kookosöljyn terveysväittämät perustuu itseasiassa MCT-öljyyn. Lähes kaikki tutkimukset kookosöljyn laihduttavasta ominaisuudesta on tehty MCT-öljyllä. Siitä on vedetty johtopäätös, että myös kookosöljy laihduttaa koska se on ~55% Keski-pitkiä-triglyseridejä. Todellisuus on kuitenkin aika kaukana, koska kookosöljyssä on vain noin 15% laihduttavaa MCT-tyyppiä (kapryyli ja kapriinihappoja).

MCT-öljyn voi kuitenkin korvata kookosöljyllä tai laittaa vaikka molempia, mutta tämän kahvin kanssa parhaan tuloksen saat käyttämällä MCT-öljyä.

Nurmella syötetyn lehmän voita kaksi tai kolme ruokalusikkaa oman mieltymyksen mukaan. (grass-fed)

Suomessa 100% ruoholla syötetyn lehmänvoin saanti näyttää olevan heikkoa. Joudut käyttämään suomalaista luomuvoita, jonka pitäisi olla ainakin 60% nurmella syötettyä ja muutenkin ihan hyvälaatuista tavaraa.

Suomalainen luomuvoi ~60% nurmella syötettyä?

”Nautojen, lampaiden, vuohien ja hevosten maataloudesta peräisin olevan rehun päiväannoksen sisältämästä kuiva-aineesta on vähintään 60 % oltava karkearehua (tuoreena, kuivattuna tai ilmatiiviisti säilöttynä). Nautaeläimillä tätä vaatimusta tulee noudattaa 6 kk iästä lähtien.”

”Karkearehuja ovat nurmirehut, laidunruoho, naatit, viljakasvien oljet, viherjauhot (ei kuitenkaan ainoana karkearehuna) ja rehuna käytettävät juurikasvit (ei kuitenkaan peruna).” – Luomutuotanto 2 Eläintuotannon ehdot (pdf)

Jos luomu ravinto kiinnostaa voit lukea lisää Eviran sivuilta.

Luomuvoin valinta ei yksistään takaa mitään, jos lehmää syötetään luomusoijalla ynnä muulla sopimattomalla ravinnolla. Dave Aspreyn mukaan tällaiset voit vain nostaa ihmisen tulehdusarvoja ja aiheuttaa terveysongelmia. Ainoastaan 100% ruoholla syötetyn lehmän maidosta tehty voi on ”Bulletproof”. Mutta voit tietysti kokeilla tämän kahvin tekoa luomuvoilla.

* Tietääkseni ainut mahdollisesti 100% grass-fed voi suomessa on Peltolan Voi. Jälleenmyynti paikat ovat harvassa ja hintakin taitaa olla lähelle 15-20e/kilo. (En ole vielä testannut) *Uudemman tiedon mukaan ei ole 100% grass-fed, vaan aikalailla perus voita. Lue kommentit.

Dave Asprey, The Bulletproof executive speaks about why butter should always be in your mouth – Eat More Butter

”It’s no secret that grass-fed butter is one of the most Bulletproof foods you can eat. It’s high in vitamins, minerals, antioxidants, and healthy fats. It makes anything taste good, and it turns coffee into a delicious milkshake” – Infographic: Why Butter Is Good For You

Valmistus
Seuraavaksi tyrkkäät aineosat blenderiin ja sekoitat parikymmentä sekuntia. (huomaa ettei kaikki blenderit sovellu kuumien juomien sekoittamiseen ja voivat hajota, katso ohjekirja).

Voit myös käyttää sauvasekoitinta tai tehokasta maidonvaahdotinta, kuten itse teen. Pelkällä lusikalla sekoittaminen ei todellakaan riitä, se ei maistu hyvältä eikä ole tehokas yhdistelmä. Lisäksi Dave Asprey kertoo, että blendatessa tämä seos imeytyy nopeammin ja paremmin kehoon.

”The small drops of fat that are formed when you blend it are called micelles, and they absorb better into the body.”

Älä tee näitä virheitä Bulletproof kahvin kanssa…
-Sekoitat kahvin lusikalla, saat luultavasti vain ripulin ja pahan olon.
-Käytät surkean laatuisia ainesosia, kuten huonoa kahvia, surkeaa voita tai jopa margariinia, näin tekemällä saat kahvista vain enemmän epäterveellistä, en suosittele.
-Olet aloittelija ja laitat liikaa kookosöljyä, voita tai MCT-öljyä, näin tekemällä tämä kahvi vie sinut vain vessaan.
-Juot enemmän kuin kaksi kuppia (puoli litraa) päivässä. Dave Aspreyn mukaan yksi kuppi päivässä on tarpeeksi, kaksi on vielä OK, 3 on maksimi.

Bulletproof kahvin aineosa esimerkki

bulletproof kahvi resepti ja kokemuksia

Tajunnan räjäyttävä Bulletproof kahvi syntyy näistä.

Cafeceps kahvi – Hyvänmakuinen kahvi, johon on miksattu kaksi lääkinnällistä sientä – Cordyceps ja Reishi tekee tästä ”seuraavan tason kahvin”. Maku ei tietenkään päihitä laadukasta luomu arabica pavusta tehtyä kahvia, mutta silti loistava valinta. Plussana tässä on, että et tarvitse kahvinkeitintä tai muita välineitä tätä tehdessä.

Luomu voi – Laitan noin 20 grammaa per kuppi. (Suomessa joudut tyytymään luomuvoihin, joka on noin 60-70% nurmi syötettyä – Eviran / Luomuliiton mukaan)

Kookosöljy – 1 ruokalusikka. Pehmentää kahvin makua, jos sitä haluat. Tällä voi korvata MCT-öljyn jollei sitä jostain syystä halua hankkia, mutta saadaksesi täydet Bulletproof kahvin hyödyt suosittelen käyttämään myös MCT-öljyä.

MCT Oil – Käytän Now Foods MCT- tai PVL 100% MCT-öljyä, joka on hyvä vaihtoehto ”Upgraded MCT-öljylle” ja myös helposti tilattavissa Suomeen.

Daven Aspreyn mielestä MCT-öljyä käyttämällä saat seuraavia hyötyjä: nopeuttaa aivotoimintaa, edistää rasvanpolttoa (termogeeni), nopeuttaa aineenvaihduntaa, parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä sekä ylläpitää lihasmassaa.

Monet urheilijat käyttää MCT-öljyä, koska se tarjoaa pitkäkestoista energiaa ja auttaa säilyttämään lihasten voimaa ja kestävyyttä. Myös kehonrakentajat käyttävät MCT-öljyä rasvanpolttoon ennen kisoja.

Lue lisää MCT-öljystä: MCT-Öljy – Huijauskoodi Laihduttajalle?

Kuinka valita MCT-öljy
Dave Asprey mukaan MCT-öljyn pitää olla noin sanottua ”Pharmaceutical Grade”, joka tulee kookospähkinöistä tai palmuydinöljystä. Eli katso aina valmistajan sivuilta lukeeko siellä Pharmaceutical Grade, tai mistä öljy on tehty, jos et näe tätä tietoa, älä osta.

Toinen asia mikä kannattaa katsoa onko MCT-öljy 100% Caprylic Acid (C-8) ja Capric Acid (C-10). Jos ei, niin se on vain puolet parempaa kuin kookosöljy. Aito 100% MCT on 6 kertaa tehokkaampaa kuin kookosöljy.

Käyttämäni MCT-öljy on Pharmaceutical Grade ja myös Dave Aspreyn hyväksymä. Olen ymmärtänyt että tämä MCT-öljy olisi myös vähintään 98% kapryyli ja kapriinihappoja sisältävää öljyä.

Valmistajan sivuilla lukee: ”MCT Oil has naturally occurring fatty acids Caprylic Acid (C8:0) and Capric Acid (C10:0).” Mutta jätetään kertomatta onko se sitten 100% vai jotain muuta. Kuitenkin useat Bulletproof kahvinjuojat kehuu tätä tuotetta ja sanovat sen vastaavan täysin Upgraded MCT-öljyä. Itse käytän tätä ainakin toistaiseksi.

*Now Foods MCT-öljyä saa iherbistä (*iHerb on lopettanut myynnin), joka on paras keino saada tätä Suomeen. Halvinta lentopostia ei voi käyttää tämän tuotteen osalta, joudut ottamaan DHL-express postituksen, joka tulee parhaimassa tapauksesa 3 päivässä kotiovelle. Litrahinnaksi tulee noin 20 euroa postituksen kanssa. Jos et ole ennen tilannut iHerbistä lue: iherb tilausohje tai iHerb kokemuksia.

*Nykyisin melkein ainut järkevä vaihtoehto on tilata MCT-öljy Suomesta: Fitnesstukku PVL 100% MCT Oil. Laadukas 100% C-8, C-10 MCT-öljy, käytetty ainoastaan kookosta.

ALOITTELIJOILLE HUOMAUTUS: MCT-öljyn käyttäminen on aloitettava hitaasti, varsinkin jos et ole käyttänyt kookosöljyä säännöllisesti jo vuosia. Jos aloitat suurilla annoksilla, voit olla varma, että vessassa käyminen tulee tutuksi seuraavien päivien aikana.

Bulletproof kahvi kokemukset

Laadukkaan kahvin juominen on terveellistä, mutta kun lisäät siihen MCT-öljyä ja laadukasta voita, siitä tulee varsinainen superjuoma joka antaa energiaa pitkäksi aikaa. (Etkä himoitse toista kuppia jo puolentunnin päästä.)

Maku – Alkuun ajattelin, että voi kahvissa saattaa maistua oksettavalle, mutta lopputulos olikin järkyttävän hyvän makuinen kermainen kahvi. Bulletproof kahvin maku on helposti parasta mitä olen koskaan maistanut. Luomuvoi sopii kahviin hyvin ja tekee siitä kermaisen herkun. Tämä on ehkä nerokkain keksintö ikinä. Jos laitat tämän kokeiluun voin melkein taata, että tulet kokemaan elämäsi parhaimman kahvi elämyksen. Useat jää tähän koukkuun loppuelämäksi.

Olen huomannut, että ainoastaan MCT-öljyä ja voita käyttämällä kahvin terävä maku pysyy vielä tallessa (MCT-öljy on täysin mautonta). Jos haluat pehmentää kahvin makua käytä kookosöljyä, joka saattaa parantaa useiden kahvien makua.

Loputtomat energiatasot – Kyllä, tämäkin taitaa olla totta. Jos vertaa esim. vihreään smoothieen, Bulletproof kahvi voittaa kevyesti. Aamuisella vihreällä smoothiella pärjää ruokailuun asti, mutta tämä kahvi antaa huomattavasti paremman aivotoiminnan ja tarkemman keskittymiskyvyn. Lisäksi jos teet pätkäpaastoa tämä kahvi ei pysäytä sitä, kuten smoothiet.

Ruokahalun pienentyminen – Uskomatonta mutta totta, tämä kahvi poistaa kaikki syönti ja ruokahalut ainakin 4-6 tunniksi. Tämän kyllä ymmärtää, koska kupissa Bulletproof kahvia on helposti 700-1000 kaloria. Aamukuudelta juotu kuppi riittää helposti kahteentoista asti, jolloin voit syödä tai jatkaa paastoa juomalla toisen bulletproof kupin.

Automaattinen laihtuminen & rasvaprosentin laskeminen – MCT-öljyn käyttäminen laihdutukseen ja rasvaprosentin pienentymiseen on tunnettu kehonrakentajian kikka. Kahvi ja etenkin MCT-öljy nopeuttaa aineenvaihduntaa ja nostaa kehon termogeenistä lämpöä, joka edistää laihtumista. Tämä kahvi on lähes taikapilleri laihduttajille ainakin jos yhdistät sen pätkäpaastoon eli korvaat aamupalan & lounaan Bulletproof kahvilla ja olet syömättä vähintään 18 tuntia.

Tässä videossa Asprey kertoo, kuinka hän voittaisi suurin pudottaja kisan juomalla vain Bulletproof kahvia. 🙂

Dave Asprey sanoo, että Bulletproof kahvi yhdistettynä pätkäpaastoon tiputtaa painoa keskimäärin 400 grammaa päivässä. (pound per day)

Suosittelen tutustumaan Bulletproof kahviin, jos aiot tehdä Tammikuussa ”uudenvuoden laihdutuslupauksen”.

Kenelle Bulletproof kahvi sopii
Kaikille joita kiinnostaa huijauskoodi rasvanpolttoon, parempi keskittymiskyky sekä parempi energiataso. Suosittelen karppaajille ja pätkäpaastosta kiinnostuneille ihmisille, sekä kaikille jotka juovat tylsää markettikahvia.

Erityisesti suosittelen niille jotka eivät tykkää syödä aamupalaa, nyt voit korvata aamiaisen Bulletproof kahvilla, ilman huonoa omaatuntoa. Ei enää nälkää tai roskaruokahimoja ja kaupanpäälle saat paremmat energiatasot ja vilkkaamman aivotoiminnan.

Yrittäjille tämä kahvi on kuin taivaanlahja, paras tapa nostaa työtehokkuutta.

Yhä useammat lääkärit ovat alkaneet suositella Bulletproof kahvin juomista terveysvaikutusten takia, kuten Dr. Weil joka on yksi Internetin tunnetuimpia lääkäreitä – Should I Drink Bulletproof Coffee?

Dave Asprey jakaa hyvää tietoa, mutta näitten kanssa kannattaa olla aina skeptinen. Alhaalta lähteistä löydät ne harvat ”anti-bulletproof” postaukset mitä olen löytänyt, toivottavasti näitä tulee lisää, jotta opitaan & kehitellään tätä ideaa lisää.

Jos Bulletproof kahvin juominen nostaa sinun suorituskykyä tai auttaa laihtumaan, en näe syytä miksi sitä ei voisi käyttää. Laita testiin, mutta muista kohtuus kaikessa.

Lisää tietoa Bulletproof kahvista ja dieetistä löydät alempana olevista linkeistä.

“If you want to improve your understanding, drink coffee; it is the intelligent beverage.” – Sydney Smith

 

bulletproof kahvi valmistus

Herkullinen Bulletproof kahvi valmistuksessa

Opiskeltavaa Bulletproof dieetistä ja lähteitä

Muita postauksia Bulletproof kahvista:
Miten laihtua (ilman dieettausta tai urheilua) – Laihduttajan ruokavalio joka JÄRKYTTÄÄ ”asiantuntijat”

Bulletproof Coffee – Paras kahvi laihduttajalle?

”Mieheni on jo kuukausia juonut bulletproof-kahvia, ja eilen oikein kiinnitin huomiota, miten hänen rasvaprosenttinsa on pienentynyt hullun lailla, vaikka hän juo rasvaan upotettua kahvia päivittäin.” – Bulletproof-tee kokeilussa

”Juon tässä parhaillaan elämäni ensimmäistä bulletproof kahvia ja huhupuheet pitivät paikkansa, tätä voittanutta ei ole.” – BULLETPROOF COFFEE

”Taidanpa tästä lähtien nauttia paastopäivien kahvini luodinkestävänä” – aamupakuri // bulletproof coffee

Yleistä Bulletproof juttua:
Aloita täältä Bulletproof sivuston parhaat uudelle lukijalle.

Lihasta juomalla kahvia ja miten valita kunnollista kahvia

Video Dave Asprey Interview | Why is Butter For Entrepreneurs?

MCT oil tutkimuksia ja tietoa:
Coconut Oil: The Amazing Oil That Trims Women’s Waistlines
Consumption of MCT oil as part of a weight-loss plan improves weight loss compared with olive oil and can thus be successfully included in a weight-loss diet.
Medium Chain Triglycerides (MCTs) Beneficial Effects on Energy, Atherosclerosis and Aging
The role of oils containing triacylglycerols and medium-chain fatty acids in the dietary treatment of obesity.
Combined medium-chain triglyceride and chilli feeding increases diet-induced thermogenesis in normal-weight humans.
Postprandial thermogenesis in lean and obese subjects after meals supplemented with medium-chain and long-chain triglycerides.
Thermic effect of medium-chain and long-chain triglycerides in man.
Overfeeding with medium-chain triglyceride diet results in diminished deposition of fat.
MCTs may be considered as agents that aid in the prevention of obesity or potentially stimulate weight loss.
MCT Fats Found In Coconut Oil Boost Brain Function

Anti Bulletproof juttuja:

Upgraded kahvin terveysväittämiä käyty läpi ja kumottu.

Butterbeliever ”better that bulletproof coffee” väittämät bulletproof kahvista (löydät linkin myös artikkeliin) Anti-Bp Blog

A ”not So Friendly” Article About Bulletproof Coffee

”Bulletproof coffee is nothing but snake oil- a worthless concoction that is fraudulently peddled as a cure for multiple ailments- spruiked by a 21st century snake oil salesman- a seedy profiteer that tries to convince you to buy their product, despite knowing it’s useless. – Dave Asprey- A 21st Century Snake Oil Salesman

Yummy (?) but not special Part II: Bulletproof Coffee

Episode 288: Alan Aragon’s Science 5:00 kohdalta alkaa Bulletproof kahvin mollaus (itsestäänselvyyksiä, jos syöt liikaa rasvaa lihot yms.)

Bullet Proof Dave Asprey Modafinil Diet Review – Durianriderin huvittava video Dave Asprey biohakkeroinnista ja dieetistä. (lähinnä komediaa)

,
30 comments on “Bulletproof Kahvi Ilmiö – Laihduttava ”Voikahvi” Mullistaa Kahvinjuonnin
 1. Hyvä artikkeli!

  Bulletproof kahvia saa nyt näköjään Suomestakin.

  http://www.viidakkotohtori.fi/bulletproof-kahvi-p-1048.html

  Tuotekuvauskin näyttää olevan suoraan tästä artikkelista ripattu; kirjoitusvirheineen 😉

  ” Dave Asprey keksi kahvin idean maistellessaan voi-teetä (butter tee) Tiibetin munkkien kanssa, siellä voin lisääminen teehen on ikivanha tapa.
  Näin syntyi Bulletproof kahvi®, jonka Dave kehitteli uudelle tasolle lisäämällä kahviin MCT-öljyä.
  ”Home ja mykotoksiinit kahvissa on erittäin suuri ja tunnettu ongelma maailmalla. Suomessa Evira on asettanut raja-arvot mykotoksiineille elintarvikkeisa ja sanoo valvovansa niitä” ”

 2. Hieno juttu, nyt sitten voidaan nauttia 100% homevapaata kahvia Suomessakin.

  Kauppiaiden kannattaa tosiaan ainakin tarkistaa oikeinkirjoitus ennenkuin ”lainaa” tekstiä tältä sivustolta tai edes linkata takaisin alkuperäiseen artikkeliin… 🙂

  Dave Aspreyn sanoin: ”that’s what happy healthy bloggers do…”

  http://www.bulletproofexec.com/what-dr-mercola-didnt-say-about-dark-chocolate-and-cardiovascular-disease/

  (Tai yksinkertaisesti kokeile tuotetta itse ja kirjoita rehellinen arvio siitä)

 3. Olen nyt vähän yli viikon ajan nauttinut tätä bulletproof kahvia. Viikon aikana laihduin 3.5 kiloa vaikka en muuttanut ruokavaliota millään tavalla.

  Voitko kertoa selkeästi mistä tämä johtuu? Vähän epäilen ettei tämä ole terveellistä?

  Käytän urtekramin kahvia ja ruokalusikka now foods mct, pari ruokalusikkaa juustoportti voita.
  Tämä kahvi on minulle kuin jotain huumetta ja luultavasti jatkan juomista vaikka tämä olisi jotenkin epäterveellistä.
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

  • Älä ole huolissaan, useat kokee täysin saman ensimmäisellä kerralla.

   Ensinnäkin oletko varma että söit saman verran? Bulletproof kahvi kun pienentää ruokahalua hyvin tehokkaasti.

   Kahvi ja MCT-öljy ovat termogeenisiä aineita. Ne nostaa kehon lämpötilaa ja aineenvaihduntaa, joka tarkoittaa että kulutat enemmän kaloreita automaattisesti. (70% ihmisen energian kulutuksesta menee aineenvaihduntaan)

   Syötkö tulista ruokaa? tämä voi lisätä MCT-öljyn laihduttavaa vaikutusta (diet-induced thermogenesis) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23179202

   Lisäksi MCT-öljy tutkitusti laihduttaa enemmän kuin muut öljyt. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18326600

   Teitkö pätkä-paastoa, ehkä vahingossa? Eli olit 18 tuntia syömättä hiilihydraatteja tai proteiinia. Tämä voi nostaa kasvuhormonitasoja joka tietenkin laihduttaa erittäin tehokkaasti. Hollywood-tähdet käyttää pätkäpaastoa ennen elokuvien kuvauksia, pienentääkseen rasvaprosenttia ja saadakseen ”ripped” vartalon.

   Bulletproof kahvissa ei itsessään ole mitään epäterveellistä (kunhan käytät laadukkaita aineosia.)

   Kahvi (varsinkin laadukas) on uusimpien tutkimusten mukaan huippu terveellistä ihmiselle. http://www.huffingtonpost.com/2013/10/17/coffee-health-benefits_n_4102133.html

   MCT-öljy on yksi terveellisempiä rasvoja ihmiselle. http://nutritionreview.org/2013/04/medium-chain-triglycerides-mcts/

   Voi, varsinkin grass-fed voi on ollut aina suht terveellistä ruokaa ja on edelleen (ellet usko margariini myyjiä). Lue vaikka http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/12/07/why-is-butter-better.aspx

   Jos laihtuminen haittaa liian paljon, korvaa MCT-öljy kookosöljyllä se ei laihduta niin tehokkaasti.

   MCT-öljy laittaa kehon ketoosiin nopeammin ja voi kiihdyttää aineenvaihduntaa jopa 12%. Jos laihdutus kiinnostaa kannattaa lukea seuraava: http://www.bulletproofexec.com/bulletproof-fasting/

   Loppukevennys: New Warnings About The Bulletproof Diet

   • Tuo laihtuminen on kyllä minulle vaan hyvä juttu, kun on vähän tuota kaljamahaa kertynyt…
    Nyt on toinen viikko menty bulletproof kahvilla. Paino tippui myös toisella viikolla noin 3 kiloa.
    Tulista ruokaa en paljoa syö mutta thai ravintolassa käyn silloin tällöin.
    Paastoa en tee vaikka ehkä pitäisi.
    Pitää testata pari kuukautta ja katsoa onko sitä sitten täysin anorektikko… 🙂

 4. *Tämä tieto on myös päivitetty artikkeliin:

  Euroopassa myytävistä kahveista testataan okratoksiini tasot jonka sallittu enimmäismäärä kahvissa on 5.0 μg/kg. (10.0 μg/kg pikakahvi)

  Jos ymmärrän oikein, täälläkään kahvissa ei ole raja-arvoja aflatoksiinille, joka on itseasiassa pahin mykotoksiini.

  Tullin mukaan viime vuoden testatuista kahveista vain 12% sisälsi mykotoksiineja… (2010 luku oli jopa 28%) Toisaalta yhtäkään erää ei ole hylätty…

  http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/tullilaboratorio/tutkimustuloksia/tiedostot/h_mykotoksiinit_taulukko.pdf

  Eli Suomessakin kahvissa voi olla syöpää aiheuttavaa aflatoksiinia.

  ”Yleisesti puhuttaessa aflatoksiineista tarkoitetaan aflatoksiini B1:tä, joka on yksi voimakkaimmista luonnon tuottamista syöpää aiheuttavista aineista”

  http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa+evirasta/asiakokonaisuudet/vierasaineet/tutkimukset+ja+projektit/aflatoksiini/usein+kysyttya+aflatoksiinista/

  Kahvin laatuun siis kannattaa todellakin kiinnittää huomioita myös Suomessa.

 5. BP toimii todellakin! Mitä tulee Daven kahviin, on varmasti laadukasta, mutta niin on monen esim. pohjoismaisen pienpaahtimonkin kahvit, joista moni on myös luomulaatuista. Daven kahveista ei tietoa heru enempää..mikä vähän häiritsee. Mutta kokeilemaan vaan!

 6. Moikka. 12% luku kaikesta Suomeen tulevasta kahvista on todella pieni luku, huomioiden paljonko tänne tulee kahvia vuosittain (ja paljonko Suomessa kulutetaan kahvia/pää). Pitääpä selvitellä tätä tarkemmin.

  • Kyse oli siis tullin testaamista kahveista, oikeita lukuja on vaikea arvailla.

   Suomessa eniten mykotoksiineja löydetään kuivatuista marjoista, jotka ovat aika pieni ongelma (harva suomalainen syö jotain goji marjoja). Toisinkuin kahvia jota suomalaiset juovat hullunlailla.

 7. Tässä mielenkiintoinen yritys Englannista:

  http://www.hasbean.co.uk/

  Se myy kahvia ja kahvituotteita. monta eri merkkiä mutta heiltä saa tilattua mm kahvit ”tuoreena” ilman paahtoa jos vaikka tahdot itse paahtaa ne. Tai he paahtavat pavut tilauksesta joten hyvälttä onnella kahvi sinulle kotiovelle tulleessaan on alle viikon sisällä paahdettua. Lisäksi hinta taso ei vaikuta kauhean kalliilta.

  Kahvin paahtaminen kotikonstein on kuulemma yhtä helppoa kuin popcornin tekeminen kattilassa.

  http://www.youtube.com/watch?v=JaQNy0Ef4YY

  Kuitenkin Hasbeanista löytyy aikas lailla Bulletproof kahvin kaltaisia kahveja:

  http://www.hasbean.co.uk/products/bolivia-finca-loayza-feliciano-ramos-washed

  • Moikka! Loistavia, puhtaita kahveja löytyy tosiaan Pohjoismaista pienten paahtimoiden paahtamana. Pohjoismaisia pienpaahtimoita arvostetaan maailmalla myös paljon, eikä syyttä. Kahvipavut hankitaan Fair Tradena Direct Tradena ja paahtoon kelpaavat vain parhaat, käsinpoimitut pavut. Raaka-aineen ollessa parasta a-luokkaa, päästään puhtaaseen lopputulokseen joka myös maistuu kupissa eikä tunnu pahalta nupissa.

   Ja kerta linkkejä lisäiltiin, niin lisätään http://www.kuppikuumaa.fi. Disclaimer: vastaan ko. yrityksen toiminnasta sekä siitä mitä myymme. Meidän tavoite on tarjota suomalaisille kuluttajille parhaita kahveja järkihintaan. Siksi valikoimistamme löytyy useita kymmeniä, pääosin pienpaahtajien kahveja, joita lähetämme pitkin maita ja mantuja päivittäin. Meille tulee viikottain uusia eriä kahveista ja myymme kahvin pääosin papuina. Kannattaa tutustua, niin ei tarvitse Englannista aina tilata välttämättä 🙂

   Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin tai neuvon kahvien valinnassa. Meidät saa nopeasti kiinni esim. [email protected].

   Tarkoitus ei ole tyrkyttää, mutta tiedättepä meidän olemassaolosta 🙂

 8. Jatkossa kiinnostaa testata Mouhijärven voi. Koska se oli loppu niin myyjälläni oli tilalla Peltolan Juustolan voita – joka on nyt sitten maistettu. Hyvää suolaista herkkua. Kysäisin muuten Peltolan Juustolasta onko voi 100% grass-fed:

  ”Hei! Kiitos mielenkiinnosta tuotteitamme kohtaan.

  Peltolan kirnuvoi valmistetaan paikallisen meijerimme eli Maitomaan kermasta. Emme markkinoi voita niittyvoina, koska sitä se ei tietääkseni ole. Täällä Pohjois-Savossa karja ruokitaan talvisin säilörehulla ja viljalla. Jäinen nurmi ei ole karjalle soveltuvaa evästä. Peltolan Blue sinihomejuusto valmistetaan Peltolan tilan maidosta. Lehmät noudattavat apilavaltaista ruokavaliota. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne söisivät pelkkää tuoretta apilaa, vaan apila sekin on säilörehun muodossa.”

 9. Sain myös vastauksen Mouhijärven voista (herkkujuustola.fi). Se on se toinen voi jota testaan kun Peltolan Juustolan voi kohta loppuu.

  Vastaus grass-fed kysymykseen tuli muuten suoraan julkkikselta, itse ”Sveitsin-lahja-Suomelle” juustomestari Peter Dörigilta jonka moni tunnistaa naisten lehdistä ja telkkarista.

  ”Sorry että vastaukseni kesti niin kauan.

  Nyt kyllä tuli vaikea kysymys.

  Meidän kartanovoi valmistetaan maidosta joka on tuotettu nurmi ja myös säilöntärehun ruokinnasta. Toki viljelijät ruoki lehmät myös viljalla ja kivennäistiivisteellä.

  En tiedä yhtä maatila jossa ruokinta on ainoastaan nurmiruokinta, koska energia lypsävälle lehmälle ei välttämättä riitä tällaisella yksipuolisella ruokinnalla.”

  • Kiitos näistä tiedoista.

   Niin se vain taitaa olla, että Suomesta saa vain noin 60% ruohosyötettyä voita (luomu) ja siihen pitää tyytyä. Ehkä joku tulevaisuudessa tuo tännekkin Anchor(100% grass-fed) tai Kerrygold(90%) voita tarjolle.

  • Cafeceps pussissa on 45 scooppia, eli siitä saa ainakin 45 kuppia.

   Eihän se mikään gourmet-kahvi ole maultaan, mutta itse juon sitä lähinnä noiden lääkinnällisten sienien takia. 10. 2:17:40 alkaen Bulletproof mykotoksiini juttua. Dave Aspreyn kahvi väitteet valheellisia?

  Ei tietty mitään uutta, jos olet lukenut artikkelin anti bulletproof lähteitä.

 11. Joo hyvä video keskustelu Davidin omasta kahvista. Pähkinänkuoressa näin. Joe puhuu Onnit yhtiön tekemän yhtiön tekemistä mytoksiini testeistä.

  Heidän huomio että kaikki vesikäsitellyt hyvälaatuiset ylämään pavut olivat mytoksiini vapaita ei vain Davidin oma kahvi. (jota hän väittää) Johtopäätös, davidin kahvi on hyvää kamaa mutta se ei ole ainoa mikä on mytoksiini vapaa.

  Mitä olen jutellut kahvi ammattilaisten kanssa he ovat pitkälti samoilla linjoilla.

 12. Hyvää tekstiä jälleen! Ikävä vaan, että tuossa bulletproof kahvin hinnassa on aivan jäätävä määrä ilmaa ja on todella kallista. Itse yritän vielä etsiä hieman halvempaa papua, mutta kuitenki laadukasta kahvia. Vinkkejä otetaan vastaan!

 13. Olen nyt muutaman viikon ajan kokeillut bulletproof-kahvia ja pitänyt siitä todella paljon.. Olo on hyvä ja energinen, mutta yksi ongelma minulla on: Se ei vie näläntunnetta. Monet ovat hehkuttaneet juuri sitä, että nälkää ei ole ja jaksaa hyvin lounaaseen asti kahvin voimalla, minun kohdalla näin ei ole.. mistäköhän johtuu?

  • Ihmisten aineenvaihdunta toimii eri tavalla ja asiaan vaikuttaa varmasti moni asia kuten geenit.

   Se monta kaloria kupissa on vaikuttaa myös asiaan. Jos laitat liian vähän voita ja MCT/kookosöljyä niin ruokahalu ei välttämättä pienene paljoa.

   Vinkkinä: lisää kahviin raaka/tummasuklaata ja ceyloninkanelia, ne voivat pienentää ruokahalua.

 14. >Testasinpa juuri Bulletproof coffeeta seuraaville ainesosilla: raakaa kaakao massaa, kaakao voita ja makeutukseksi vanilja steviaa.

  Eli mukana edelleen MCT/kookosrasva ja voi? Vai korvattiinko ne.
  Kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *