iHerb Kokemuksia

iHerb tilaaminen on nykyisin lähes elinehto sadoille tuhansille suomalaisille. Vai mistä se kertoo kun joka ikinen kerta kun näen postitytön tai pojan liikkuvan postikärrin kanssa, ja aina kun vilkaisen siihen kärrin takana olevaan kassiin, niin aina siellä on iHerb paketti tai pari. On mukava huomata minkälainen ILMIÖ iHerb tilaamisesta on tullut Suomeen.

Nykyisin arviolta 100 tuhatta suomalaista tilaa vitamiinit ja lisäravinteet ulkomailta ja suurin osa niistä on iHerbin asiakkaita.

iherb suositukset

iHerb paketit saapuu keskimäärin 8 päivässä kotiovelle.

Miksi iHerb nettikaupasta on tullut näin suosittu Suomessa?

 • Postikulut ovat halvempia kuin Suomen sisäiset postitukset
 • iHerbin valikoima on yksi suurimmista maailmassa.
 • Suomalaisille iHerb on ylivoimaisesti halvin paikka hankkia vitamiinit, lisäravinteet sekä kosmetiikkatuotteet.
 • iHerbistä tilattaessa voit halutessasi ohittaa hiljattain nousseet arvonlisäverot, joten voit säästää vieläkin enemmän.

Tällä hetkellä olevat supertarjoukset

Marraskuu 2017: kaikille jokaisesta tilauksesta -10% koodilla: KLJ962 tai klikkaamalla jotain tämän sivuston linkeistä.

Tämän alennuksen voit saada jokaisesta tilauksesta, ei tarvitse olla ensitilaaja. Klikkaa itsellesi 10% alennus tästä

Shipping Saver promo: osalle tuotteista erittäin halpa tai jopa ilmainen postitus. Esimerkiksi suosittu L-theaniini: Doctors Best 100% Suntheanine postitus 0,9€ tai ilmainen jos tilaat 2 kerralla.

Joskus iHerb tarjoaa jopa täysin ilmaisia tuotteita tai tuotteen kylkiäisenä ilmaisia tuotteita. Trial pricing osiosta löytyy myös hyviä tuotteita lähes ilmaiseksi (vain yksi per tilaaja). Katso viimeisimmät tarjoukset:

iHerb.com/Specials ja iHerb.com/Trial-Pricing.

*Iherb joutui luopumaan täysin ilmaisista tuotteista jonkin tullisäädöksen takia. Ilmaiset tuotteet siirrettiin Trial-Pricing osioon ja nykyisin ne ovat maksullisia, mutta silti lähes ilmaisia $0.50 (0,4€).

Asiakkaiden mukaan: iHerb on maailman paras nettikauppa

Consumerlab.com on valinnut iHerb.com jo kuusi vuotta putkeen maailman parhaaksi lisäravinne nettikaupaksi asiakastyytyväisyys tutkimusten mukaan – Eli iHerb on maailman paras nettikauppa myös asiakkaiden mukaan.

iHerb ansaitsi hiljattain myös NSF (maailman suurin terveystuotteiden testaaja) ”Good Manufacturing Practice” sertifikaatin. Lisäksi myös Google myönsi iHerbille ”Google Trusted Store” kunniamerkin.

Ei siis tarvitse huolehtia että iHerb olisi joku nopeasti kasaan kyhätty verkostomarkkinointikusetus, vaan yli 15 vuotta alalla toiminut yritys. Maksat vain sen tilauksen minkä teet itse, eikä sieltä tule koskaan mitään muuta veloitusta tai sitoutumista.

iHerb esittelyvideo:

iHerbistä tilaamalla et vain saa laadukkaampia tuotteita halvemmalla. iHerbistä tilaaminen on myös jalo teko, jolla tuet maailman vähäosaisia. Hiljattain iHerb on muun muassa rakennuttanut koulun Kambodžan köyhille lapsille, seuraava koulu yli tuhannelle oppilaalle on jo valmistuksessa. Lisäksi iHerb aikoo avata ainakin 4 uutta koulua 2014 vuoden loppuun mennessä. Video ensimmäisen iHerb koulun avajaisista.

”iHerb is committed to helping great causes worldwide. Just as we strive to offer the best value for all our online products, we seek to find and fund the best opportunities for donations – the ones that make a lasting difference.”

Tilaamalla iHerbistä tuet samalla myös hyväntekijöitä jotka tekevät paremmat oltavat ja elämän tuhansille ihmisille ympäri maailmaa, juuri heille jotka sitä oikeasti tarvitsevat.

iHerb hintavertailua

Esimerkki D-vitamiini
-DeviSol Strong 100mikrog 100 tablettia. Hinta noin 19 euroa, eli ~19senttia per tabletti
-iHerbin vastaava: Healthy Origins, Vitamin D3, 125mikrog 360 tablettia hinta 9.58 euroa. ~2senttiä per kapseli

Eli yli kolme kertaa enemmän tabletteja sekä vahvempaa D-vitamiinia, puolet halvemmalla ilman epäilyttäviä täyteaineita. iHerb on tässä tapauksessa 950% halvempi.

Ei varmaan edes tarvitse mainita: että iHerbin versio on myös parempi laatuinen sekä oliiviöljyssä, (kuten rasvaliukoiset vitamiinit tuleekin ottaa). Ilman täyteaineita kuten hydroksipropyyliselluloosaa…

Oletetaan että olet aikuinen ja syöt 100 mikrogrammaa päivässä 200 päivää vuodessa jota lääkärit ja aiheen expertit suosittelee. Viralliset suositukset ovat tällä hetkellä 10 mikrogrammaa päivässä aikuisille (nousee hitaasti), mutta kannattaa muistaa, että viralliset suositukset perustuu lähinnä elossa pysymiseen, jota ei voi verrata terveyteen.

Apteekin halvimmalla vaihtoehdolla tämä maksaisi 38 euroa vuodessa.

iHerbin vaihtoehdolla alle 10 euroa, lisäksi jäisi noin 150 kapselia seuraavalle vuodelle valmiiksi.

Hinta ero on ällistyttävä, ajattele mitkä rahat voit säästää esimerkiksi 4 hengen perheessä tilaamalla iHerbistä kaikki lisäravinteet. Mitä voisit hankkia näillä ylimääräisillä rahoilla?

Otetaan toinen hintaesimerkki: huulirasva

iHerbin täysin luonnolliset luomu huulirasvat alkaen noin 0,80€ kappale. (tällä hetkellä LUOMUHUULIRASVAT hintaan $0.95)

Kuten näet: normaaleista arkipäivän tuotteista voi tulla suuri säästö. Yksi niistä syistä miksi monet suomalaiset tilaa iHerb nettikaupasta.

Näe myös uutta tietoa iherb tilaamisesta (+iHerb tilauspaketteja):
Kannattaako iHerb tilaaminen enää vuonna 2015?

iHerb verot

Jos haluat tilauksen verovapaana, kannattaa pitää tilauksen loppusumma alle $35 postituksen kanssa. Jos tilaat enemmän kerralla saatat joutua maksamaan ALV eli 14%, vaikka turha sitäkään on pelätä koska sekin nykypäivänä onnistuu helposti netissä.

Verovapaa tilausraja lisäravinteille on tällä hetkellä noin ~ $35, eli pidä paketin hinta ilman postikuluja enintään 30-33 dollaria. Siihen päälle tulee postitus 4-10 dollaria (lentorahti on halvin 2,2-8,9 dollaria).

Alle $35 tilaukset tulee yleensä kotiin ilman tullausta, mutta välillä näistäkin joutuu tekemään nettitullauksen, mutta yleensä veroja ei tarvitse maksaa jos tilauksessa on ainoastaan lisäravinteita.

Tarkka verovapaa tilausraja lisäravinteille ja elintarvikkeille (syyskuu 2016): 1 EUR = 1,106100 USD

Lisäravinteet: Tilaussumma yhteensä (postikulut laskettuna 24% alv): lentorahdilla verovapaan tilauksen raja on noin 37-38 dollaria tai 33-34 euroa postikulujen kanssa

Huomaa, että nämä lukemat muuttuu joka kuukausi jos tulli muuttaa EUR/USD kurssia (tai tilauksen postikulu on jotain muuta kuin ~4€).

Nyrkkisääntö: Tällä hetkellä euro on melkein 1:1 suhteessa dollariin, joten jos haluat tilata verovapaasti pidä tilauksen hinta alle $35 dollaria, tai 35 euroa (nykyisin voit maksaa suoraan euroilla, tästä lisää alhaalla).

Älä tilaa lääkeainelistalla olevia tuotteita

Huom. Lääkeainelista päivitettiin 1.4.2016. Kaikkien kannattaa ladata uusin versio ja tarkastaa ennen tilausta onko tuote tai sen aineosia lääkeainelistassa, kuten aina ennenkin.

Uuden lääkeainelistan voi ladata täältä (pdf).

Ei kannata tilata mitään lääkelistalla (uusi 2016) olevaa, jos sen tuotteen käyttö on lääke, vitamiini, kivennäisainevalmiste, tai jos tuotteen sisältö on ainoastaan lääkeainetta tai rohdosta joka on lääkelistalla.

Lääkelistalla olevien tuotteiden tilaaminen voi johtaa seurauksiin (lääkeainerikkomus, sakot tai huomautus) jos paketti jää tullin haaviin. En suosittele, ellet halua negatiivisia iherb kokemuksia.

Yleisimmät tuotteet mitä tulli valvoo tarkasti: 5-HTP (Hydroxytryptophanum), Melatoniini, GABA, Johimbe, Johimbepuu (uskomatonta, mutta totta).

Vaikka en ole koskaan kuullut, että seuraavista olisi tullut ongelmia tullissa, lääkeluettelon rohdos listalle on arvottu myös: Maarianohdake (milk thistle), Soihtupuu (Pau d’arco), Punahattu ns. Auringonhattu (Echinacea).

Lisää:
– Sahapalmu Saw palmetto, Shrub palmetto (Serenoa repens, Sabal serrulata)
– Kavapippuri, kavajuuri Kava Kava (Piper methysticum)
– Ginsengjuuret Ginseng, Ginseng radix, Chin. ginseng (Panax spp)
– Lääkeaaloe Aloe vera (Aloe barbadensis)

Melatoniini jonka päiväannos on 1mg on periaatteessa laillista tilata, jos paketissa ei ole väitteitä sairauksien hoitamisesta. Mutta tullimiehet voivat siitäkin sinulle rikkomuksen arpoa.

Melatoniinia saat myös edullisesti Suomesta esimerkiksi: hyvinvoinnintavaratalosta. Joten säästö jonka saat ulkomailta tilatessa on olematon. Melatoniinia ei muutenkaan suositella popsittavaksi yli 1mg päivässä. Esim. kuuluisa uni ja biohakkeri Dave Asprey suosittelee miehille maksimissaan 150mcg, eli 1mg tabletti jaettuna 6 osaan, naisille 100mcg per yö.

Nyrkkisääntö: Jos tuotteen nimessä on lääkeainelistalla oleva nimi: älä tilaa jos pelkäät lääkeainerikkomusta. Huomaa jos tilaat lääkeaineita DHL-express rahdilla ($8) he näkevät tilauksen sisällön suoraan ja käräyttävät lähetyksen (yhteistyö tullin kanssa).

*En suosittele, mutta jos on pakko tilata lääkeaineita tai rohdosyrttejä jotka ovat lääkeainelistaa, käytä lentorahtia ja pidä tilaus alle verorajan (omalla vastuulla tietysti). Tämäkään ei toimi enää koska iherb printtaa tuoteluottelon suoraan paketin päälle, joten nykyisin tulli näkee suoraan kaikki tilaamasi tuotteet toimitustavasta riippumatta.

iHerb tilausohje

Ei kannata turhaan jännittää iHerb.com ensitilausta, se on jopa helpompaa kuin suomalaisista nettikaupoista tilaaminen, ainakin jos osaat englantia (katso iherb tilausohje). Kaikki suomalaiset pankkikortit käyvät suoraan, jopa visa electron ja debit. (Verified by Visa)

iHerb postitus

Lentorahti International Airmail ~$2-8 (~2-7€)

Halvin rentorahti saapuu kotiovelle keskimääräisesti 8-12 päivässä, joskus voi mennä jopa 2-3 viikkoa. Ei seurantakoodia. Kätevin verovapaaseen tilaamiseen (alle ~$35).

Huom. lentorahdin nimi tai sen toimittava yritys näyttää muuttuvan ajoittain (Global Mail, Airmail, FedEx-GlobalMailL, DHL airmail, jne…). Hinta on kuitenkin yleensä aina sama, eli noin 3-5 euroa riippuen paketin painosta.

Useissa kaupungeissa iHerb tilauksia tulee nykyään niin paljon, ettei postinkantajat enää tuo niitä suoraan kotiovelle. Tällöin paketti menee lähimpään postiin, josta laitetaan lappu joka kertoo: ”Teille on saapunut suurikokoinen kirjelähetys Postiin.” Sama tapahtuu jos et ole kotona postin saapuessa, silloin joudut hakemaan paketin postista.

DHL express $10 (~7e)

*Päivitys 26.5 – Tällä hetkellä tätä rahtia ei kannata käyttää ollenkaan, koska 1.5.2016 alkaen DHL Express on alkanut perimään itse tehdyistä tullauksista luovutusmaksua, jonka hinta on 49,60 € per lähetys. Ja jos annat DHL:n tehdä tullauksen puolestasi joudut maksamaan tullivakuuspalkkion (vähintään 24,80€) jonka pystyi ennen välttämään kokonaan tekemällä tullauksen itse.

Eli enää ei kannata tilata iherbistä mitään DHL rahdilla, vaikka iherb antaisi ilmaisen DHL toimituksen. Suosittelen käyttämään vain ainoastaan lentorahtia tällä hetkellä.

Huomautus: Lokakuussa 2014 DHL Express aloitti tullivakuuden veloittamisen käteisasiakkailta. Tullivakuus on 5 % tullin kantamien maksujen arvosta tai vähintään 15 € / lähetys (+ALV 24 %).

Tämä tullivakuuspalkkio veloitetaan Euroopan yhteisön ulkopuolisilta lähetyksiltä, joiden lähetyksien veron ja tullin kanto on yli 5 euroa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nykyisin ei kannata tilata verollisia paketteja DHL Express- International kuljetuksella, ellet halua maksaa tuota tullivakuuspalkkiota.

**Tämän tullivakuuspalkkion voi myös välttää. Ohjeet siihen löytyy tästä kommentista.

Saapuu noin 3-5 päivässä lähetyksestä. Seurantakoodi jolla voit katsoa missä paketti liikkuu. DHL-rahdin hinta näyttää muuttuvan ajoittain 8-15 dollarin välillä.

Huomaa, että DHL näkee paketin sisällön, joten älä tilaa lääkelistalla olevia tuotteita tällä rahdilla.

Eli jos on pakko käyttää 10 dollarin DHL Express kuljetusta (esim. painon takia), suosittelen pitämään tilauksen reippaasti alle verorajan. (Näe verorajat ylempää kohdasta ”iHerb verot”)

iherbin laaja valikoima

iHerbin parhaita tuotteita

iHerb kokemuksia

Päivitän listaa, kun löydän uusia tuotteita ja saan uusia iHerb kokemuksia. Osa perusteluista on keskeneräinen tai puuttuu kokonaan, päivitän kun kerkeän.

Mitä iHerbin massiivisesta valikoimista sitten kannattaa hankkia?

Jatkuvassa käytössä olevat tuotteet…

D-vitamiini (talvella)

d-vitamiini

D-vitamiini ylivoimasesti tärkein vitamiini etenkin talvella.

Tästä en jaksa edes saarnata. Kaikkihan tietää että D-vitamiini on ylivoimaisesti tärkein vitamiini ihmiselle. Tämä kannattaa ensimmäisenä laittaa kuntoon. Suosittelen Healthy Origins D-vitamiinia (kylmäpuristetussa oliiviöljy kapselissa, niin kuin rasvaliukoiset vitamiinit pitääkin olla.) Tässä tuotteessa on hintalaatu kohdallaa. Vaikka ottaisit koko vuoden ajan joka ikinen päivä 5000 IU se maksaisi vain alle 10 euroa vuodessa.

Toinen varteenotettava vaihtoehto on: Carlson Labs Solar D Gems 4000, noin kolme kertaa kalliimpi, mutta ehkäpä laadukkaimpia D-vitamiinituotteita markkinoilla. Samalla saat arvokasta kalanmaksaöljyä D-vitamiinin kanssa. Vuoden satsi noin ~ 22 euroa.

B12-vitamiini

b12-vitamiini

B12-vitamiini energia boosteri vai jotain ihan muuta.


B12-vitamiini on elintärkeä josta useammat kehon toiminnot ovat riippuvaisia. Enemmän informaatiota B12-vitamiinista löydät B12-vitamiini sivusta.

Pure Advantage, B-12, 500 mcg Spray Hintalaadultaan paras B12-vitamiini suihke, puolen vuoden satsi reippaat 8 euroa.

K2 vitamiini

k2-vitamiini

Ehkäpä nykyihmisen tärkein lisäravinne

Syötkö usein niitty ruokittujen eläinten lihaa, voita, kananmunia tai nattoa? Jos et, kehität jo seitsemässä päivässä puutostilan yhdestä tärkeimmästä vitamiinista. K2-vitamiinilla on keskeinen rooli mm. hampaiden, sydämen, luuston sekä aivojen kehityksessa ja terveydessä. Huomaa tämä on täysin eri asia kuin K(1)-vitamiini. K2-vitamiini havaittiin vasta muutama vuosi sitten, joten ehkä et ole kuullutkaan vielä tästä?

Miehet jotka ovat K2 puutoksessa voivat nähdä dramaattisen testosteronitason nousun aloittaessaan K2 ravintolisän käytön. – 1g of Vitamin K2 (MK-4) Could Boost Your Testosterone Levels by More Than +50% / More vitamin K2, more testosterone

K2 vitamiini on elintärkeä hampaille. Jos saat jatkuvasti reikiä hampaisiin olet luultavasti K2 puutoksessa. Katso video K2 vitamiinista.

Jos otat D-vitamiinia lisäravinteena luot lisääntyneen tarpeen myös K2 vitamiinille. (lähde)

Tuotesuositukset K2-vitamiinille:
Thorne Research, Vitamin D/K2 – Nestemäinen, omasta mielestä kätevin tapa ottaa K2-vitamiinia. Tästä saat kätevästi myös D-vitamiinia.

Life Extension, Super K with Advanced K2 Complex – Biohakkeri Dave Aspreyn kehuma K2-vitamiini tuote. Paras vaihtoehto niille jotka eivät halua kikkailla nesteiden kanssa. Tässä on molemmat K2 tyypit (MK-4, MK-7)

C-vitamiini

C vitamiini iherb

Paras askorbiinihappo

Kaikki varmaan tietää mitä on C-vitamiini ja mihin sitä tarvitaan, mutta tässä muistuksena pieni summaus. C-vitamiinia tarvitaan kaikkien kehon kudosten kasvuun ja korjaukseen. Se auttaa muodostamaan kollageenia joka on tärkeä proteiini iholle, jänteille ja verisuonille. Sitä tarvitaan muun muuassa ihon, hampaiden ja luiden kunnon ylläpitoon sekä haavojen parantamiseen. C-vitamiini on antioksidantti, joka antaa suojaa vapaiden radikaalien aiheuttamaa vahinkoa vastaan, eli toisin sanottuna hidastaa ikääntymistä. C-vitamiinin puutos voi aiheuttaa ihon kunnon heikentymistä, esimerkiksi tupakanpolttajilla on usein huono ihon kunto koska on yleisesti tiedetty, että tupakointi vähentää C-vitamiinin määrä kehossa. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka tarkoittaa, että elimistö ei varastoi tai tuota sitä, joten se on pakko saada ruuasta tai ravintolisästä päivittäin.

Hipit kiistelee usein askorbiinihapon imeytymisestä, mutta todellisuudessa synteettinen askorbiinihappo imeytyy yhtä hyvin kuin luonnollinen C-vitamiini, se on todistettu useissa ihmistutkimuksissa (1, 2, 3). Mutta turha tietenkään odottaa synteettisestä askorbiinihaposta samoja terveysvaikutuksia kuin marjoista jotka sisältää antosyaania, flavonoideja ja polyfenoleita jne.

Parhaat C-vitamiinituotteet

NutriBiotic askorbiinihappo – Jos etsit laadukasta ja halpaa askorbiinihappo C-vitamiinia niin tämä on paras valinta hinta-laatusuhteeltaan. 100% farmaseuttista askorbiinihappo jauhetta. Ei sisällä maissin jäämiä kuten useat askorbiinihappo tuotteet. Lisäksi GMO-vapaa, joka on harvinaista askorbiinihappo tuotteissa. Yhdelle henkilölle puolen kilon purkki riittää jopa yli vuodeksi, mutta isompaan tarpeeseen löytyy myös kilon satsi.

Madre-C – Niille jotka haluaa vain parasta (tuotteen tarkemmat tiedot löytyy -> C-vitamiini). Madre-C on eittämättä se C-vitamiinien Ferrari tai Lamborghini. Valmistettu neljästä C-vitamiini pitoisesta marjasta (Camu camu, ruusunmarja, acerola ja amla). Hivenen tyyris, mutta harvoin markkinoiden laadukkain tuote on halpa. Tästä saat myös niitä marjojen flavonoideja, polyfenoleita ynnä muita fenolihappoja, tanniineja, lignaaneja jne. Erityisesti luonnollisten tuotteiden ystävälle. Huom. maku on kirpeä, koska C-vitamiinipitoiset marjat ovat kirpeitä. Samantyylinen mutta halvempi tuote tästä.

C-vitamiini optimaalinen annostus on 0,4 – 1 grammaa / päivä. Linus Pauling Instituutti suosittelee ottamaan C-vitamiinia vähintään 400 mg päivittäin.

C-vitamiinia on turha yliannostella, kun ylimääräinen osuus poistuu kuitenkin virtsan mukana, ja siitä voi olla jopa haittaa. Tärkeää on se, että sitä tissutellaan pitkin päivää vähäisiä määriä jotta veren antioksidanttipitoisuus pysyy korkealla koko päivän ajan. Aamulla kannattaa laittaa esim. 0,5 grammaa (teelusikan kärjellinen) C-vitamiinia juomapulloon ja tissutella sitä päivän aikana.

Sinkki

iherb parhaat sinkit

Parhaita sinkki lisäravinteita iherbistä

Vaikka se tunnetaan parhaiten sen ominaisuuksista taistella flunssaa ja vilustumista vastaan, sinkillä on myös tärkeimpiä vaikutuksia ihmisen terveyteen kuten immuunipuolustuksen, optimaalisen kasvun ja kehityksen ylläpito. Sinkki on tärkeä yli 200 hormonin ja entsyymin toiminnalle. Sinkin puute aiheuttaa mm. heikentynyttä kasvua, sukupuolisen kypsymisen hidastumista, anemiaa ja hedelmättömyyttä.

Sinkki tukee immuunijärjestelmää ja nopeuttaa toipumista haavoista ja infektioista ja sen pitäisi olla ensimmäinen keino lievittämään flunssan oireita. Sinkki on myös kriittisen tärkeä luustolle ja terveelle iholle (mm. akne voi johtua sinkin puutoksesta).

Miehet jotka ovat sinkin puutoksessa kärsivät muun muassa testosteronin ja kasvua säätelevien hormonien vajeesta, josta johtuen lihasten kasvaminen jää usein haaveeksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sinkin puutos aiheuttaaa kognitiivisia häiriöitä ja kasvun hidastumista sekä sukupuolisen kypsymisen hidastumista miehilla sekä naisilla. (lähde)

Sinkillä on myös tärkeä osa sperman tuotannossa ja hedelmättömillä miehillä yleensä todetaan sinkin puutostila.

Muita sinkin puutosoireita ovat mm. ruokahaluttomuus, iho-oireet, heikko vastustuskyky. Sinkkiä suositellaan otettavaksi 30mg/päivä. Sinkki kannattaa ottaa ruuan kanssa tai sen jälkeen, sillä tyhjään vatsaan otettaessa, sinkki voi aiheuttaa oksennus reaktion.

Suositeltavat sinkki tuotteet:

L-MonoMethionine
(l-monometioniini) Yleensä parhaiten imeytyvän sinkin maineessa. Tämä sisältää vain luonnollista osaa aminohappo metioniinista (L isomeeri). Keho tunnistaa tämän luonnollisena aminohappo metioniinina joten imeytymisen uskotaan olevan parhaita sinkeistä.

Tuotteita löytyy mm. OptiZinc nimella. Muista aina katsoa, että se on ”L-MonoMethionine”. Useat myyvät tällä nimellä normaalia ”monometioniini” sinkkiä joka sisältää myös synteettistä D-isomeeria, joka ei imeydy niin hyvin. Suositus: L-OptiZinc.

Sinkkipikolinaatti Toinen yleisesti hyvin imeytyvä sinkki tyyppi. Suositus: Zinc Picolinate

Muut testauksen arvoiset:
Zinc Complex, An Essential Mineral – 3 eri sinkkityyppiä samassa tuotteessa. (gluconate, amino acid chelate, citrate)

MegaFood, Zinc, 60 Tablets – Luonnollisten tuotteiden ystävälle. Täysin luonnollinen, aidosta ruuasta tiivistetty sinkki (pinaatti, punajuuri, persilja, porkkana, parsakaali). Ongelmana näissä voi olla mahdolliset fermentoinnin aikana syntyvät mykotoksiinit. Ehdottomasti ainakin testauksen arvoinen tuote jota myös itse käytän välillä. Testaa ja tee omat päätökset.

Kreatiini

kreatiini

Opiskelijoiden ja muskelimasojen ystävä

Kreatiini – Aivoboosteri vai massanlisääjä? Useat tutkimukset osoittaa, että kreatiini lisää henkistä kapasiteettia sekä parantaa muistia. Erittäin hyvä ravintolisä kaikille jotka eivät syö laadukasta lihaa. Kreatiinin valinnassa kannatta muistaa yksi asia, tarkista että purkin kyljessä lukee ”Creapure”, tälläinen kreatiini on testattua puhdasta Saksassa valmistettua laadukasta kreatiinia.

Lue myös artikkeli: Kreatiini kokemuksia – Älykkäiden lisäravinne (+Tehokkaampi kuin testosteroni?)

Optimum Nutrition, Creatine Powder, Micronized, Unflavored, 5,000 mg (300 g) (7,3 eur)

MSM jauhe

MSM iherb

MSM jauhe iherbistä

Suosittu kauneus ja karisma mineraali, joka nopeuttaa hiusten ja kynsien kasvamista. Erittäin tehokas myös nopeuttamaan palautumista liikuntaharjoituksista. Jos haluat tietää lisää MSM-jauheesta lue: MSM Jauhe – Kauneus Mineraali Joka Kasvattaa Isommat Rinnat?

Itsellä käytössä oleva: Opti-MSM (6,5e)

Astaksantiini

astaksantiini

Astaksantiini – ”Super antioksidantti”.

Oletko koskaan miettinyt miksi 40 vuotiaat Aasialaiset naiset näyttävät joskus jopa 20 vuotialta? Se voi johtua astaksantiini rikkaasta ruokavaliosta (seafood). Astaksantiini on maailman vahvin antioksidantti (jopa 6 tuhatta kertaa vahvempi kuin C-vitamiini!). Astaksantiinin syöminen luo ikään kuin näkymättömän suojakilven ympärillesi, joka suojaa oksidatiivista stressiä vastaan (juuri sitä mikä vanhentaa sinua).

Mikä ihme se on? Tiettyjen mikrolevien tuottama karotenoidi joka suojaa niitä auringon säteilyltä.

Astaksantiini tuli valtavirran tietoon, kun tutkijat alkoivat selvittämään astaksantiinin käyttöä aurinkovoiteena, koska sen ominaisuus absorboida ultraviolettisäteilyä oli ylivertainen. Pian tutkijat kuitenkin löysivät jotain aivan muuta, kuten tuhansia kertoja C-vitamiinia voimakkaamman kyvyn taistella vapaita radikaaleja vastaan. Astaksantiini voikin olla tällä hetkellä yksi suurimpia avaimia ikääntymisen aiheuttavia rappeuttavia sairauksia vastaan.

Auringonpalvojat tietävät, että astaksantiini voittaa aurinkorasvat 100-0. Siinä missä rasvat suojaavat vain uloimpia ihokerroksia, astaksantiini suojaa kaikkea. Nykypäivänä astaksantiinista onkin tullut erittäin järkevä lisäravinne suojaamaan ihoa ultraviolettisäteilyä vastaan. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ihon polttaminen auringossa on jopa vaikeaa astaksantiinin avulla, ellet sitten nukahda 3 tunniksi jonnekin uima-altaalle Thaimaassa. (Huomaa, että astaksantiinia pitää tankata noin 1kk ennen kuin suojaava vaikutus syntyy ja se ei tietenkään kokonaan estä palamista vaan antaa lisäsuojaa.)

Astaksantiini ei vain taistele ihon ikääntymistä vastaan, vaan myös koko kehon elinten ja kudosten ikääntymistä vastaan. Tutkimuksien mukaan astaksantiini voi mahdollisesti: suojata ja edistää immuunijärjestelmän toimintaa, sydänlihasta ja verisuonia sekä hidastaa aivojen vanhenemista ja tukea silmien terveyttä. Myös mahdollisesta syöpien ehkäisystä alkaa olla jonkun verran näyttöä (Väittämien lähteet: 1, 2, 3, 4 pdf) Uusimpien tutkimusten mukaan astaksantiini voi jopa mahdollisesti lisätä elinikää (lähde).

Astaksantiini on myös hyvä lisä urheilijoille sen voimaa ja suorituskykyä lisäävien ominaisuuksien vuoksi: Astaxanthin boosts sport performance by 55%

Lisää faktoja ja lähteitä löydät: täältä tai täältä ja lisää googlella.

Erittäin hyödyllinen lisäravinne kaikille tietokoneella työskenteleville (suojaa silmiä) ja tietysti kaikille jotka haluaa ikääntyä hitaammin.

Annostus: 2-4mg päivässä. Alussa voit tietysti ottaa enemmän jotta astaksantiini tasot nousee nopeammin. Jos harrastat liikuntaa ota 4-6mg päivä.

Suosittelen vain ainoaa aitoa Cyanotech BioAstin astaksantiinia (tällä merkillä on tehty useimmat astaksantiini tutkimukset) Nutrex, BioAstin kahden kuukauden satsi.

Magnesium

magnesium sitraatti

Magnesium sitraatti

Heti toiseksi tärkein ravinnelisä D-vitamiinin jälkeen (ilman tätä D-vitamiini ei edes imeydy kunnolla). Magnesiumin puute aiheutaa mm. hormoni, insuliini ruuansulatus ja aineenvaihdunnan häiriöitä, kramppeja, rytmihäiriöitä sekä lihomista. Magnesiumin puutostila on yleinen ja useimmat suomalaiset ovat sen puutteessa heikon ruokavalion ja liiallisen kahvin juonnin takia, joka heikentää magnesiumin imeytymistä. Yhä useammat ravintoasiantuntijat sanovatkin, että magnesium on nykyisin lähes pakko ottaa lisäravinteena.

Magnesium glysinaatti – Parhaiten imeytyvä muoto magnesiumista. Erityisesti niille jotka haluaa ottaa magnesiumin ennen nukkumaanmenoa parantaakseen yöunien laatua. Auttaa nukahtamaan paremmin ja rauhoittaa oloa. Ota ennen nukkumaanmenoa. Suosittelemani tuote: Magnesium Glycinate

Magnesiumsitraatti – Yleisin muoto magnesiumista jonka imeytyminen on suhteellisen hyvä. Sitraatti suositellaan otettavaksi aterioiden yhteydessä. Paras valinta useimmille. Suosittelemani tuote: Now Foods, Magnesium Citrate (100% jauhe) ~ 6 euroa. Tai kapselit.

Magnesiumöljy – Tämä tulee tarpeeseen silloin kun yritetään nostaa magnesiumin puutetta normaalille tasoille. Oraalisilla magnesium lisäravinteilla puutoksen saa kuriin noin 6-10 kuukaudessa. Magnesiumöljyn jatkuvalla käytöllä tasot normalisoituu jo 3 kuukaudessa. Magnesiumin puutostilassa parhaat tulokset saadaan hieromalla magnesiumöljyä iholle ja annetaan vaikuttaa vähintään 15min tai vaikka koko yön, jos pystyt nukkumaan tahmaisena. Huomaa, että tietyissä magnesiumöljyissä voi olla epäpuhtauksia ja raskasmetalleja. Esimerkiksi en välttämättä laittaisi iholle Utahin Great Salt Lakesta tulevia tuotteita, koska niissä on mahdollisesti suuret elohopeapitoisuudet.

Seuraavia olen itse käyttänyt: Life Flon Magnesiumöljy (Hollanti merenpohja) / Health and Wisdom Magnesium Oil (USP standardi)


Kokeilun arvoisia tuotteita

Saippuat

iherb saippuat

Saippuat iHerbistä?

Kyllä, tilaan saippuat iherbistä. Joku voi luulla, että onpa outoa hippeilyä, mutta jotenkin näihin vain jää koukkuun kun niitä ensimmäisen kerran testaa. Nämä ovat periaattessa ilmaisia (2-3 euroa kpl) ja välillä laitan tilaukseen mukaan.

Suosikit:
African-Black-Soap-Bar
Lemongrass-Tea-Tree-Soap
Mango-Butter-Soap-Shea-Cocoa-Butters-With-Honey-Cornmeal
Lisää saippuasuosituksia löydät -> Mitä tilasin iHerbistä ja miksi?

Dr. Ohhira Probioottinen saippua

Dr Ohhira Probiotic saippua

Ihon ystävä

Täysin luonnollinen, jopa viisi vuotta kypsytetty yrttisaippua. Dr. Ohhira saippuan iho ravitsevista aineosista löytyy muun muuassa: aprikoosi luumu, mansikka, mulperi, siitakesieni, kiinankaalia. Nämä blendataan merilevien ja maitohappobakteereiden kanssa ja kypsytetään jopa viisi vuotta. Ei sisällä keinotekoisia hajusteita, stabilointi, väri -aineita.

Kuivasta ihosta tai muista iho-ongelmista kärsiville tuskin on parempaa saippuaa olemassa. Useille akne ja muut iho-ongelmat ovat menneisyyttä jo yhden kuukauden käytön jälkeen. Lue linkistä saippuan kommentteja muilta käyttäjiltä (reviews).

Dr. Ohhira Probioottinen saippua

Suihkusuodatin

Suihkusuodatin

Kloorivapaa suihku.

Poistaa jopa 90% kloorista suihkussa. Lue lisää Vedensuodatin suihkussa – Tälläkö kauniimmat hiukset ja iho?

Dechlorinating-Shower-Filter

Now Foods MCT-öljy

MCT-öljy

Laihduttajan paras kaveri – MCT-öljy

Kehonrakentajien vanha rasvanpoltto salaisuus. Now foodsin MCT-öljy on markkinoiden ylivoimainen ykkönen hintalaatu suhteeltaan. Litrahinnaksi tulee iHerbistä tilattaessa vain 20 euroa postituksen kanssa (vastaavat Suomessa 36€/litra). Tätä tilatessa joudut käyttämään DHL-express postitusta.

Lisää salaatteihin, kastikkeisiin tai vaikka kahviin. Opi lisää MCT-öljystä: MCT-Öljy – Huijauskoodi Laihduttajalle?

Now Foods MCT-oil (~20 euroa postituksen kanssa)

Maca Velvet

maca velvet 2014

Maca velvet – testo unelma?

Harvoin julkisesti puhuttu, mutta salamyhkäisesti käytetty kehonrakentajien parissa. Poronsarviuute ja Tongat Ali yhdistettynä maca-uutteeseen luo sellaisen kombon josta useimmat kehonrakentajat eivät kykyne olemaan erossa, ja se olisikin kieltämättä tyhmää…

Perustuen pitkään perinteiseen käyttö historiaan, eläintutkimuksiin sekä useisiin ihmiskokeisiin lisäravinteena. Tongat Ali eli Eurycoma longifolia juuri on osoittanut kykyä nostaa testosteronitasoja, lisätä lihasten kokoa ja voimaa, parantaa yleistä hyvinvointia, nopeuttaa palautumista liikunnasta, nopeuttaa painonpudotusta ja rasvanpalamista, lievittää stressiä sekä vähentää väsymyksen oireita. – Lue lisää: Effect of Tongkat Ali

New Zealand Deer Antler Velvet: Kohuttu ja kiistelty, useiden huippu-urheilijoiden käyttämä (NFL tähdistä venäläisiin painon-nostajiin). Yli 2000 vuoden käyttöhistoria kiinalaisessa lääketieteessä, jossa käyttäkohteita olivat muun muassa: muistin parantaminen, immuunijärjestelmän tukeminen, nopeutettu haavojen parantuminen, ikääntymisen hidastaminen, libidon parantaminen (molemmille sukupuolille), nivelten vahvistaminen. Nykytieteen mukaan poronsarvi on kuitenkin enemmän tai vähemmän hyödytön. Lue: Poronsarviuute (Deer Antler Velvet) Hyödyt – Suurempi penis ja enemmän rahaa?

Edellä mainitut miksataan Macaan siihen kaikkien tuntemaan ihmejuureen jonka hyötyihin kuuluu: lisääntyneet seksihalut, nopeampi palautuminen, enemmän energiaa ja kestävyyttä (joidenkin mukaan jopa isompi peppu ja rinnat). Nämä kolme yrttimaailman kuningasta yhdessä tekee kombinaation josta ei kannata olla erossa, siis jos nopeampi lihaskasvu ja palautuminen tai seksi kiinnostaa.

Ainut huono puoli tässä tuotteessa on, että tuotetta taidettiin salaisesti laimentaa 2013 vuoden alussa. Ainakin annostus määrät tuplaantui pullon kyljessä. Ei ehkä enää niin ”potent”, mutta silti kokeilemisen arvoinen. Ja täysin laillista tilata suomeen, mikään aineosa ei ole lääkeainelistalla. Suosittelen käyttämään väliaikaisena ”testo boosterina”, esim. 2 viikkoa on, 1 viikko off.

Maca Velvet noin 13 euroa.

Lisää suosituksia ja kokemuksia tulee myöhemmin.

Jos käytät lääkkeitä tai sinulla on sairauksia, vajaatoimintaa, tauteja tai olet raskaana konsultoithan lääkäria tai terveydenhuollon ammattilaista ennen kuin käytät lisäravinteita tai rohdosvalmisteita (erityisen tärkeää jos käytät: verenhyytymis, masennus, rauhoittavia, mieliala -lääkkeitä). Suosittelen myös tekemään omia tutkimuksia aiheesta. Mitään lisäravinnetta tai tietoa tällä sivustolla ei ole tarkoitettu sairauksien hoitokeinoksi.

Esimerkki tilauspaketteja iherbistä

Mausteita, kalaöljyä, kamomillateetä ja hammastahnaa.

 • Sinapinsiemen jauhe – Todellinen voimamiesten mauste. Lisää ruokahalua ja lihasmassaa? Lue tutkimus.
 • Ceylon kaneli – Täydellinen mauste vaikka Bulletproof kahviin, antaa kahville aivan uudenlaisen makuelämyksen. (Ei ole tällähetkellä lääkeainelistalla vaikka lääkelistan luonnoksessa olikin. Tilasin DHL rahdilla eikä tulli sanonut mitään.) Lue Ceylonin kanelista 23 VAIKUTTAVAA hyötyä tutkimuksineen.
 • Kalaöljy – Uskomattoman hyvänmakuinen kalaöljy, joka näyttää suhteellisen laadukkaalta. ”This product is regularly tested (by AOCS & US Drug Formulary Test Methods) for potency and purity at independent WHO & FDA Registered Laboratories. It is found to be free of detectable levels of lead, mercury, arsenic, cadmium, PCB’s, dioxins and pesticides.”
 • Kamomillatee – Täydellinen iltapäivätee, rentouttaa ja auttaa nukahtamaan nopeammin. Lue lisää: Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future.
 • Yrttihammastahna – Oli ilmainen joten otin tilaukseen mukaan. (ei ole enää ilmainen) Katso muita tarjouksia iHerb specials sivuilta.
dhl paketti iherb 2014

iHerb tilaus paketti Helmikuu 2014 verovapaa DHL rahdilla saapui 4 päivässä tilauksesta. Näe koko paketti tästä

Testo unelma – Maca velvet, kreatiinia ja sinkkiä.

iherb tilauspaketti helmikuu 2014 verovapaa

Helmikuu 2014, verovapaa, lentorahti – tulossa kesti lähes 2 viikkoa. Näe ostoskori tästä

Parapähkinöitä, MSM saippuaa, biotiinia, sinkkiä ja cajun mauste

 • MSM saippua – Hyväntuoksuinen saippua jossa on MSM rikkiä, aloe veraa, E-vitamiinia ja muuta kivaa.
 • Biotiini – Vahvaa biotiinia hiuksien ja kynsien kasvun tehostamiseen. 150 kapselia 5mg per kapseli. (Huomattavasti halvempaa kuin Suomessa.)
 • Cajun mauste – Luomu cajun mauste.
 • L-OptiZinc – Halpa ja hyvä l-monometioniini sinkki.
 • Parapähkinät (2x) – Paras seleenin lähde. Lue lisää parapähkinästä ja sen hyödyistä: täältä
huhtikuu 2014 iherb

Iherb tilaus joka saapui Huhtikuussa 2014, (lentorahdin kesto: 11 päivää). Näe koko paketti tästä.

Lisää esimerkki iHerb tilauspaketteja:
Kannattaako iHerb tilaaminen enää vuonna 2015?

iHerb alennus

Tämän sivun linkkejä käyttämällä kaikki saavat alennuksen -5% tilauksen hinnasta. Koskee kaikkia ja jokaista tilausta.

Eli voit aina käydä klikkaamassa itsellesi -5% jokaisesta iHerb tilauksestasi.

Marraskuun erikoisetuna saat saat 10% alennusta jokaisesta tilauksesta!

(Huom. entinen 10 dollarin alennus yli 40 dollarin tilauksesta poistui 1.11.2015 ja sen korvannut 5 dollarin alennus ensitilauksesta poistui 1.11.2016.)

Klikkaa itsellesi 5% alennus tästä

Hyödyn tästä saamalla iherb tililleni krediittejä joita voin käyttää seuraavan tilaukseen.

Päivitys 2014: Nykyisin voit maksaa suoraan euroilla!

Nykyisin voit muuttaa iHerbin euro tilaan, ja tämä kannattaa tehdä aina ennen maksua. Näin tekemällä, maksu menee suoraan euroilla ja säästät Visan ja muiden maksukorttien 1,95% valuutanvaihtokulut. Käytännössä tämä tarkoittaa entistä halvempaa tilaamista suomalaisille iHerb asiakkaille. Pääset euro tilaan klikkaamalla tästä tai seuraavasti:

iherb vinkki 2014

Ennen maksua, iHerb logon alla olevasta valikosta kannattaa valita Finland, näin voit maksaa euroilla ja säästät valuutanvaihtokulut (1,95%).

69 comments on “iHerb Kokemuksia
 1. Kiitos hyvistä suosituksista. Hyvä että löysin tämän, säästää kivasti rahaa.

  Tilaus tuli tänään kotiovelle, 9 päivää kesti joulun yli.

 2. Täytyy kiittää tästä. Maca Velvetin käyttöä reilu viikko takana, salilla lähes kaikesta nousee 15 kiloa enemmän kuin normaalisti. Toki voi olla myös placeboa ja ehkä olen puskenut itseäni nostamaan enemmän, mutta tunnen itseni voimakkaammaksi ja varmemmaksi kuin koskaan aiemmin.

  Olen nyt kokemuksestani täysin vakuuttunut että maca velvet ja parapähkinät ovat yhdessä maailman paras tapa boostata testosteronia. Huvittaisipa kokeilla enemmänkin tongkat alia nyt kun googlettelin sen hyötyjä, mutta en tiedä noista muista tuotteista. Maca velvet paras vai entä Testojack tuote?

 3. Hei, Amerikkalainen kiropraktikko sanoo videollaan, että älkää tilatko DHL:n kautta, koska kaikki lähetykset menee säteilytarkastuksen läpi. Mitäs mieltä tästä? Se pilais tuotteet? Nuo iHerbin purkit on niin nolon halvan näkösiä muovipurtiloita. Ja miten se muovissa olo vaikuttaa tuotteisiin. Bisfenoli-A yms ja hormonivaikutukset. Pitäisiköhän aina olla lasipurkkeja, kuten Solgarilla. Ja meneekö kaikki posti säteilyn läpi nykyään? Ja ja ostaa luontaistuotekaupasta, niin jostainhan nekin on tänne lähetetty. Lasia tuskin läpäisee.
  Pohdintaa vaan, en tiedä onko tässä faktista perää.

  • Luultavasti paketit menee jonkinlaisen hiukkasilmaisimen / mittarin ohi, ainakin Suomen päässä. Kyseisillä laitteilla voidaan todeta säteilyn olemassaolo. Laitteet eivät vuoda säteilyä tai mitään, vaan ne mittaa paketeista tulevaa säteilyä. En jaksa uskoa, että tämä muuttaisi mitenkään tuotteita, koska paketteihin ei kohdistu mitään ylimääräistä säteilyä kuten läpivalaisussa.

   Vanhat läpivalaisulaitteet voivat tuhota esim kamerafilmejä, joten pakettien läpivalaisu voisi heikentää jotain vitamiineja.

   Läpivalaisu tehdään aina riskianalyysin mukaan. Luotettavan yrityksen kuten iHerbin paketteja tuskin koskaan läpivalaistaan tullissa, DHL:llä tai Suomen postissa.

   Epämääräiset henkilöltä, toiselle henkilölle lähettettävät paketit, ja epämääräisestä yrityksiltä tulevat paketit voidaan läpivalaista Suomessakin. Mutta sekin on harvinaista koska Suomen Postilla ei ole paljoa läpivalaisulaitteita. Jostain lehdestä luin että Postilla olisi kahdella paikkakunnalla läpivalaisulaite, voi olla nykyisin tietty enemmän.

   Tullikin tekee läpivalaisun riskianalyysin mukaan, postitusmaa, paketin merkinnät, koko, jos koira reagoi, jne vaikuttaa asiaan. Tunnetun lisäravinne nettikaupan pikku pakettien sisältö tuskin koskaan menee läpivalaisuun. Poikkeuksena jos tilaat jonkun tuhannen euron satsin kerralla niin tulliakin voi kiinnostaa sen sisältö.

   Säteilytys on sitten eri asia, ja paha juttu joka heikentää useimpia ravinteita ja saattaa aiheuttaa terveyshaittoja. Säteilytys on menneisyyden säilömistapa, nykyisin se on korvattu kaikenlaisilla lisäaineilla.

   Jo vuodesta 1986 alkaen kaikki säteilytetyt tuotteet on pitänyt merkitä tälläisellä tarralla ja niissä lukee ”Treated with irradiation” tai jotain vastaavaa.

   Suomessa saa myydä vain kuivattuja mausteyrttejä ja maustekasveja säteilettynä, muita elintarvikkeita enää harvoin säteilytetäänkään.

   Kiinalaiset voivat tehdä aika kyseenalaisia temppuja, jos esim. niiden goji marjoissa on paljon homeita ja muita myrkkyjä, ja erä ei pääse läpi jonkun maan tullista… Niin ne säteilyttää ne salaisesti ja yrittää uudestaan. Tämä on luultavasti vieläkin suuri ongelma kiinalaisten marjojen ja superfoodien kohdalla. Tämän takia hyvin harvoin käytän mitään Kiinasta tullutta.

   Onneksi nämäkin jää usein tullin haaviin, esim Suomessa kiinalaisia goji-marjoja on hylätty säteilytyksen takia.

   Vitamiineja ja lisäravinteita ei tietääkseni säteilytetä, koska ne säilyy muutenkin ja säteilytys tuhoaa vitamiineja…

   Suomessa elintarvikkeiden säteilytyslaitoksia ei ole ja Posti ei säteilytä tai läpivalaise joka ikistä pakettia 😉

   Bisfenoli A muovituotteet on merkitty kirjamilla ”PC” tai kolmion sisällä olevalla 7 numerolla. En ole koskaan huomannut, että yksikään lisäravinne tai vitamiini olisi ollut kyseisissä muovipurnukoissa. Itse asiassa se olisi melkeinpä taloudellinen itsemurha jos vitamiini valmistaja pakkaisi tuotteensa Bisfenoli A muovipurkkiin, kun nykypäivänä haitat ovat melkein jokaisen tiedossa.

   Jos vahingossa tilaisin sellaisen tuotteen, niin luultavasti lähettäisin takaisin tai vaihtaisin sisällön toiseen purkkiin. Jos sisältö olisi nestemäistä en käyttäisi ollenkaan.

   Lasipurkit ovat tietysti aina parempi vaihtoehto ja nestemäiset jutut kannattaa aina ostaa lasipurkissa.

 4. hei,

  Ensin kiitos sivuistasi ja kokemuksistasi. Helpottaa omaa tilausta.
  Muutama kysymys kuitenkin vielä.

  1) Mikä olisi laadullisesti, puhtain, luomu Spriliina ja mikä chlorella? Kiinassa tuotettua en halua. Myoskaan puhtaus paras, ei tarvitse olla tehokkain. Jauheena.
  kitos

  • Chlorella tietoa ja tuotesuosituksia löytyy: Chlorella artikkelista.

   Spirulinan kanssa olet jo hyvillä jäljillä kun et valitse kiinalaista spirulinaa, sillä niistä on löydetty huomattavia määriä maksalle myrkyllisiä aineita.

   Luomu spirulinan valmistaminen on aika kinkkistä hommaa tiettyjen maiden luomu byrokratialla… Spirulina tarvitsee paljon typpeä ja fosforia kasvaakseen, mutta luonnollisia lannotteita ei oikein voi käyttää spirulinan kanssa, sillä osa niistä päättyy myös lopputuotteeseen. Esim Usa:ssa spirulina pitäisi kasvattaa lehmän paskassa, jotta sitä voisi kutsua luomuksi. Kaikkien maiden osalla näin ei ole, mutta yleisesti merilevien kohdalla luomu ei kerro laadusta oikeastaan mitään.

   Tietääkseni paras ja puhtain spirulina tulee Cyanotech yhtiöltä Usasta, ja ei siis ole luomua, mutta monien mielestä parasta ja puhtainta spirulinaa maailmassa. Esim. terveyssivusto Naturalnewssin ylläpitäjä Mike Adams myy tätä samaa tavaraa, ja sanoo sen olevan puhdasta myös laboratoriotestien mukaan.

   Cyanotech spirulinaa saa iherbistä jauheena ja tabletteina.

   Myös voimaruoka spirulina on käsittääkseni Cyanotech spirulinaa.

 5. Minäkin tilasin 50 eurolla. Paketti ei koskaan saapunut ja tämä näkyi myös seurantakoodista. Silti eivät suostuneet palauttamaan rahoja, vaikka tilauksesta on oli 5 kk. Seurantatiedoissa lukee edelleen, että paketti on matkalla…

  • Iherb palauttaa rahat ainoastaan kun paketti saapuu heille takaisin, ja silloinkin siitä vähennetään kulut. Iherb ei korvaa tilausta jos Esim. ilkeä postimies varastaa paketin, tai tulli päättää, että paketin sisältö ei ole laillinen ja tuhoaa sen.

   Suomessa sama homma: jos lähetystä ei ole vakuutettu ja se häviää, harvoin tulet saamaan rahojasi. Hyvällä tuurilla antavat jonkun kilohintaan perustuvan korvauksen jos pystyt osoittamaan, että paketin häviäminen johtui Postista/Itellasta. Useimmilla suomalaisilla verkkokaupoilla onkin vakuutussopimus Postin kanssa.

   Usein myös kansainväliseen lentorahtiin kuuluu jonkinlainen vakuutus, mutta iHerbin käyttämään ”International Flat Rate” paketteihin ei kuulu normaalisti vakuutusta. Flat rate vakuutukset, seurannat ja vastaanottokuittaukset maksaisivat extraa ja niissä on paljon rajoituksia, näin ollen iHerb häviäisi rahaa jos se ostaisi vakuutuksia paketteihin, ja postituskulut nousisivat reippaasti nykyisestä 4 dollarista.

   Iherb voisi tietysti harjoittaa vähän parempaa asiakaspalvelua ja korvata/lähettää uudestaan ainakin osan hävinneistä lähetyksistä, varsinkin jos asiakkaalla on pitkä tilaushistoria takana. Tietysti osa käyttäisi tätä hävyttömästi hyväkseen ja pyytäisi rahat takaisin vaikka paketti olisi tullut perille, mutta tuskinpa se yli 5 miljoonan asiakkaan yritystä kaataisi…

   Iherb pakettien häviäminen on mahdollista, mutta kuitenkin aika epätodennäköistä… Henkilökohtaisesti yhtäkään pakettia ei vielä ole hävinnyt, ja 90% paketeista on saapunut noin kahdessa viikossa, loput noin kuukauden sisään. Sadoista iHerb paketeista vain 2 kappaletta on viipynyt matkoillaan ~2 kuukautta ja sitten ilmestynyt ovelle tai postiin.

 6. Loistavia postauksia sinulla!

  Piti lukemisen jälkeen laittaa heti ensitilaus vetämään. Paketti saapuikin viidessä päivässä ja tullaus sujui ongelmitta.

  Onko muuten suositella jotain tiettyä Whey-proteiinia? Entä osaatko sanoa mitään Collagen proteiinista?

  Kuinka hyvin kokemuksesi mukaan tuotteiden asiakaspalautteisiin voi luottaa? Helposti tulee valittua se korkeimmaksi rankattu tuote.

  Tuli tilausta tehdessäni verotukseen liittyen eräs kysymys. Jos esim. vitamiinien/ravintolisien lisäksi tilaisi myös esim. vedensuodatinta, kielenpuhdistajaa ja mitä lie muuta, niin millä perustein vero laskettaisiin. Olisiko se 14% vai 24%?

  Hyvää syksyä! Uusia laadukkaita postauksia odotellessa 🙂

  • Kiitos kommentista.

   Heraproteiinista pitää kirjoittaa joskus erillinen katsaus. Heraproteiinia en hirveästi tilaile ulkomailta kun esim. Yhdysvalloissa käytetään kaikenlaisia kasvuhormoneita maidontuotannon tehostamiseen. Olen lähinnä testaillut noita luomu, free-range ja grass-fed heraproteiineja kuten Vital whey ja Mercola whey. Jotka ovat ihan hyviä, mutta aika kalliita.

   Jos paketissa on vain kosmetiikkatuotteita niin se pitäisi periaatteessa mennä 24% yleisellä arvonlisäverolla. Mutta periaatteessa aina kun tilaat verovapaanpaketin (alle 45 dollaria) lentorahdilla, se menee 14% alvilla koska iHerb laittaa paketin kylkeen tarran jossa lukee ”nutritional supplements for personal use” tai jotain vastaavaa. DHL-rahdilla on sitten eriasia kun ne näkevät toimituslistan suoraan ja verottavat tuotteet yksittäin niiden oman arvonlisän luokan mukaan.

   Tuotteen kommenteista tai arvosteluista voi saada jotain tietoa tuotteesta tai laadusta, mutta niihin ei kannata sokeana luottaa.

  • Olen pettynyt tähän virmaan tilasin ennen joulua B12
   vitamiinia ja C 1000mg vitamiinia mutta en ole vieläkään saanut niitä mutta kyllä niille raha kelpaa mutta tuotteita sieltä ei saa

   • Hei

    Nämä paketin häviämiset ovat äärettömän harvinaisia, mutta tietysti ikäviä kun omalle kohdalle sattuu. Mutta onneksi nämäkin nykyisin korvataan useassa tapauksessa.

    Harvinaisissa tapauksissa paketti voi jäädä matkan varrelle syystä tai toisesta. Osa näistä paketeista saapuu 3-6kk myöhässä perille, mutta osa voi kadota lopullisesti. Tämä ei tietenkään ole iHerbin vika vaan postitusyhtiön.

    Iherb laittaa nykyisin jopa halvimpiin lentorahteihin tracking koodin jolla pakettia voi seurata. Tämä seurantakoodi (Tracking Number:) löytyy sähköpostista yleensä ”order shipped sähköpostista.” Jos paketti on jäänyt matkan varrelle iHerb luultavasti korvaa lähetyksen kun lähetän heille palautetta.

    Jos vastaanottajaa ei tavoiteta paketti yleensä lähetään takaisin ja iherb maksaa silloinkin tilauksen takaisin – miinus postikulut (tähän menee 4-6kk).

    Jos paketti on taasen saapunut Suomeen seurannassa lukee ”ARRIVAL AT DESTINATION COUNTRY – END OF TRACKING, DELIVERY SHORTLY” ja pakettia ei ole kuulunut on suomen posti hävittänyt paketin tai laittanut sen väärään osoitteeseen. Iherb ei näitä korvaa kuin hyvin harvoissa tapauksissa.

 7. DHL ilmoittaa alkavansa periä uutta 5% tullivakuusmaksua, kuitenkin vähintään 20€. Kuulostaa aika hurjalta maksulisältä ennen niin edulliseen kuljetukseen. Koskee myös meitä käteisasiakkaita.

  • DHL Palvelutiedote: DHL Express aloittaa tullivakuuden veloittamisen käteisasiakkailta
   DHL Express aloittaa tullivakuuspalkkion veloittamisen myös käteisasiakkailta lokakuun aikana. Palkkio koskee tuontihuolintaa ja tavaroiden tuontia Suomeen Euroopan yhteisön ulkopuolelta.

   DHL Express veloittaa tullivakuuspalkkion, joka on 5 % tullin kantamien maksujen arvosta tai vähintään 15 € / lähetys (+ALV 24 %).

   Tullivakuuspalkkio veloitetaan Euroopan yhteisön ulkopuolisilta lähetyksiltä, joiden lähetyksien veron ja tullin kanto on yli 5 euroa.Lähde

   Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nykyisin ei kannata tilata verollisia paketteja DHL Express- International kuljetuksella, ellet halua maksaa tuota tullivakuuspalkkiota.

   Eli jos on pakko käyttää 10 dollarin DHL Express kuljetusta (esim. painon takia), pidä tilaus reippaasti alle verorajan.

   Veroraja lisäravinteille on nykyisellä kurssilla ~ 43 dollaria / 33 euroa (DHL Express postikulut laskettuna 24% alv).

   Harvoin tuota DHL Express rahtia on tullut käytettyä, ja tulevaisuudessa käytän sitä vielä vähemmän.

   • Trw!

    Kesällä sain kunnolla kipinän lisäravinteisiin ja itseni yleiseen kehittämiseen. Tämä oli yksi niistä sivustoista, joka antoi todella kattavia vinkkejä aloittamiseen. Sinun kautta löysin esimerkiksi tuon Now Foodsin MCT-öljyn.

    Kiitos siitä!

    Mutta oli ihan asiaakin.

    Olen yrittänyt tilata uuden yhden pullon satsin Now Foods MCT-öljyä, niin ainakaan minä en pysty valitsemaan International Airmailia. Tarjolla on vain DHL: 35,13$ ja UPS: 24,77$ postikuluja. Euroissa tulee nykyään tuolle litran pullolle hintaa 36,56. Aika suolaista.

    Yksi pullo ylittää tuon 2kg, joka on Royal Mailin sivuilla yläraja kansainvälisille lähetyksille.

    Olisiko suositella mitään muuta MCT-öljyä? Iherbin sivuilla yllättävän pienet valikoimat.

    Toinen kyssäri, oletko käyttänyt Luontaistukku.fi tuotteita? Jos olet, niin mitä mieltä?

    • Kiitos kommentista.

     MCT-öljyä tilatessa joutuu tosiaan käyttämään DHL tai UPS-rahtia koska lentorahdissa on painorajat, ja valitettavasti ainakin tällä hetkellä DHL ja USP rahdit ovat järkyttävän kalliita (en tiedä johtuuko jouluruuhkista vai onko pysyvä muutos).

     MCT-öjy suositukset löytyy täältä. Esim. tuo PVL 100% MCT on nyt ehkä järkevin valinta.

     Luontaistukun tuotteista ei ole hirveästi kokemuksia.

     • Minä tilasin ennen joulua B12 vitamiinia ja
      C 1000mg vitamiinia ja maksoin ne mutta
      en saanut sieltä mitään sillä olen niin pettynyt
      siihen luvataan mutta ei lähetetä vain rahat viedään

     • Hei

      Nämä paketin häviämiset ovat äärettömän harvinaisia, mutta tietysti ikäviä kun omalle kohdalle sattuu. Mutta onneksi nämäkin nykyisin korvataan useassa tapauksessa.

      Harvinaisissa tapauksissa paketti voi jäädä matkan varrelle syystä tai toisesta. Osa näistä paketeista saapuu 3-6kk myöhässä perille, mutta osa voi kadota lopullisesti. Tämä ei tietenkään ole iHerbin vika vaan postitusyhtiön.

      Iherb laittaa nykyisin jopa halvimpiin lentorahteihin tracking koodin jolla pakettia voi seurata. Tämä seurantakoodi (Tracking Number:) löytyy sähköpostista yleensä ”order shipped sähköpostista.” Jos paketti on jäänyt matkan varrelle iHerb luultavasti korvaa lähetyksen kun lähetän heille palautetta.

      Jos vastaanottajaa ei tavoiteta paketti yleensä lähetään takaisin ja iherb maksaa silloinkin tilauksen takaisin – miinus postikulut (tähän menee 4-6kk).

      Jos paketti on taasen saapunut Suomeen seurannassa lukee ”ARRIVAL AT DESTINATION COUNTRY – END OF TRACKING, DELIVERY SHORTLY” ja pakettia ei ole kuulunut on suomen posti hävittänyt paketin tai laittanut sen väärään osoitteeseen. Iherb ei näitä korvaa kuin hyvin harvoissa tapauksissa.

 8. Maca Velvetissä käsketään ottamaan 30-60 tippaa
  kahdesti päivässä? Kauanko tuo 60ml pullo riittää?
  Onko kokemuksia noista maca magic kapseleista?

  • Maca velvet pullot on kestänyt keskimäärin 2-3 viikkoa. Tippojen lukumäärää en ole laskenut, vaan olen ottanut noin puoli pipetillistä päivässä.

   En ole kokeillut noita kapseleita, sillä käytän macaa vain gelatinoituna tai alkoholi tinktuurana / uutteena. (Syy löytyy täältä)

 9. Tilasin 4pvä sitten paketin Iherbiltä ja eilen tuli jo Dhl:ltä viestiä,eli nopeesti tulee paketit Suomeen. Kannattaa ite tullata netissä paketit jos menee ne rajat ylite. Dhl ois ottanu 18.60E vähintään + lisiä – ite tullaamalla tuli vaan 10E Alveja maksettavaksi. Eli siinäkin säästi 10E, kun ite tullasi netissä lähetyksen.
  Täytyy kyllä sanoo,että vaikka itellä paketin lähetys makso ”huimat” 10.44 dollaria Suomeen (johtuu paketin painosta -eli ei tule kirjepostilla) – niin silti tuli (kalaöljykapselit+vitamiinit+kaikki muut tavarat) halvemmaksi kuin Suomesta. Suosittelen kyllä kaikille tätä Iherbiä,hyvä juttu!

 10. Hei! Miten suorittaa itse tuo iHerbistä tulleen paketin tullaus? En tiennyt tilatessa tuosta ryöstömaksusta, joten haluaisin välttää sen nyt.

  • Huom tätä kulua ei pitäisi tulla jos tilaat verovapaan rajan puitteissa. (Tällä hetkellä marraskuu 2014 DHL rahdilla: 42,22 USD) Tämä koskee vain DHL rahdilla tehtyjä tilauksia.

   Huom. En ole itse kokeillut tätä.

   Jos olet tilannut DHL rahdilla ja haluat välttää ryöstökulut niin toimi näin. Kun DHL lähettää tekstiviestin joka kertoo, että lähetä sähköpostilla henkilötunnus ja sähköposti osoite mahdollista tullausta varten. Tähän viestiin täytyy vastata jotain ”tullaan saapuvan paketin itse”. Laita viestiin myös sähköpostiosoite, johon tulli voi laittaa paketin tiedot. Älä laita henkilötunnusta viestiin.

   Vaihtoehtoisesti kun tiedät rahtikirjannumeron (joka on saapuneessa tekstiviestissä) voit lähettää sähköpostin osoitteeseen ”[email protected]” Kerro sähköpostissa, että haluat tullata paketin itse.

   Kun paketti saapuu Suomeen, DHL lähettää sähköpostiin paketin tiedot joilla voit nettitullata paketin itse osoitteessa: https://asiointi.tulli.fi/nettituonti/mainpage.html

   Nettitullaus on suhteellisen helppo homma jos tarvittavat tiedot on. Tavaran tietoja kysyessa klikkaa sekalaista ja sieltä lisäravinteet. (Jos paketissa on vain lisäravinteita). Iherbin tilausvahvistuksesta kannattaa tehdä pdf tai ottaa kuvakaappaus ja lähettää se nettitullauksen yhteydessä.

   Kun saat sähköpostilla tullauspäätöksen, niin lähetä se ”[email protected]” osoitteeseen. Laita otsikkoon rahtikirjanumero. Tämän jälkeen paketin pitäisi alkaa liikkumaan, ilman kuluja.

   Suosittelen tilamaan jatkossa vain lentorahdilla (International Airmail), niin ei tarvitse kikkailla näiden kanssa. Ellei sitten ole ihan pakko saada pakettia nopeasti tai lentorahdin painoraja ylittyy.

 11. Tilasin marraskuussa kaksi pakettia, toisen 17.11. ja toisen 21.11. Molemmat lähetettiin tilauspäivinä.

  Jälkimmäinen tuli tänään, mutta tuota ensimmäistä lähetystä ei ole kuulunut.

  Mitään kiellettyjä tuotteita en luonnollisesti tilannut (tarkistin vielä tuolta lääkeaineluettelostakin).

  Mutta jos Tulli tarkistaa nuo lähetykset, niin osaatko sanoa, kuinka paljon voi viivästyä? Pitäiskö ottaa jo yhteyttä iHerbiin?

  • Vaikea sanoa. Yleensä lentorahdilla paketin tulossa kestää sen 1-3 viikkoa, mutta nyt joulun aikaan voi kestää pitempään.

   Paketti voi tietysti olla jäänyt tulliin ihan esim. arvonlisäveron maksun takia, jos näin on siitä tulee postissa erillinen ilmoitus parin päivän sisään.

   Itse tilasin 20.11 3 pakettia, ja ensimmäinen niistä tuli tänään.

   Omasta kokemuksesta voin sanoa vaikka paketit tilaa samana päivänä ja ne lähetetään samana päivänä ne voi tulla eri päivinä. Toisaalta kerran pakettien tilauksen välillä oli noin viikko ja ne tuli samaan aikaan. Kerran 2 pakettia oli laitettu kuminauhoilla yhteen, luultavasti Suomen Postin toimesta. Aika mahdotonta arvailla miten nuo lähetykset tulevat…

   • Kiitos tiedoista!

    Odotellaanpa siis rauhassa vielä.

    Oon sen verran tuore tilailija että vähän hakusessa nämä aikatauluhommatkin 🙂

  • DHL perii itsetullaukseta luovutusmaksua 40 euroa. Muistaakseni ei ollut näin paljon viimeksi. Onkohan tämä uusi keksintö, kun ovat huomanneet, että monet tullaavat nyt lähetyksen itse. Voiko tätä maksua välttää muuten kuin lopettamalla DHL:n käytön?

   • Itse en ole käyttänyt DHL-rahtia pitkiin aikoihin, enkä käytä jatkossakaan.

    1.5 alkaen DHL Express on alkanut perimään itse tehdyistä tullauksista luovutusmaksua, jonka hinta on 49,60 €/lähetys.

    Enää ei kannata tilata iherbistä mitään DHL rahdilla, vaikka iherb antaisi ilmaisen DHL toimituksen.

    Halvemman lentorahdin osalta mikään ei ole muuttunut.

 12. Heippa,

  voisitko kertoa miten siis kuuluu toimia, jos tilauksen arvo ylittää tuon verovapausrajan 44$? Kun en mä löytänyt siihen mitään ohjeistusta…toimitus ihan sillä hitaammalla lentorahdilla kelpaa kyllä, mutta vaikka tuotteet on edullisia niin mä laskin että ihan välttämättömyyssettikin menee ainakin parillakympillä yli. Eli tilaanko mä vaan ihan pokkana ja odotan sit Suomen tullilta ylimääräistä maksulappua? Vai miten? Auta! Kiitos 🙂

 13. Pari kysymystä ois, kun sun johdolla uskaltauduin jo tilausta näpyttämään (en ihan loppuun asti kumminkaan).
  Eli:
  1) Muuttuiko noi rahtisysteemit, alvit tms. vuoden vaihteessa? Kuinka?
  2) Onko toi < $44-verovapaus siis ennen kuljetuskustannuksia? (Luulis, mutta kysyvä ei kai tieltä eksy.) Ja jos tulee alennuksia (kuten 1.kerran tilaus), ni onko toi < $44 sen jälkeen vielä ok?

  DHL-kuluiks näkyis tulevan 15,7€, mut kai se on ihan normaalia, kun pistin jonkun kehotuksesta ison MCT oilin tilaukseen 😀

  P.S. Onko edellä MCT Oilissa muuten kuinka pitkä säilyvyysaika?

  Suuuuuri kiitos jo etukäteen!!

  • Hei

   1. Alvit ei ole muuttuneet, mutta marraskuussa DHL alkoi perimään tullivakuuspalkkiota (josta tietoa ylempänä kommentissa). Joulukuussa iHerb nosti myös lentorahtien hintaa, riippuen paketin painosta.

   2. Tällä hetkellä verovapausraja on ~42 dollaria, ja se tarkoittaa koko tilauksen hintaa. Mitä kalliimpi postikulu sitä alempi tämä summa on koska postikuluista veloitetaan 24% alv, toisin kuin lisäravinteista (14%).

   MCT-öljy kannattaa säilyttää jääkaapissa, ja sen hyllyikä on noin 1 vuosi.

 14. Hei!

  Kiitoksis loistavista sivuista jotka eilen löysin ja tänään jatkoin lukemista uusin silmin. Pistin eilen ekaa tilausta iHerbistä, mutta tänne löysin vasta sen jälkeen. Sitten tulikin kiire peruuttaa tilaus ja fiksailla se uusiksi täältä löytyneiden ohjeiden mukaan joten kiitos siitäkin.

  Kysymys oikeastaan on, että kun sivuilta löytyy nikotiini vapaita tuotteita tupakoinnin lopettamiseen niin mitenköhän tulli näihin suhtautuu? Itse en asiassa näe ongelmaa, kun ovat nikotiini vapaita … Mutta, mutta… Taitaa olla asia taas missä maalaisjärjen saa unohtaa ☺

  • Riippuu siitä mitä se nikotiinivapaa tuote sisältää. Jos se sisältää lääkelistalla olevia yrttejä tai aineita, niin sillon se voi jäädä tullin haaviin, josta voi tulla ongelmia. Nopesti katsottuna melkein kaikki nuo homeopatia quit smoking kombot sisälsivät jotain lääkelistalla olevaa yrttiä. En voi suositella noiden tilaamista.

 15. Hei!

  Kysyisin Foodin Maca-jauheesta, jota myydään urheilutuote.fi:ssä. Onko laadukasta/tilaamisen arvoista? Tuote on paljon halvempi kuin muut maca-jauheet missään muuaalla ja se vähän arveluttaa tässä.

  Kiitos hienoista sivuista ja vastauksesta jo etukäteen!

 16. Moi. kannattaako testojack 100 tai 200 käyttää salireenin yhteydessä ? ja purkissa ei lue milloin pitäisi ottaa.. onko väliä? oon miettiny sen tilaamista mutta onko vastaavaa hyötyä?

 17. Hyviä postauksia, harmi että sinun alekoodisi oli linkin takana eikä kopioitavissa. Minulla se ei ainakaan toiminut vaikka olisin mielelläni jakanut ensi-iltaan rewardsini sinulle :/

 18. olen ollut iherbin asiakas jo muutaman vuoden ja viimeisin tilaus oli toukokuussa. Miksiköhän tilausta tehdessäni kysytään uudelleen pankkikorttini tietoja. En uskalla tilata. Nimittäin joskus iherbin tilauksen jälkeen pankista tuli tieto että ovat joutuneet sulkemaan kortin ulkomaille, koska joku oli yrittänyt tunkeutua tililleni. Kuinkahan luotettava kauppa tuo nyt sitten on ?

  • En tiedä miksi kysyy pankkikortin tietoja uudestaan, mutta supportista kysymällä varmasti selviää syy siihen. Mahdollisia syitä on esim. edellisen kortin vanhentuminen tai veloitus ongelmat. Itsellä eikä kenelläkään tuntemallani ei ole ollut kyseisiä ongelmia, joten en valittavasti osaa hirveästi auttaa.

   Jos pankki sulkee kortin iherb tilauksen jälkeen, niin silloin luultavasti sinun tietokoneellasi on ollut keylogger / rootkit joka on vakoillu korttisi tiedot. Iherb ei luottokortin tietoja edes tallenna sellaisenaan, vaan käyttää token-kryptausta. Eli vaikka hakkeri pääsisi sinne, ei se sieltä mitään käytettävää tietoa saa. Lisäksi liikenne palvelimelle on suojattu 256-bittisellä AES-suojauksella, joka on NSA mukaan riittävä luokkaan ”erittäin salainen (ST I)” asti, eikä nykytietokoneiden laskentateho riitä sen nopeaan murtamiseen.

 19. Mikä olis paras tilaustapa tälle summalle, magnesiumia ja maitohappobakteeritabletteja (tarjos 31,30€)
  vaihtoehdot

  Airmail Premium — €5.64
  Estimated Delivery: November 23, 2015 – November 24, 2015
  Flat €5.64
  Takes 1-3 weeks, average 7 business days
  Orders up to €75.17 and 4 lbs. (1814 grams)

  Airmail — €3.76
  Estimated Delivery: November 30, 2015 – December 28, 2015
  Flat €3.76
  No Tracking, takes 1-5 weeks, average 2 weeks
  Orders up to €75.17 and 4lbs. (1814 grams)

  UPS — €20.97
  Estimated Delivery: November 25, 2015 – November 30, 2015
  Duties and Taxes may be collected at delivery
  With tracking, Max 150 lbs (68 kg), No P.O. Box

  • Itse ottaisin Airmail — €3.76.

   Airmail Premium — €5.64 jos välttämättä haluat seurannan (joka ei toiminut kunnolla ainakaan pari kk sitten kun testasin).

   Luultavasti molemmat tulee verovapaana, vaikka premium airmail kanssa voi kokonaishinta mennä vähän yli verovapaanrajan.

 20. Hei! Tilaan ensimmäistä kertaa. Laskin että summa olisi 78e. Miten paljon tästä menee tullia? Vai kannattaako tehdä kaksi tilausta jotta saisi verovapaasti?

  • Arvonlisäveroa tulisi tuolle tilaukselle noin 11-12 euroa.

   Tällä hetkellä iherb tarjoaa 10% alennuksen yli 60 dollarin tilauksesta ja lentorahdin ilmaiseksi jos tilaus on yli 37.85 euroa.

   Jos saat tilauksen menemään ilmaiseen lentorahtiin (maksimihinta €75.69 ja paino 1814 grammaa) niin luultavasti saat paketin hieman halvemmalla, vaikka joudut maksamaan arvonlisäveron. Henkilökohtaisesti ottaisin silti 2 pakettia verovapaana (tullissa voi olla jouluruuhkaa).

   Verovelvolliseen tilaukseen (yli 35e) en ottaisi DHL postitusta koska he veloittavat siitä vähintään 15 euroa (tullivakuuspalkkio 5 % verojen arvosta, vähintään 15 EUR / lähetys).

 21. Osaisitko neuvoa mikä tuote olisi lähempänä ruusunjuurijauhetta? Olen ostanut Foodinin ruusunjuurijauhetta sienikauppa.com ista, mutta nyt se on loppu sekä Foodininin että sienikaupan varastosta. Liian vähän nukkuvana Ruusunjuuri piristää sopivasti, että jaksaa päivän.

   • Kiitos, oli hyvä ja perusteellinen vastaus.
    Olen ottanut n puoli teelusikallista kahvin kanssa aamuisin ja piristävä vaikutus on ollut huomattava.
    Ehkäpä siirryn sekoittamaan veteen nyt kun tiedän ettei Ruusunjuuri kahvin seassa ole optimaalinen tapa.
    Olen ottanut vain viikolla ja viikonloppuisin en juurikaan. Pitäisi saada kiireeseen tauko jotta voisi olla hetken ilman.
    Kiitos myös sivustosta, olen saanut paljon mielestäni tärkeää tietoa.

 22. Moikka! Ihan mahtavaa tietoa tarjoat täällä, kiitos siitä!
  Olisin kysellyt onko sinulla tietoa tuosta Healthy origins D-vitamiinista, onko siinä käytetty gelatiini kasvi- vai eläinperäistä?

  • Kiitos kommentista.

   Healthy origins d-vitamiinissa käytettään hyvin todennäköisesti eläinperäistä gelatiinia. Jos se olisi jotain muuta siitä luultavasti ilmoitettaisiin tyyliin ”vegetarian gelatin” tai jotain siihen tyyliin.

 23. Tilasin n.50€ arvosta lisäravinteita ja toimituksena dhl. Pystyykö tullausmaksua enään kiertämään? Jos jätän tullauksen maksamatta, palautuuko paketti iherbille ja tuleeko mulle millaset sanktiot?

  • Tullausmaksua ei voi enää kiertää.

   Ehkä järkevin ratkaisu sinun tilanteessa on antaa DHL:n tehdä tullaus (hinta noin 25€).

   Jos annat tavaran mennä takaisin iherbille niin hekin veloittavat edestakaisin kuljetuksen hinnan ennen kuin palauttavat rahat tilille (tässä voi kestää kuukausia).

   Jatkossa suosittelen tilaamaan verovapaita paketteja lentorahdilla.

 24. Liityykö tullausmaksu myös siihen, että edullisin kuljetustapa on nyt myös noussut?
  Tänään ainakin oli Global mail, jolla postikulut tuplasti enemmän kuin ennen samalla tilauksella.

  • DHL tullausmaksut eivät vaikuta muiden yhtiöiden rahdin hintaan.

   Lentorahtien hinnat ”elävät” kokoajan, joskus on kalliimpaa joskus halvempaa. Myös paketin paino vaikuttaa postikulun hintaan.

   Lentorahdin (Global Mail) näyttää tällä hetkellä olevan noin 4 euroa per paketti, josta saa alennusta jos tilaus on yli €36.36 (huom. ei enää verovapaa paketti).

 25. Moikka! Nyt vähän tyhmä kysymys. Katselin joitain sun suositustuotteita iherbistä ja joku niistä oli ”softgels”. Eli missä muodossa ko. tuote on? Tässä kohtaa loppui kielitaito…

 26. Näyttää Aloe Vera poistuneen lääkeaine listalta ja Allukapselit tulivat tullista läpi. Pakettini hinta oli 47€ postikuluineen ja tullimaksua tuli 6.60€. Lisäravinteita tilasin.. Nyt ootellaan pakettia postiin. Kiitos vinkeistä 😊 seuraavaan tilaukseen tiedän mitä jo tilaan. Onko kellään kokemuksia noista Aloevera kapseleista?

  • Hei

   Aloe vera on kyllä vielä lääkeainelistan rohdos osiossa, mutta yleisesti ottaen sitä ei luokitella lääkkeeksi (ellei sitten purkissa lue jotain sairauksien hoidosta tai tuote on valmistettu nimenomaan lääkekäyttöön).

   Yleisesti ottaen iherb ei myy lääkkeitä, mutta fimea / tulli voi mahdollisesti luokitella sieltä tilattuja lisäravinteita lääkkeiksi (esim 5-HTP kapselit, GABA kapselit, yli 1mg melatoniini kapselit jne.).

   Lopulta se onko tuote lääke arvotaan lääkelain 3§:n mukaisesti:

   Lääkkeitä ovat seuraavat aineet tai valmisteet käytettäessä niitä lääkelain 3§:n mukaisesti: 1) tämän päätöksen liitteessä 2 luetellut rohdokset ja niistä edelleen valmistetut vaikuttavat aineet, joita ovat kasvirohdostuotteet (mm. uutteet, tinktuurat, puristemehut) ja vastaavat eläinperäiset vaikuttavat aineet sekä näistä valmistetut lääkevalmisteet; 2) erinäiset tavanomaisista lääkkeistä olomuodoltaan, koostumukseltaan, valmistustavaltaan tai vaikutusmekanismiltaan poikkeavat valmisteet tai aineet. Tällaisia ovat muun muassa radioaktiiviset lääkevalmisteet, allergeenivalmisteet, rokotteet, lääkkeelliset kaasut, pitkälle kehitetyssä terapiassa käytettävät lääkkeet sekä ihmisverestä tai -veriplasmasta peräisin olevat lääkkeet; ja 3) vitamiini- ja kivennäisainevalmisteet.

   Jos jokin tuote askarruttaa niin kannattaa aina kysyä suoraan Fimealta luokitellaanko tuote lääkkeeksi / voiko tuotetta tilata ulkomailta. Eli tuohon yhteydenotto lomakkeeseen vain tuotteen nimi ja linkki tai aineosat mitä se sisältää.

   ——- > https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/yhteystiedot/yhteydenotto < ------

 27. Voisiko joku suositella mitä kromia kannattaisi tilata? Unohtu edellisestä tilauksesta kromi kokonaan ja nyt en edes tiedä mitä tilata..

 28. Terve!

  Ekaa tilausta olisin tekemässä, mutta vähän hämää nyt tämä DHL-tullimaksu lisäke mahd. (jopa 50€?).

  Eli tuotteeni oisivat 35,95€
  ja 3 postitusmetodia: DHL-express, UPS, Delivery by Local Post (global mail DHL),,,,

  eli miten mikä kannattaisi valita, jotta noiden tullimaksujen kanssa pääsisi mahd. vähällä?
  vai pitäisikö myös tilauksen loppusumman olla alle 35€?

  Kiitos jo etukäteen

  • Hei! Tällä hetkellä ”Delivery by Local Post” rahtivalinnalla saa ”Free shipping for orders over €34.70.” (väliaikainen tarjous)

   Ja jos saat valittua tuotteita juuri n. 35e edestä, ja täten saat otettua tuon ilmaisen rahdin, niin sitten se tulee hyvin todennäköisesti verovapaasti. Omassa viime iherb tilauspaketissa luki ”value in USD: 38.63” ja tuli suoraan kotiin.

   Mutta jos et löydä hyviä tuotteita juuri 35e edestä, ja haluat sen varmemmin verovapaasti alhaisemmalla hinnalla… niin sitten rakentelisin erilaisen tilauspaketin, jossa tuotteet+rahti on reilusti alle 35e: tässä esimerkki omasta tilauspaketistani, jonka voisin nyt laittaa tulemaan ja se tulisi takuulla verovapaasti (varsinkin kun paketissa on vain lisäravinteita, ei yhtään kosmetiikkatuotteita yms): https://fi.iherb.com/tr/cb?pcodes=DRA-00601_JRW-22014_YSO-62062

 29. Hei, onko tämän samanveroinen tuote, kuin mitä olet suositellut tuolla sivullasi? Sitä suosittamaasi tuotetta ei ollut juuri nyt saatavilla.

  Nutrex Hawaii, BioAstin, 4 mg, 120 Vegan Soft Gels

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *