iHerb tilaaminen 2017

Miten iHerb tilaaminen muuttui 2017 vuonna ja mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin tilauksen tekee? Lisäksi tärkeää tietoa lääkeainelistasta.

iHerb tilaaminen 2017 – suurimmat muutokset

Iherb tilaaminen on muuttunut viime vuoden kuluessa ja etenkin vuoden 2017 alussa. Tässä on suurimmat muutokset.

 • Ensitilaajan alennus – iHerb ilmoitti poistavansa ensitilaajan alennukset kokonaan vuoden 2017 alussa ja näin he myös tekivät.
   
  Päivitys: tällä hetkellä koodilla KLJ962 saa -5% alennusta jokaisesta tilauksesta. Alennuksen saa myös klikkaamalla tästä linkistä. Koskee kaikkia tilauksia, ei tarvitse olla ensitilaaja. Alennuksen voi myös hyödyntää uudestaan aina kun tilaat iHerb nettikaupasta.
 • Uskollisuus palkinto ”Loyalty Reward” – Tämän iHerb esitteli viime vuonna. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että sait 10% tilauksen arvosta takaisin iHerb tilille. Tämän summan pystyi käyttämään seuraavaan tilaukseen 60 päivän sisällä.
   
  Iherb muutti tämän 10% -> 5% vuoden 2017 alussa. Eli periaatteessa tämä on 5% alennus jokaisesta tulevasta iherb tilauksesta kaikille, ei vain ensitilaajille. Tilauksesta saamasi Loyalty Reward tulee käyttää 60 päivän sisällä tilauksesta, muuten se erääntyy.
 • iHerb postitus 2017 vuonna – Maaliskuussa 2017 iHerb aloitti ”Shipping Saver” promootion. Käytännössä tämä tarkoittaa, että osalle tuotteista saa halvemman tai jopa ilmaisen postituksen. Esimerkiksi tällä hetkellä suosittu L-theaniini Doctors Best 100% Suntheanine on shipping saver promootiossa mukana (postitus 0,9€ tai kahdelle 0€)
   
  Yleisesti ottaen, verovapaan iHerb paketin suositeltava postitus on edelleen lentorahti, jonka nimi on tällä hetkellä Global Mail tai Global Post. Pakettiin kannattaa pyrkiä myös lisäämään edellä mainittuja ”Shipping Saver” tuotteita joka tiputtaa postituksen hintaa alaspäin. Lentorahtiin näyttää nykyisin saavan seurantakoodin, jolla voi seurata paketin tulemista (ainakin huhtikuu 2017 sai). Tiettyjen pakettien osalta myös uusi ”DPD-All Inclusive” rahti voi olla järkevä vaihtoehto.
   
  **Toukokuussa 2017 iHerb lanseerasi ”DPD-All Inclusive” rahtipalvelun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että paketin hintaan lisätään suoraan mahdolliset arvonlisäverot ja muut tullauskulut. Eli he hoitavat myös mahdollisen tullauksen puolestasi. Tällä hetkellä tämä postitus on halvin vaihtoehto tuotteille joita ei voi tilata verovapaasti. Esimerkiksi Dr. Ohhira’s probiootin, kohdalla tämä postitus vaihtoehto tulee halvemmaksi kuin ilmainen lentorahti ja itse maksettu arvonlisävero.
   
  ** Tällä hetkellä tämä postituspalvelu ei ole saatavilla ”Due to changes requested by Customs, the DPD shipping option is unavailable for your selection. iHerb and its logistics partners are working to resolve and re-enable this service as soon as possible. We appreciate your patience.”
   
  Normaalia DHL-rahtia (DHL Express) ei ole järkevää enää käyttää, koska viime vuonna DHL-Express alkoi perimään itse tehdyistä tullauksista luovutusmaksua, jonka hinta oli jotain 20-50€ per lähetys. Jos annat DHL:n tehdä tullauksen puolestasi joudut maksamaan tullivakuuspalkkion (vähintään 24,80€), jonka pystyi ennen välttämään kokonaan tekemällä tullauksen itse. Enää tätä ei voi ilmeisesti välttää mitenkään, eli jos tilaat DHL-Express rahdilla joudut maksamaan aina noin 25 euroa extraa.
   
  Mutta jos haluat vaikka tilata vuoden vitamiinit ja lisäravinteet kerralla, niin DPD-All Inclusive rahti taitaa lopulta tulla halvemmaksi kuin muut vaihtoehdot.
 • Lääkeainelistaa koskeva muutos (erityisen tärkeä) – Iherb tulostaa nykyisin kaikkien tuotteiden nimet suoraan paketin päälle, vaikka käyttäisit lentorahtia. Eli jos tilaat lääkeainelistalla olevia tuotteita, niin tullimies voi nähdä sen suoraan paketin päällä olevasta tarrasta.
   
  Ennen tullin piti avata lentorahdilla tuleva paketti nähdäkseen mitä siellä oli, nykyisin he voivat nähdä sen suoraan. Eli ihmiset, jotka ovat ennen tilanneet lääkeaineiksi luokiteltavia aineita voivat jäädä nykyisin helpommin kiinni.

  Uusimman lääkeainelistan voi katsoa tai ladata tästä.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos tuote löytyy lääkeainelistalta se ei välttämättä merkitse että tuote on lääke.

  iherb tilaaminen 2017 tulli

  2017 vuonna iHerb merkitsee tuotteet paketin tarraan

  Kuten tarkkasilmäiset jo huomasivat, paketissa oli mahdollisesti lääkeainelistalla olevaa L-karnitiinia (Levokarnitiini, Levocarnitinum, Levokarnitin, Levocarnitine). Tilaamaani tuotetta ei kuitenkaan ilmeisesti Fimean mukaan luokitella lääkkeeksi, koska kyseistä tuotetta ei ole valmistettu lääkekäyttöön.

  Jos jokin tuote askarruttaa, niin kannattaa aina kysyä suoraan Fimealta luokitellaanko tuote lääkkeeksi / voiko tuotetta tilata ulkomailta. Eli tuohon yhteydenotto lomakkeeseen vain tuotteen nimi ja linkki tai aineosat mitä se sisältää.

  https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/yhteystiedot/yhteydenotto

  Lopulta se luokitellaanko lisäravinne tai tuote lääkkeeksi arvotaan lääkelain 3§:n mukaisesti:

  Lääkkeitä ovat seuraavat aineet tai valmisteet käytettäessä niitä lääkelain 3§:n mukaisesti: 1) tämän päätöksen liitteessä 2 luetellut rohdokset ja niistä edelleen valmistetut vaikuttavat aineet, joita ovat kasvirohdostuotteet (mm. uutteet, tinktuurat, puristemehut) ja vastaavat eläinperäiset vaikuttavat aineet sekä näistä valmistetut lääkevalmisteet; 2) erinäiset tavanomaisista lääkkeistä olomuodoltaan, koostumukseltaan, valmistustavaltaan tai vaikutusmekanismiltaan poikkeavat valmisteet tai aineet. Tällaisia ovat muun muassa radioaktiiviset lääkevalmisteet, allergeenivalmisteet, rokotteet, lääkkeelliset kaasut, pitkälle kehitetyssä terapiassa käytettävät lääkkeet sekä ihmisverestä tai -veriplasmasta peräisin olevat lääkkeet; ja 3) vitamiini- ja kivennäisainevalmisteet. – Uusin lääkeainelista

  Turhaa pelkoa tästä on kuitenkin turha ottaa. Sillä yleisesti ottaen iherb ei myy lääkkeitä, vaan Fimea / tulli voi mahdollisesti luokitella sieltä tilattuja lisäravinteita lääkkeeksi.

  Mahdollisesti lääkeaineksi luokiteltavia lisäravinteita (näitä ei siis kannata tilata iHerbistä, koska jos ne jää tullin haaviin niin ne voidaan tuhota, pahimmassa tapauksessa voit myös saada varoituksen tai suurissa ja selvissä tapauksissa lääkeainerikkomus epäilyn)

  Esimerkkinä lääkeaineksi luokiteltavia lisäravinteita:
  – 5-HTP Hydroksitryptofaani, 5-Hydroksitryptofaani (Hydroxytryptophanum)
  – N-asetyylikysteiini (NAC) Acetylcysteine
  – Ginsengjuuret Ginseng, Ginseng radix, Chin. ginseng (Panax spp)
  – Sahapalmu Saw palmetto, Shrub palmetto (Serenoa repens, Sabal serrulata)
  – Kavapippuri, kavajuuri Kava Kava (Piper methysticum)
  – Johimbepuu Yohimbe bark (Pausinystalia johimbe)
  – Gamma-aminovoihappo (GABA) Aminobutyric acid (Acidum aminobutyricum gamma)
  – Johimbenkuori Yohimbe bark (Yohimbe cortex)
  – Melatoniini

 • Verovapaa tilaaminen 2017 – Tällä hetkellä dollarin kurssi on aika lähellä 1:1 suhteessa euroon (Tullin valuutan muuntokurssit kesäkuu 2017 1 eur = 1,0986 usd). Joka tarkoittaa, että keskimääräinen 5 euron postikulu 24% alv laskettuna, verovapaan tilaamisen raja olisi noin 34,61 euroa (38,7$ dollaria).
   
  Eli käytännössä tämä tarkoittaa, että paketit tulevat verovapaana kun paketin hinta on alle 35 euroa postikuluineen. Tulli ei tosin näyttänyt viilaavan pilkkua ainakaan viime vuonna, sillä lähes kaikki alle 38 euron paketit näytti tulevan suoraan verovapaana, vaikkakin raja oli noin 35 euroa per paketti.

Onko iHerb enää halpa vuonna 2017?

Ensitilaajat eivät enää saa 10% alennusta, mutta muuten iherb tilaaminen ei muutu lainkaan vuonna 2017. Kaikki tilaajat saavat 5% tilauksen arvosta takaisin iherb tilille, joka koko vuoden aikana on parempi diili kuin yksittäinen 10% alennus (varsinkin jos teet tilauksia säännöllisesti).

Kannattaa muistaa hyödyntää alennuskoodi: KLJ962 jota käyttämällä saa alennusta -5% jokaisesta tilauksesta. Alennuksen saa myös klikkaamalla tästä linkistä. Tämä kannattaa hyödyntää jokaisessa tilauksessa niin kauan kuin se on saatavilla.

iHerb hinnat eivät ole paljoa muuttuneet, esimerkiksi vuoden D-vitamiinit noin 14€ postituksineen, B12-vitamiini on edelleen halvin iherbistä tilattaessa, kuten myös foolihappo ja C-vitamiini, ja etenkin magnesiumsitraatti on noin 50% halvempaa.

Muiden lisäravinteiden kuten OPTI-MSM jauheen, kreatiinin ja L-teaniinin kohdalla iherb on edelleen halvin vaihtoehto.

Kyllä, iHerbistä tilattaessa voi edelleen säästää selvää rahaa, vaikka ensitilaajan alennus poistui ja ”uskollisuuspalkinto” puolittui.

22 comments on “iHerb tilaaminen 2017
  • Voi tilata, kannattanee käyttää DPD-All Inclusive (All duties, taxes and fees are prepaid!) rahtia niin ei tarvitse tullin kanssa pelleillä.

   Hinnasta saa -5% alennusta tästä linkistä koskee kaikkia tilauksia. Lisää tietoa: Dr. Ohhira’s probiootti – Markkinoiden paras probiootti?

   Tällä hetkellä saa myös ”EU Special Discount (€14.49)” niin koko paketille postituksineen hintaa vain 43e (ei ole ollut koskaan näin halvalla saatavilla).

   • Moi,
    Mä vielä tarkistaisin kans ton Dr Ohhira’s probiootti tilauksen kanssa, et kannattaako sitä tilata kun menee yli sen 35 €? Mä en nimittäin nähnyt omissa postitus mahdollisuuksissa tuota sun kertomaa DPD-All Inclusive.

    • Hei

     Tällä hetkellä DPD-All Inclusive ei ole saatavilla ”Due to changes requested by Customs, the DPD shipping option is unavailable for your selection. iHerb and its logistics partners are working to resolve and re-enable this service as soon as possible. We appreciate your patience.”

     Dr. Ohhira’s, Essential Formulas Inc., Probiotics on tällä hetkellä ns. ”Shipping Saver” kategoriassa joten postitus (lentorahti global mail) sille näyttäisi olevan ilmainen.

     Paketin hinta ylittää 35 euroa joten sen joutuu luultavasti tullaamaan. Tästä Itella lähettää sinulle ”tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoituksen” jonka ohjeilla voit tullata paketin itse netissä.

     Lisäravinteet löytyy ”sekalaisia” valikon alta ja niiden tullauskoodi on ”2106909260”. Muut tiedot löytää itellan lähettämästä kirjeestä ja iherbin lähettämästä tilausvahvistuksesta tai lähetyslistasta josta kannattaa ottaa kuvankaappaus ja lähettää se tullauksen liitteenä.

     Tullitäti laittaa sitten alv laskun sähköpostiin jonka maksettua paketti lähtee tulemaan perille.

 1. Moikka, kiitos tästä. Mikä se hintaraja on nykyään? Paljonko voi tilata iherbistä postikuluineen ilman että tulee tullauskuluja? Kiitos etukäteen.

 2. Sain tänään tietooni, että DHL Express luopuu yksityisasiakkaiden itse tehdyn tullauksen luovutusmaksusta 1.9.2017. Ehkä keksivät jonkin uuden tavan rahastaa. 😉

  Itselläni on juuri toimitus kesken ja odottaa tällä hetkellä Pirkkalassa DHL:n ratkaisua siitä, aikooko se vapauttaa pakettini, koska en aio maksaa 20 euron luovutusmaksua, joka ei ollut tiedossani tilaushetkellä. Jätin yritykselle reklamaation asiasta. Tarvittaessa vien tapauksen kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

  • Petri, onko tämä sinun tapaus edennyt? Tein tilauksen 3 päivää sitten, 2 eria pakettia, joista toinen ylittää juuri alv rajan, koska paketissa myös kosmetiikka (alv24%) ja toinen sisältää vain 14% tuotteita, mutta ilmeisesti toimitusmaksun alvin vuoksi (24%?) vuoksi alv-raja ylittyy tässäkin tilauksessa. No, kummastakin pitäisi maksaa siis alvit n. 10 euroa, mutta ei tämä ole se ongelma. Tilausten arvo yhteensä oli n. 65€ ja luulin maksaneeni postikulut jo, mutta kaskas! Siis DHL vaatii näistä LISÄKSI 24,80 per tilaus, tai itsetullauksena 20€/kpl. Tuohan on aivan ryöstöä! Ilmoitin, että en aio maksaa näitä summia, mutta tuleeko tämä nyt kalliimmaksi jättää lunastamatta nämä, vai mitä tässä nyt pitäisi tehdä. Kyllä tulis vitamiineille ja parille shampoolle hintaa. Ai että pistää vihaksi!

 3. Nyt kun tuota DPD All Inclusive -toimitusvaihtoehtoa ei ole käytettävissä, niin mitenkähän sitä arvaa tilata Dr Ohhiran probioottia, kun sen arvo ylittää alv-rajan? Eihän siinä ole mitään lääkeaineeksi luokiteltavaa eli tuleeko ongelmia tullin kanssa, kun tarvii tehdä se selvitys? Jos ei, niin voisin kyllä tilata Global Maililla ja hoitaa mieluummin itse tullin kuin maksaa kiskurihintaa DHL:lle asian hoidosta. Alvihan on 14 % elintarvikkeille eli ei kait n. 40 € paketista tule paljoa edes maksettavaa tullille. Olen kuullut niin paljon hyvää tuosta probiootista, että on pakko kokeilla sitä omalle kenkkuilevalle suolistolle. 😀 Olen vaan ihan noviisi näissä iHerb- ja tulliasioissa, joten jännittää tilata varsinkin tuon hintainen paketti! :/

  • Hei

   Ei ole lääkeaineita eikä tulli ole ollut kiinnostunut ainakaan minun tilaamista Ohhiran probiooteista.

   Dr. Ohhira’s, Essential Formulas Inc., Probiotics on tällä hetkellä ns. ”Shipping Saver” kategoriassa joten postitus (lentorahti global mail) sille näyttäisi olevan ilmainen.

   Paketin hinta ylittää 35 euroa joten sen joutuu luultavasti tullaamaan. Tästä Itella lähettää sinulle ”tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoituksen” jonka ohjeilla voit tullata paketin itse netissä.

   Lisäravinteet löytyy ”sekalaisia” valikon alta ja niiden tullauskoodi on ”2106909260”. Muut tiedot löytää itellan lähettämästä kirjeestä ja iherbin lähettämästä tilausvahvistuksesta tai lähetyslistasta josta kannattaa ottaa kuvankaappaus ja lähettää se tullauksen liitteenä.

   Tullitäti laittaa sitten alv laskun sähköpostiin jonka maksettua paketti lähtee tulemaan perille.

 4. Moikka! (Tosi kiva että löysin tän sivuston, hyödyllistä tekstiä täynnä:)
  Mulla on ostoskorissa nyt L-theanine (doctors best), solgar E vitamiini ja solgar Ester- C plus..
  Order total näyttää 31,77€
  Ja valitsin Delivery by Local Post, jossa lukee FREE…
  Eli paketin hinta on siis alle 35€.. Eli sitä ei tullata? Tarviiko mun tietää jotain erityistä nyt kun tilaan.. ? Tilaan ensimmäistä kertaa koskaan täältä ja ois hyvä tietää miten nää hoituu ja missä ajassa paketti saapuu Suomeen ja tarviiko Suomessa maksaa jostain lisää kunnes saa paketin käsiin..

  • Hei

   Pakettisi kokonaishinta on alle 35€ joten se tulee verovapaasti, eikä sitä tarvitse tullata.

   Iherb paketit tulevat yleensä noin 7-10 päivässä. Posti tuo usein paketin suoraan kotiovella tai laittaa postilaatikosta, ns. saapumisilmoituksen, jonka jälkeen voit hakea sen postista. Omakotitaloihin paketit saattavat tulla jopa suoraan postilaatikkoon (jos paketti sopii postilaatikkoon).

 5. Muuten hyvä informaatiopaketti, mutta pikku korjaus tekstiin… Lisäravinteiden ja vitamiinien kohdalla noudatetaan 14%:n veronkantoa, koska nämä luokitellaan edelleenkin elintarvikkeiksi, eikä 24%:ää, kuten laskukaavassa näkyy. Tullin sivuston mukaan postikulut sis. summaan. Iherb ilmoittaa paketin päällä Subtotal summan, jonka mukaan 14%:nti veronkanto määräytyy. Suosittelen tilaamaan tuotteet mieluummin dollareissa. Marraskuun 2017 muuntokurssi on 1,15€, joten verokanto lasketaan tilaukselle jonka Subtotal on esim. $38 seuraavasti ($38:1,15=33,04€x0,14=4,62€. Lähetys on verovapaa, koska veronkanto jää alle 5€.

 6. Hei!

  Kun postimaksut ovat kallistuneet vuosien varrella, niin mietin, että onko järkevämpää tilata vähän enemmän tavaraa? Niin, että se ylittääkin tullausrajan 35€, mutta jää 150€n alle. Ajattelin tilata postimaksuineen 60€lla vitamiineja ja hoitaa verojen maksut. Mitä mieltä tästä? Olen aina tilannut alle 35€, joten en osaa sanoa onko tämä ihan järkevää vai ei. Ottaisin kuljetustavaksi DHL:n expressin, sillä toinen vaihtoehto oli 2x kalliimpi UPS.
  Kiitos avusta!

  • Edelleen järkevin vaihtoehto on pitää paketit alle 35€ ja tilata ne lentorahdilla.

   Pakettien postikuluja voi laskea lisäämällä pakettiin ns. shipping saver tuotteita.

   En voi suositella dhl-express tilauksia. Olen kuullut, että DHL-express voi yrittää kiristää osalta palvelumaksuja vaikka he lupautuivat sen lopettamaan (vaikka tekisit tullauksen itse).

   ”DHL sitoutui siihen, että yhtiö ei 1.9.2017 lukien veloita kuluttajilta itsetullausta koskevaa luovutuspalvelumaksua tilanteessa, jossa

   a) kuluttaja ja DHL eivät ole sopineet luovutuspalvelusta ja sitä koskevasta palvelumaksusta keskenään siten, että luovutuspalvelu on tullut osaksi kuljetus- tai muuta sopimusta, tai

   b) verkkokaupan myyjä ei ole ennen kuluttajan tekemää tilaussopimusta ilmoittanut hänelle lähetyskulujen lisäksi veloitettavasta DHL:n luovutuspalvelua koskevasta palvelumaksusta.” – lähde

   Jos tilaat DHL-express niin kannattaa varautua ylimääräisiin palvelumaksuihin (20€) tai ainakin jonkinlaiseen taisteluun heidän asiakaspalvelun kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *