iHerb tilaaminen 2017

Miten iHerb tilaaminen muuttui 2017 vuonna ja mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin tilauksen tekee? Lisäksi tärkeää tietoa lääkeainelistasta.

iHerb tilaaminen 2017 – suurimmat muutokset

Iherb tilaaminen on muuttunut viime vuoden kuluessa ja etenkin vuoden 2017 alussa. Tässä on suurimmat muutokset.

 • Ensitilaajan alennus – iHerb ilmoitti poistavansa ensitilaajan alennukset kokonaan vuoden 2017 alussa ja näin he myös tekivät.
   
  Päivitys: tällä hetkellä koodilla KLJ962 saa -5% alennusta jokaisesta tilauksesta. Alennuksen saa myös klikkaamalla tästä linkistä. Koskee kaikkia tilauksia, ei tarvitse olla ensitilaaja. Alennuksen voi myös hyödyntää uudestaan aina kun tilaat iHerb nettikaupasta.
 • Uskollisuus palkinto ”Loyalty Reward” – Tämän iHerb esitteli viime vuonna. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että sait 10% tilauksen arvosta takaisin iHerb tilille. Tämän summan pystyi käyttämään seuraavaan tilaukseen 60 päivän sisällä.
   
  Iherb muutti tämän 10% -> 5% vuoden 2017 alussa. Eli periaatteessa tämä on 5% alennus jokaisesta tulevasta iherb tilauksesta kaikille, ei vain ensitilaajille. Tilauksesta saamasi Loyalty Reward tulee käyttää 60 päivän sisällä tilauksesta, muuten se erääntyy.
 • iHerb postitus 2017 vuonna – Maaliskuussa 2017 iHerb aloitti ”Shipping Saver” promootion. Käytännössä tämä tarkoittaa, että osalle tuotteista saa halvemman tai jopa ilmaisen postituksen. Esimerkiksi tällä hetkellä suosittu L-theaniini Doctors Best 100% Suntheanine on shipping saver promootiossa mukana (postitus 0,9€ tai kahdelle 0€)
   
  Yleisesti ottaen, verovapaan iHerb paketin suositeltava postitus on edelleen lentorahti, jonka nimi on tällä hetkellä Global Mail tai Global Post. Pakettiin kannattaa pyrkiä myös lisäämään edellä mainittuja ”Shipping Saver” tuotteita joka tiputtaa postituksen hintaa alaspäin. Lentorahtiin näyttää nykyisin saavan seurantakoodin, jolla voi seurata paketin tulemista (ainakin huhtikuu 2017 sai). Tiettyjen pakettien osalta myös uusi ”DPD-All Inclusive” rahti voi olla järkevä vaihtoehto.
   
  **Toukokuussa 2017 iHerb lanseerasi ”DPD-All Inclusive” rahtipalvelun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että paketin hintaan lisätään suoraan mahdolliset arvonlisäverot ja muut tullauskulut. Eli he hoitavat myös mahdollisen tullauksen puolestasi. Tällä hetkellä tämä postitus on halvin vaihtoehto tuotteille joita ei voi tilata verovapaasti. Esimerkiksi Dr. Ohhira’s probiootin, kohdalla tämä postitus vaihtoehto tulee halvemmaksi kuin ilmainen lentorahti ja itse maksettu arvonlisävero.
   
  ** Tällä hetkellä tämä postituspalvelu ei ole saatavilla ”Due to changes requested by Customs, the DPD shipping option is unavailable for your selection. iHerb and its logistics partners are working to resolve and re-enable this service as soon as possible. We appreciate your patience.”
   
  Normaalia DHL-rahtia (DHL Express) ei ole järkevää enää käyttää, koska viime vuonna DHL-Express alkoi perimään itse tehdyistä tullauksista luovutusmaksua, jonka hinta oli jotain 50€ per lähetys. Jos annat DHL:n tehdä tullauksen puolestasi joudut maksamaan tullivakuuspalkkion (vähintään 24,80€), jonka pystyi ennen välttämään kokonaan tekemällä tullauksen itse. Enää tätä ei voi ilmeisesti välttää mitenkään, eli jos tilaat DHL-Express rahdilla joudut maksamaan aina noin 25 euroa extraa.
   
  Mutta jos haluat vaikka tilata vuoden vitamiinit ja lisäravinteet kerralla, niin DPD-All Inclusive rahti taitaa lopulta tulla halvemmaksi kuin muut vaihtoehdot.
 • Lääkeainelistaa koskeva muutos (erityisen tärkeä) – Iherb tulostaa nykyisin kaikkien tuotteiden nimet suoraan paketin päälle, vaikka käyttäisit lentorahtia. Eli jos tilaat lääkeainelistalla olevia tuotteita, niin tullimies voi nähdä sen suoraan paketin päällä olevasta tarrasta.
   
  Ennen tullin piti avata lentorahdilla tuleva paketti nähdäkseen mitä siellä oli, nykyisin he voivat nähdä sen suoraan. Eli ihmiset, jotka ovat ennen tilanneet lääkeaineiksi luokiteltavia aineita voivat jäädä nykyisin helpommin kiinni.

  Uusimman lääkeainelistan voi katsoa tai ladata tästä.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos tuote löytyy lääkeainelistalta se ei välttämättä merkitse että tuote on lääke.

  iherb tilaaminen 2017 tulli

  2017 vuonna iHerb merkitsee tuotteet paketin tarraan

  Kuten tarkkasilmäiset jo huomasivat, paketissa oli mahdollisesti lääkeainelistalla olevaa L-karnitiinia (Levokarnitiini, Levocarnitinum, Levokarnitin, Levocarnitine). Tilaamaani tuotetta ei kuitenkaan ilmeisesti Fimean mukaan luokitella lääkkeeksi, koska kyseistä tuotetta ei ole valmistettu lääkekäyttöön.

  Jos jokin tuote askarruttaa, niin kannattaa aina kysyä suoraan Fimealta luokitellaanko tuote lääkkeeksi / voiko tuotetta tilata ulkomailta. Eli tuohon yhteydenotto lomakkeeseen vain tuotteen nimi ja linkki tai aineosat mitä se sisältää.

  https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/yhteystiedot/yhteydenotto

  Lopulta se luokitellaanko lisäravinne tai tuote lääkkeeksi arvotaan lääkelain 3§:n mukaisesti:

  Lääkkeitä ovat seuraavat aineet tai valmisteet käytettäessä niitä lääkelain 3§:n mukaisesti: 1) tämän päätöksen liitteessä 2 luetellut rohdokset ja niistä edelleen valmistetut vaikuttavat aineet, joita ovat kasvirohdostuotteet (mm. uutteet, tinktuurat, puristemehut) ja vastaavat eläinperäiset vaikuttavat aineet sekä näistä valmistetut lääkevalmisteet; 2) erinäiset tavanomaisista lääkkeistä olomuodoltaan, koostumukseltaan, valmistustavaltaan tai vaikutusmekanismiltaan poikkeavat valmisteet tai aineet. Tällaisia ovat muun muassa radioaktiiviset lääkevalmisteet, allergeenivalmisteet, rokotteet, lääkkeelliset kaasut, pitkälle kehitetyssä terapiassa käytettävät lääkkeet sekä ihmisverestä tai -veriplasmasta peräisin olevat lääkkeet; ja 3) vitamiini- ja kivennäisainevalmisteet. – Uusin lääkeainelista

  Turhaa pelkoa tästä on kuitenkin turha ottaa. Sillä yleisesti ottaen iherb ei myy lääkkeitä, vaan Fimea / tulli voi mahdollisesti luokitella sieltä tilattuja lisäravinteita lääkkeeksi.

  Mahdollisesti lääkeaineksi luokiteltavia lisäravinteita (näitä ei siis kannata tilata iHerbistä, koska jos ne jää tullin haaviin niin ne voidaan tuhota, pahimmassa tapauksessa voit myös saada varoituksen tai suurissa ja selvissä tapauksissa lääkeainerikkomus epäilyn)

  Esimerkkinä lääkeaineksi luokiteltavia lisäravinteita:
  – 5-HTP Hydroksitryptofaani, 5-Hydroksitryptofaani (Hydroxytryptophanum)
  – N-asetyylikysteiini (NAC) Acetylcysteine
  – Ginsengjuuret Ginseng, Ginseng radix, Chin. ginseng (Panax spp)
  – Sahapalmu Saw palmetto, Shrub palmetto (Serenoa repens, Sabal serrulata)
  – Kavapippuri, kavajuuri Kava Kava (Piper methysticum)
  – Johimbepuu Yohimbe bark (Pausinystalia johimbe)
  – Gamma-aminovoihappo (GABA) Aminobutyric acid (Acidum aminobutyricum gamma)
  – Johimbenkuori Yohimbe bark (Yohimbe cortex)
  – Melatoniini

 • Verovapaa tilaaminen 2017 – Tällä hetkellä dollarin kurssi on aika lähellä 1:1 suhteessa euroon (Tullin valuutan muuntokurssit kesäkuu 2017 1 eur = 1,0986 usd). Joka tarkoittaa, että keskimääräinen 5 euron postikulu 24% alv laskettuna, verovapaan tilaamisen raja olisi noin 34,61 euroa (38,7$ dollaria).
   
  Eli käytännössä tämä tarkoittaa, että paketit tulevat verovapaana kun paketin hinta on alle 35 euroa postikuluineen. Tulli ei tosin näyttänyt viilaavan pilkkua ainakaan viime vuonna, sillä lähes kaikki alle 38 euron paketit näytti tulevan suoraan verovapaana, vaikkakin raja oli noin 35 euroa per paketti.

Onko iHerb enää halpa vuonna 2017?

Ensitilaajat eivät enää saa 10% alennusta, mutta muuten iherb tilaaminen ei muutu lainkaan vuonna 2017. Kaikki tilaajat saavat 5% tilauksen arvosta takaisin iherb tilille, joka koko vuoden aikana on parempi diili kuin yksittäinen 10% alennus (varsinkin jos teet tilauksia säännöllisesti).

Kannattaa muistaa hyödyntää alennuskoodi: KLJ962 jota käyttämällä saa alennusta -5% jokaisesta tilauksesta. Alennuksen saa myös klikkaamalla tästä linkistä. Tämä kannattaa hyödyntää jokaisessa tilauksessa niin kauan kuin se on saatavilla.

iHerb hinnat eivät ole paljoa muuttuneet, esimerkiksi vuoden D-vitamiinit noin 14€ postituksineen, B12-vitamiini on edelleen halvin iherbistä tilattaessa, kuten myös foolihappo ja C-vitamiini, ja etenkin magnesiumsitraatti on noin 50% halvempaa.

Muiden lisäravinteiden kuten OPTI-MSM jauheen, kreatiinin ja L-teaniinin kohdalla iherb on edelleen halvin vaihtoehto.

Kyllä, iHerbistä tilattaessa voi edelleen säästää selvää rahaa, vaikka ensitilaajan alennus poistui ja ”uskollisuuspalkinto” puolittui.

5 comments on “iHerb tilaaminen 2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *