Kannattaako iHerb tilaaminen enää vuonna 2015?

Kannattaako iHerb tilaaminen enää vuonna 2015? Euro on romahtanut suhteessa ja iHerb postikulut ovat kasvaneet. Onko enää järkeä tilata lisäravinteita ulkomailta?

PÄIVITYS: tämän artikkelin tieto on vuodelta 2015. Uutta päivitettyä tietoa löytyy: iHerb tilaaminen 2017

Tosiaan, kaukana on ne iHerbin kulta-ajat, jolloin eurolla sai jopa 1,6 dollaria ja lentorahti oli 4-6 dollaria sekä arvonlisäveron minimikantoraja 10 euroa. Kannattaako enää edes vaivautua tilaamaan iHerb nettikaupasta? Otetaan käytännön esimerkki.

Alla muutama hiljattain saapunut iHerb paketti 2015 vuodelta.

iherb tilaus 2015

iHerb tilaus 2015 paketti 1

Paketin sisältö:

iherb tilaaminen 2015

iHerb tilaaminen 2015 paketti 2

Paketin sisältö:

iHerb Hintavertailua

Kalaöljykapselit:

Madre Labs Omega-3 Premium Fish Oil / hinta 4,53 € / 100 kapselia / kapselipitoisuudet 180mg (EPA) 120mg (DHA) / hinta per kapseli: 4 senttiä (0,04€)

– Fast Omega-3 / hinta 13,50 € / 120 kapselia / kapselipitoisuudet 180mg (EPA) 120mg (DHA) / hinta per kapseli: 11 senttiä (0,11€)

– FitFarm Omega-3 / hinta 10,80 € / 120 kapselia / kapselipitoisuudet 180mg (EPA) 120mg (DHA) / hinta per kapseli: 9 senttiä (0,09€)

– Vida Vahva Omega-3 / hinta 9,80 € / 80 kapselia / kapselipitoisuudet 230mg (EPA) 170mg (DHA) / hinta per kapseli: 12 senttiä (0,12€)

Kuten näkyy, iHerb on ylivoimainen hintavoittaja, mutta entä laatu? Madre Labs käyttää ainakin tällä hetkellä usean mielestä sitä parempaa ”luonnollista” triglyseridiöljyä kalaöljytuotteessaan (ei ainakaan sulata polystyreeni muovimukia). Tosin nykytieteen mukaan, triglyseridiöljyn hyödyt verrattuna suomalaisten valmistajien käyttämään halvempaan etyyliesteriöljyyn ovat olemattomat, jos niitä edes on.

Triglyseridiöljyn hyötyihin luetaan mm. parempi biosaatavuus (imeytyminen), samankaltainen molekyylimuoto kuin aidossa kalassa ja mahdollisesti parempi säilyvyys. Asiaa pohdittu mm seuraavissa artikkeleissa: Fish Oil: EE vs. TG omega-3s – which is better? / Fish oil Triglycerides vs. Ethyl Esters: As Nature Intended.

Huomattavana etuna iHerbistä tilattaessa on se, että saat tuoreempaa tavaraa. iHerbin nopean hyllyvaihtuvuuden takia voit saada jopa viime kuussa valmistettua kalaöljyä.

Vinkkinä: Kalaöljyä ei koskaan kannata ostaa pikkuputiikeista, jossa purkit voivat härskiintyä vuosia valmistuksen jälkeen. Tarkasta aina valmistuspäivämäärä ja älä edes osta jos tuotteessa ei moista näytetä, härskiintyneestä kalaöljystä on vain haittaa. (Nykyisissä kalaöljykapseleissa parasta ennen päiväys voi olla jopa 3 vuotta valmistuksesta, vaikka useimmat menee pilalla jo vuodessa). Kalaöjykapselit kannattaa pureskella, tuore laadukas kalaöljy on mauton. Jos huomaat eltaantunutta kalanmakua, kannattaa sylkäistä pois.

Noin parinkymmenen Madre Labs kalaöljypurkin kokemuksen perusteella yhtäkään härskiintynyttä kapselia ei vielä ole tullut vastaan.

Kalaöljytuotteiden epäpuhtauksista ei enää hirveästi olla huolissaan, koska nykyisessä valmistusprosessissa tuotteet joudutaan tislaamaan moneen kertaan. Monet on kuitenkin aiheesta huolissaan, joten iHerb edelläkävijänä tarjoaa edes jonkinlaisen lappusen tuotteen puhtaudesta (pdf), siinä missä kilpailijat vain sanoo tuotteiden olevan puhtaita.

iHerb ei siis ole vain se halvempi vaihtoehto kalaöljylle, vaan voittaa muut myös laadussa.

Pieni vinkki kalaöljykapseleiden kanssa:
Kysymys: Miten voi estää kalaöljyröyhtäykset, joita kapseleita nauttiessa voi tulla pitkin päivää?

Vastaus: On olemassa oikea ja väärä tapa ottaa kalaöljykapseli. Oman kokemuksen mukaan ei koskaan tule kalaöljyröyhtäyksiä, kun otan kapselin aterian kanssa. Samalla syöty ruoka eliminoi kalaöljyröyhtäykset. Jos taas otan kalaöljykapselin aamulla tyhjään vatsaan, kalaröyhtäyksiä voi tulla aina iltapäivään saakka. Puolivälissä ateriaa on paras hetki nielaista/purra kalaöljykapseli.

D-vitamiini:

Doctor’s Best, Best Vitamin D3 / hinta 10,97€ / 125µg per kapseli / 360 kapselia
(0,03 € per kapseli ja reilusti enemmän D-vitamiinia kuin muissa)

– EBN Extra Strong Vitamin D3 / hinta 15,80€ / 50µg per kapseli / 300 kapselia
(0,053 € per kapseli)

– Tri Tolosen D-vitamiini 100 mikrog / hinta 16,95€ / 100µg per kapseli / 60 kapselia
(0,28 € per kapseli – kallein)

– Leader D-vitamiini 50 mikrog / hinta 9,5€ / 50µg per kapseli / 100 kapselia
(0,095 € per kapseli)

Ei varmasti tarvitse paljoa laskinta vaivata nähdäkseen, että iHerb on edelleen ylivoimainen ja ainut järkevä vaihtoehto D-vitamiinin tilaamiseen.

Luonnolliset hammastahnat:
Samanlaisia tuotteita löytyy Suomesta alkaen 4,5 euroa, ei huomattavaa säästöä iherbistä tilattaessa.

Suntheanine:
Solgar teaniini taitaa olla ainut suomesta saatava Suntheanine (100% teaniini). Joka maksaa tarjouksessakin 29,9 € vaikka purkissa on 30 kapselia vähemmän. Eli 100% teaniini on noin 3 kertaa halvempaa iherbistä tilattaessa.

Kaneli
Ihme kyllä, ceyloninkaneli on tällä hetkellä huomattavasti kalliimpaa tilata iHerbistä kuin Suomesta. Luomu ceyloninkaneli pussin saa iherbistä noin 43 euroa kilo, kun Suomessa kilohinta on noin 30 euroa. Yksittäisissä purkeissa (40-50g) ero on pienempi, mutta silti kalliimpaa iHerbistä kuin Suomesta.

Tällaista on iHerb tilaaminen vuonna 2015

iHerb postikulut 2015

Vuoden 2014 lopulla iHerb muutti postikulujaan osittain kalliimaksi suomalaisille. Entisen kiinteän 4-6 dollarin lentorahdin sijaan homma menee seuraavasti.

Paketin paino vaikuttaa seuraavasti:
– 0-1 paunaa $4.45 (0-453g)
– 1-2 paunaa $8.90 (453-907g)
– 2-3 paunaa $13.35 (907-1360g)
– 3-4 paunaa $17.80 (1360-1814g)

Kun tilaus ylittää $20 (tällä hetkellä 18.73 €), postikuluista lähtee lähes puolet pois. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos tilaat kevyen paketin, jonka hinta on yli 20 dollaria, niin postikulu voi olla vain pari euroa.

Mutta jos tilaat painavia paketteja, esim. kookosöljyä tai mantelivoita, postikulut ovat eittämättä kalliimpia kuin ennen. Vitamiinien, lisäravinteiden ja yrttien tilaajille muutos on kuitenkin pieni. Joskus pakettien postikulut maksaa vähän enemmän ja osa maksaa vähemmän.

Ylempänä mainitut esimerkkipakettien postikulut olivat 4,87 € (paketti 1) ja 3,24 € (paketti 2). Vertauskuvana Suomen sisäiset postikulut: paketti Itellan postiin maksaa alimmillaan 4,90 €.

Fimea päivitti lääkeainelistan 3.3.2015:
Lääkeainelista päivitettiin taas, mutta nopealla katsauksella en huomannut mitään uutta ainakaan rohdososiossa. Kuitenkin kaikkien kannattaa ladata uusin versio ja tarkastaa ennen tilausta onko tuote tai sen aineosatlääkeainelistassa, kuten ennenkin.

Yleisiä lääkeainelistalla olevia yrttejä, lääkeaineita joita ei kannata tilata iHerbistä, vaikka niitä myydään usein luontaistuotekaupoissa Suomessa:
– Gamma-aminovoihappo (GABA) Aminobutyric acid (Acidum aminobutyricum gamma)
– Johimbenkuori Yohimbe bark (Yohimbe cortex)
– Maarianohdake Milk thistle (Silybum marianum)
– Sahapalmu Saw palmetto, Shrub palmetto (Serenoa repens, Sabal serrulata)
– Kavapippuri, kavajuuri Kava Kava (Piper methysticum)
– Johimbepuu Yohimbe bark (Pausinystalia johimbe)
– Ginsengjuuret Ginseng, Ginseng radix, Chin. ginseng (Panax spp)
– Punahattu Echinacea (Echinacea sp)
– Lääkeaaloe Aloe vera (Aloe barbadensis)
– 5-HTP Hydroksitryptofaani, 5-Hydroksitryptofaani (Hydroxytryptophanum)

Kuten ennenkin kannattaa katsastaa lääkeainelista läpi ennen tilausta. PDF auki ja Ctrl+F ja haku englannin ja latinankielisellä nimellä.

Esimerkiksi: Tongkat Ali (Eurycoma longifolia). Ei löydy lääkeainelista.

Uuden lääkeainelistan voi ladata täältä (pdf).

iHerb verot 2015

Nyt kun dollari lähentelee 1:1 suhdetta euron kanssa, verovapaan paketin hintaraja on lähempänä 35 dollaria kuin entistä 44-47 dollaria.

Nyt Huhtikuussa 2015 tullin valuutan muuntokurssi on 1 EUR = 1,0397 USD

Tämä tarkoittaa sitä, että paketti kannattaa pitää alle 35 euron, jos et halua maksaa arvonlisäveroa.

Näet hinnat euroissa, kun vaihdat iHerbin ”euro tilaan” (klikkaa oikealta ylhäältä maa valikosta FINLAND). Näin tekemällä maksu menee suoraan euroilla ja säästät Visan ja muiden maksukorttien 1,95% valuutanvaihtokulut. Pääset eurotilaan myös klikkaamalla tästä.

Yhteenvetona:
iHerb tilaaminen on muuttunut paljon vuodesta 2014 ja euron arvo on romahtanut. 2015 vuonna iHerb nettikauppa ei enää ole 100% varmuudella se halvin paikka tilata tiettyjä mausteita, kookosöljyä tai proteiinia, mutta yleisimpien lisäravinteiden ja vitamiinien osalta se on edelleen ylivoimaisesti paras vaihtoehto.

18 comments on “Kannattaako iHerb tilaaminen enää vuonna 2015?
 1. Pitkästä aikaa postaus, nice! Olen samoja juttuja miettinyt ja hyvä tietää tuo arvolisävero raja! Vaikka olen taitanut kyllä tilata jo 40€ edestä, mutta ei oo tullut mitään.

 2. Minulla olisi kysymys, muutan Kiinaan harjoittelemaan kesällä ja mietin että miten iherb tilaaminen onnistuu Kiinaan? Onko siellä erillaiset tulli tai hinta rajat? Osaatko antaa neuvoa? Kiitos vaivannöäöstä! =)

  • Iherb on todella suosittu Kiinassa, joten tilaamisen pitäisi onnistua suhteellisen helposti, mutta omakohtaista kokemusta siellä tilaamisesta ei ole.

   Tullirajat ovat tietysti erilaiset kuin Suomessa. Verovapaan tuonnin raja taitaa olla noin 70e per tilaus (Hongkong, Macao 57e katso täältä lisää).

   Postitus Kiinaan näyttää olevan 4 dollaria tai ilmainen yli 40 dollarin tilauksille sisältää seurannan ja vakuutuksen ”UCS China-EMS”. (Osoite kannattaa laittaa kiinaksi ja passin tiedot tai kuva lähettävä kiinalaiselle nettisivustolle. Eli luultavasti tarvitset jonkun kieltä kirjoittavan apua.)

   Lääkeainelistoista ei mitään tietoa, mutta iherbin sivuilla lukee seuraavaa: ”The following items are not allowed to be imported into China: red sorghum, flaxseed, chia seeds, raw seeds, aloe, (except aloe vera), raw beans, products containing hemp, pet foods, meat products, (such as jerky). Pet related products may be held by the Chinese customs office. Please check with Customs before ordering any pet related products.”

   Lisätietoa saat kun valitset iherbin ostoskorista China ja painat calculate nappia.

   Eli tilaaminen kyllä onnistuu, mutta ei ehkä ihan niin helposti kuin kotisuomeen. Kannattanee yrittää etsia joku paikallinen iherb tilaaja ja kysyä neuvoa, itse en valitettavasti osaa auttaa enempää.

  • Hei, hyvä kysymys.

   Olet oikeassa, eikosapentaeenihappo on lääkeainelistalla. Tämä johtuu luultavasti siitä, kun EPA:n synteettistä johdannaista käytetetään tietyissä triglyseridipitoisuuden alentamiseen tarkoitetuissa reseptilääkkeissä (esim, Vascepa, Epadel).

   Teoriassa on siis mahdollista saada ongelmia tullin päässä, jos tilaat aikosapentaeenihappotiivistettä, tai erittäin suuria pitoisuuksia sisältävää tuotetta. Varsinkin jos tuoteselosteessa mainittu käyttötarkoitus on sairaudenhoito (esim. käyttötarkoitus triglyseridipitoisuuden laskeminen / treatment for elevated triglycerides / hypertriglyceridemia).

   (huom. yleiset väitteet kuten ”Promotes Cardiovascular Health” ”Helps To Maintain Healthy Heart and Brain Function” ”Promotes Cardiovascular Health” eivät sitä tarkoita sitä, että käyttötarkoitus on sairaudenhoito.)

   Yleisesti ottaen kalaöljyjä ei luokitella lääkkeksi Suomessa. Kalaöjy sisältää luonnollisesti eikosapentaeenihappoa, eikä se ole yksittäinen tiiviste tai johdannainen, eikä sen käyttötarkoitus ole sairauksien hoitaminen. En ole koskaan kuullut, että kukaan olisi saanut mitään ongelmia tullissa kalaöljyistä. Henkilökohtaisesti olen nettitullannut monet paketit jotka sisälsi erilaisia kalaöljyjä. Eli tulli on nähnyt sisällön, eikä mitään sanomista ole tullut (nettitullauksen voi joutua tekemään jos tilaat yli paketin jonka hinta on korkeampi kuin verovapaaraja, joka on noin 35-37 dollaria tällä hetkellä).

   Jos joku olisi saanut lääkeainerikkomuksen kalaöljystä, siitä kyllä olisi ollut juttua foorumeilla ja jopa mediassa. Eli yleisesti ottean kalaöljyä voi tilata myös ulkomailta ilman ongelmia.

   Jos taas tilaat erittäin vahvaa pelkkää EPA-tiivistettä tai sen johdannaisia, niin ennen tilausta kannattaa kysyä Fimealta luokitellaanko kyseinen tuote lääkkeeksi.

   Kysymyksiä voi esittää täällä: http://www.fimea.fi/yhteystiedot/yhteydenotto

   • Hei!
    Kiitos vastauksesta. Osaisitko vielä sanoa yrtti- ja rohdosvalmisteista. Haluaisin tilata Gaia Herbsin Kurkuma valmisteen: Turmeric Supreme, Pain , 120 Vegetarian Liquid Phyto-Caps. Siinä kuitenkin on kurkuman lisäksi mm fevefew ja devil´s claw mainittu ainesosina. Nämä myös löytyivät lääkeainelistalta…

    • Tuote sisältää myös Wild Lettuce (Rohtosalaatti), dogwood (Kalantappokasvi) jotka ovat lääkeainelistalla. Eli periaatteessa voi tulla ongelmia.

     Voihan sitä kysäistä Fimealta, mutta…

     Tuote perustuu lähinnä tulehdusta vähentäviin yrtteihin joista tehokkaimmat (ja turvallisimmat) ovat: kurkuma, inkivääri ja rosmariini (mausteyrtti). Näitä löytyy perusmarketeista. Kurkuma imeytyy paremmin mustapippurin kanssa.

 3. hei.
  mites ku dhl on alkanu velottaa 18-25 euroa lähetys.
  onko teillä tästä tietoa,tulee kyllä aika kalliiks tilata.

 4. Noista kalaöljykapseleista eli kalaöljyissä kuten monessa muussakin, halvalla ei saa hyvää. Halvat kalaöljyvalmisteet haisevat kalalle ja myös maistuvat. Kalaöljy ei see haista kalalle eikä maistua. Jos näin on, on öljy härskiintynyttä = (Iherbistä mm. ainakin madre labs ja WOW oli kauhean makuisia) . Siirryin juokseviin öljyihin, jolloin tietää mitä suuhunsa laittaa.

  MUTTA, ei tässä vielä kaikki. Kapseleissa oleva kalaöljy on usein tai lähes aina etyyliesterimuodossa (EE), eli ovat synteettisiä ja kyseistä muotoa ei luonnossa juurikaan esiinny, mutta halpa tuottaa (synteettistä). Pulloöljy eli perinteinen kalaöljy on usein luonnollisessa triglyseridimuodossa (TG). Luonnollisesti triglyseridimuodossa eli luonnollisessa muodossa oleva kalaöljy. Tutkimuksia aiheesta löytyy, sekä sen puolesta että eroa ei ole, aina siihen että TG on huomattavasti parempi muoto. Taitaa lisäksi pulloöljy olla kokonaisudessaan jopa halvempaa.

  Jotta tiedät kumpaa muotoa valmisteesi ovat, voit tehdä vanhan kunnon muovimukitestin. Etyyliesterimuotoinen kalaöljy rikkoo muovimukin about 10 minuutissa, TG-muotoinen ei.

  • Mielenkiintoista. Itselle ei vielä ole sattunut yhtään kalanmakuista tai härskiintynyttä madre labs kapselia (pureskelen kaikki).

   Luitko edes tämän artikkelin?

   Kuten näkyy, iHerb on ylivoimainen hintavoittaja, mutta entä laatu? Madre Labs käyttää ainakin tällä hetkellä usean mielestä sitä parempaa ”luonnollista” triglyseridiöljyä kalaöljytuotteessaan (ei ainakaan sulata polystyreeni muovimukia). Tosin nykytieteen mukaan, triglyseridiöljyn hyödyt verrattuna suomalaisten valmistajien käyttämään halvempaan etyyliesteriöljyyn ovat olemattomat, jos niitä edes on.

   Triglyseridiöljyn hyötyihin luetaan mm. parempi biosaatavuus (imeytyminen), samankaltainen molekyylimuoto kuin aidossa kalassa ja mahdollisesti parempi säilyvyys.

   Tein polystyreeni muovimuki testin ennen jutun kirjoittamista ja teen uudestaan kun tilaan madre labs kalaöljyä seuraavan kerran.

 5. Hei

  Lääkärini määräsi minulle Ubiqinolia. Suomessa tuote on kuitenkin järkyttävän kallis. IHerbin sivuita löytyy montakin tuotetta, mutta en ymmärrä mikä niistä olisi hyvä. Joten suosituksia kaipaisin. Olisi tietysti hyvä vielä, jos näin ensitilaajana kaikki maksut menisivät jouheasti ilman lisäkuluja tai tulleja….

  • Ubikinoni ja Ubikinoli on tosiaan aika tyyristä tavaraa Iherbissäkin. Suomessa vuodenannos pelkkää Ubikinonia maksaa noin 100-120 euroa (100mg/päivä). Paremmin imeytyvää ubikinolia (ubiquinol) on Suomessa vähemmän saatavilla ja vuosiannos maksaa noin 500 euroa (100mg/päivä).

   Kannattaa kuitenkin muistaa, että nostaakseen saman verran veren ubikinonipitoisuutta, joutuu halvempaa Ubikinonia syömään noin 7-8 kertaa enemmän kuin kalliimpaa ubikinolia.

   Nykytiedon mukaan kannattaa käyttää vain ubikinolia (ubiquinol) joka imeytyy noin 8 kertaa paremmin, ylläpitää veren ubikinonipitoisuutta pidempään ja mahdollisesti omaa myös ikääntymistä hidastavia vaikutuksia (lukemista).

   Paremmin imeytyvää ubikinolia Iherbistä esim:

   Healthy Origins, Ubiquinol, 100 mg, 60 Softgels 25e purkki (~150e vuosiannos + postikulut.)

   Doctor’s Best, Best Ubiquinol 24e purkki (~145 e vuosiannos + postikulut.)

   • Kiitos tiedoista. Minulle onkin juuri selvinnyt, että Ubiqinol imeytyy tosiaan paljon paremmin. Tuotesuositukset tulivat siis tosi tarpeeseen rahan säästämiseksi.

 6. Hei

  Kaipaisin suosituksia ja apua hyvin imeytyvän monivitamiinivalmisteen löytämisessä. Tuote ei saisi sisältää Jodia kilpirauhaslääkkeen vuoksi, eikä myöskään rautaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *