Krapulan ehkäisy (Krapulattoman kännin resepti)

Voiko krapulaa ehkäistä tai jopa poistaa kokonaan? Pölli täältä biohakkereiden parhaat strategiat kankkusen ehkäisyyn ja alkoholin terveyshaittojen minimointiin.

Mistä krapula johtuu?

Krapulan ehkäisyssä on ensin ymmärrettävä mistä se johtuu. Yleisimmät krapulan aiheuttajat:

 • Asetaldehydi – Alkoholin aineenvaihdunnassa syntyy ainetta nimeltä asetaldehydi, joka on huomattavasti myrkyllisempää kuin itse alkoholi. Asetaldehydi syntyy pääasiassa silloin kun maksa polttaa etanolia, mutta sitä on myös tietyissä alkoholijuomissa. Maksan tuottama glutationi taistelee ja neutraloi asetaldehydia, mutta valitettavasti maksan glutationi varastot loppuvat jo kahden alkoholiannoksen paikkeilla. Tämän jälkeen asetaldehydia alkaa kertymään liikaa, joka aiheuttaa suuren osan krapulan oireista.
 • Nestehukka – Yksi suora alkoholin vaikutus on nestehukka. Alkoholi on diureetti mikä tarkoittaa, että se kuivattaa elimistöä, koska se lisää virtsan ulostuloa. Kun juot alkoholia, sen sisältämä etanoli vähentää antidiureetti hormonin eli vasopressiinin toimintaa. Tämän jälkeen kehosi alkaa työntämään nesteitä nopeammin virtsarakkoon ja lisää virtsaamisen tarvetta. Tämä johtaa nestehukkaan ja aiheuttaa häiröitä kuten päänsärkyä ja lievää huimausta.
 • Muut syyt jotka aiheuttaa krapulaa – Väsymys ja heikkous voi johtua alkoholin aiheuttamasta verensokerin laskusta kuten myös siitä, että alkoholi heikentää unen laatua. Se minkälaista myrkkyä pistät suustasi vaikuttaa myös krapulan laatun ja mitä tummempaa juoma on, sitä enemmän siinä on aromiyhdisteitä jotka aiheuttavat oireita ihmiskehossa.

Tässä artikkelissa pureudutaan krapulan ehkäisyyn luonnollisin keinoin. Monet tietämättömät torjuu tai lieventää krapulaa ottamalla parasetamolia tai muita tulehduskipulääkkeitä, tietämättä, että se voi olla todella haitallista maksalle. Siksi suosittelen jokaista torjumaan krapulaa varmasti turvallisin keinoin.

Krapulattoman kännin resepti

krapulan ehkäisy ja lievennys

Viski ei ole paras juoma krapulattoman kännin metsästyksessä, muttei myöskään huonoin.

1. Juoman valinta

Juoman valinta on ehkä jopa tärkein vaihe krapulattoman kännin metsästyksessä. Toisin kuin monet luulee, suurimmat krapulan aiheuttajat alkoholijuomista ovat kalja, siideri, viinit. Kirkkaat tislatut juomat kuten vodka, gini, tequila ja viski eivät tuota läheskään niin pahaa krapulaa kuin tummat rommit, brandyt, viinit ja kaljat, joissa käymisen sivutuotteena tulevia myrkkyjä (aromiyhdisteet) on enemmän läsnä lopputuotteessa. Eli jos haluat ehkäistä krapulaa, valitse valitse kirkas juoma ja vältä tummia. Lisää juoma valinnoista täältä, täältä.

2. Nestetasapaino kuntoon

Pidä huoli ettet aloita tissuttelua jo valmiiksi nestehukassa, eli juo ainakin 2 litraa sinä päivänä kun aiot vetää krapulattoman kännin. Syö päivän aikana proteiinia esim. lihaa, kasviksia ja etenkin rasvaa kuten voita ja kookosöljyä. Useat uskovat, että tyydyttyneiden rasvojan syönti suojaa maksaa alkoholin aiheuttamilta haitoilta – ainakin rotilla. Mitään takeitahan tästä ei ole, mutta ainahan se on hyvä ns. ”Stack the odds in your favor”.

3. Ennen juontia

 • C-vitamiinia vähintään 500 mg, mielellään 1g.
  C-vitamiinin ottaminen ennen juontia tehostaa ja lisää kehon itse tuottaman antioksidantti glutationin toimintaa. Glutationi on yksi kehon tehokkaimpia puhdistajia, se sitoo rasvaliukoisia myrkkyjä kuten raskasmetalleja, liuottimia ja torjunta-aineita sekä muuntaa ne vesiliukoiseen muotoon jotta keho voi poistaa ne virtsan mukana. C-vitamiini on yksi tehokkaimmista tavoista lisätä glutationia ihmiskehossa, lisäksi C-vitamiinin antioksidantit antavat suojaa alkoholin ikäännyttäviltä vaikutuksilta. Jos haluat mennä pidemmälle, ota myös alfalipoiinihappoa joka myös näyttää nostavan glutationitasoja ja antaa suojaa alkoholin haitoilta.

  ”Supplements of vitamin C are more effective at increasing intracellular glutathione than taking oral glutathione supplements. Oral supplements of whey protein and of alpha-lipoic acid appear to help restore intracellular levels of glutathione.” – Glutathione

 • Chlorella 5 grammaa
  Chlorella on se varmasti tunnetuin ”detox” superfood joka on krapulan parantaja maineessa. Useat viittaavat Dr. Fukuin tekemään tutkimukseen Sapporon lääketieteellisessä yliopistossa, jossa 5 grammaa chlorellaa ennen juomista poistaa jopa 96% krapulan oireista, tehostaa maksan toimintaa ja nopeuttaa alkoholin poistumista kehosta. Alkuperäistä tutkimusta ei kyllä taida Internetistä löytää ainakaan englanninkielellä, joten harva tietää miten se on sitten toteutettu…

  Kuitenkin omista ja muiden kokemuksista todenneena voin sanoa, että chlorella on maineensa veroinen krapulan poistaja. Jo pelkästään 5 grammaa chlorellaa ennen ryyppäystä ja mahdollisesti myös jälkeen (jos satut päätymään omaan kotiin) helpottaa krapulaa huomattavasti.

  Chlorellassa on erittäin suuri määrä elimistöllemme tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja sekä aminohappoja joita alkoholi tuhoaa kehostamme. Chlorellan sanotaan olevan myös tehokas ”raskasmetallisieppari” joka tukee maksan toiminta ja auttaa täten kehoa poistamaan alkoholin palamisessa syntyviä myrkkyjä. Chlorellahan ei tietenkään ole vain krapulan ehkäisyyn, vaan sen nauttimisella voi olla myös terveyshyötyjä joista voit oppia lisää artikkelista: Chlorella – Vihreä ihmelevä vai markkinointihuijaus?

 • L-kysteiini 500mg tehostamaan glutationia (mielellään juonnin aikana)
  Biohakkereiden numero 1 glutationi boosteri asetyylikysteiini (joka on eristetty L-kysteiinista) on Suomessa arvottu lääkeainelistalle. Joten joudut tyytymään L-kysteiniin joka helpottaa krapulaa taistelemalla suurinta tunnettua krapulan aiheuttajaa asetaldehydinia vastaan ja tehostaa glutationin toimintaa. L-kysteiini tuli Suomessa tunnetuksi krapulan estäjäksi kun Biohit oy kehitti ihmetabletti Acetiumin, joka on periaatteessa vain L-kysteiinia höystettynä joillain systeemillä jonka pitäisi parantaa sen imeytymistä. (Tämä on siis reseptivapaa valmiste vähähappoiselle vatsalle, mutta sisältää L-kysteiinia joten sen uskotaan toimivan krapulaan)

  Acetiumia saat apteekeista tai vaikka hyvinvoinnintavaratalosta, mutta alempaa löydät huomattavasti tehokkaampia ja huokeampia suosituksia krapulan estoon.

 • B-vitamiinit krapulan estossa
  Alkoholi ja sen aineenvaihdunta tuote asetaldehydi tyhjentää ensimmäiseksi kehosta B-vitamiinit, etenkin B-1 (tiamiini) ja B-6 (pyridoksiini) -vitamiinit. Joten niiden tankkaaminen ennen juontia, voi useiden mukaan helpottaa krapulaa.

  Biohakkeri Dave Asprey suosittelee vitamiini B-1 krapulan poistoon, mutta yleisesti tunnetumpi ja parempi B-vitamiini ehkäisemään krapulaa on B-6 koska siitä on myös jotain tutkimuksia.

  ”Prophylactic vitamin B6 (pyritinol) reduced the number of hangover symptoms by approximately 50% in one study (57). Seventeen men and women attended two parties and were asked to drink the alcoholic beverage of their choice until intoxicated. Fifty percent of participants received 1200 mg of vitamin B6 (400 mg at the beginning of the party, 400 mg 3 hours later, and 400 mg at the party’s conclusion), and 50% received placebo. At the second party, participants received the alternate tablet. A survey instrument of 20 symptoms was used to assess hangover severity. On a scale of 1 to 10, the mean symptom score (±SD) was 3.2 ± 2.8 with pyritinol and 6.8 ± 3.8 with placebo (P < 0.01). The mechanism of this effect is unknown. - The Alcohol Hangover

  Suosittelen kuitenkin ottamaan kaikkia B-vitamiineja koska ne ovat tärkeä co-factor myös glutationin tuotannossa. Lue lisää: How Vitamin B Speeds Metabolism of an Alcohol Hangover

 • L-teaniini krapula
  L-teaniinin on osoitettu nostavan glutationia ja kiihdyttävän myrkyllisen asetaldehydin hajoamista.

  ”On the 1st hour after ethanol administration, the ethanol concentrations in blood of the theanine combined groups decreased compared with the ethanol-alone group. The alcohol dehydrogenase and aldehyde dehydrogenase activities in the liver increased by combined theanine. Since the elevation of cytochrome P450 (CYP) 2E1 activity was controlled in the theanine-combined groups, it was considered that these disorders attributable to CYP2E1 in ethanol long-term uptake might be avoidable by theanine. Although LPO increased in 3 h after by single-administration of ethanol, the increase was controlled by theanine-administration and was improved until the normal level. In conclusion, it was indicated that theanine was effective against alcoholic liver injury.” – Effects of theanine on alcohol metabolism and hepatic toxicity

  Eli alkoholin kanssa kannattaa nauttia myös teaniinia, josta löydät lisää tietoa: Teaniini (L-Theanine) kokemuksia artikkelista.

 • 4. Juonnin jälkeen

  Aamulla näillä ohjeilla sinun pitäisi herätä suhteellisen hyvissä olotiloissa, mutta voit vielä varmistella krapulattoman päihtymyksen juomalla 0,5-1 litraa vettä jossa on aitoa puhdistamatonta meri- tai vuorisuolaa, jossa on paljon elintärkeitä kivennäis- ja hivenaineita ihmiskeholle. Huomaa, että normaalissa pöytäsuolassa on vain natriumkloridia joka ei paljoa auta krapulan poistossa. Voit myös ottaa lisää chlorellaa veden kanssa jos siltä tuntuu.

  Monet, kuten biohakkeri Dave Asprey, suosittelee ottamaan aktivoitua lääkehiiltä (activated charcoal) juomisen jälkeen, mutta jos juot puhtaita alkoholeja kuten vodkaa niin sen hyöty on minimaalinen. Suosittelen lääkehiiltä ainoastaan jos vedät kännit viinillä, kaljalla tai tummilla viskeillä.

  Parhaat tuotteet krapulan ehkäisyyn

  Chlorella
  Oikean chlorellan valinta on suhteellisen helppoa… Mutta valinnassa kannattaa kiinnittää huomioita mm. seuraaviin juttuihin: Tarjoaako valmistaja todisteita puhtaudesta? Missä se on valmistettu? Onko seinämä rikottu ja etenkin miten se on rikottu? Mitä lajia chlorella on?

  Suosituimmat chlorella lajikkeet ovat: Chlorella Pyrenoidosa ja Vulgaris. Seuraavaksi esittelen molempien lajikkeiden ylivoimaisesti parhaat tuotteet.

  HealthForce Nutritionals Chlorella Manna (Chlorella vulgaris)

  chlorella krapula

  Krapulan ehkäisy: laadukas chlorella-jauhe

  Sisäaltaassa kasvatettu markkinoiden tehokkain ja puhtain chlorellavalmiste. Tämä valmistetaan Koreassa, juuri siellä mistä tulee puhtain chlorella myös Naturalnewssin laboratorio testien mukaan (näe 10 faktaa chlorellasta täältä).

  Healthforce tuotteensa laboratoriossa mahdollisia raskametalli tai muita myrkky esiintymiä vastaan ja tarjoaa laboratoriotestien tulokset sivuillaan, voit nähdä nähdä kyseisen chlorellan testitulokset tästä (pdf). -* Päivitys 2016 linkki vanhentunut, eikä uusimpia tuloksia ole tällä hetkellä nähtävillä.

  Käyttämistani chlorella tuotteista HealthForcen tuote näyttää voittavan kaikki muut brändit jokaisella osa-alueella.

  Parempi imeytyminen – Normaalisti chlorella kasvattaa itselleen erittäin vahvan suojaseinämän, joka pitää rikkoa jotta ihmiskeho voisi käyttää chlorellaa hyödykseen. Rikkomiseen on monia tapoja kuten kemiallinen, mekaaninen ja ääniaallot (useimmat näistä tuhoaa myös ravinteita). Healthforcen chlorella tulee tehdaalta jossa kasvatetaan ohut seinäistä chlorellaa, jonka seinä rikkoontuu automaattisesti kuivuessa (Healthforcen mielestä imeytyminen on jopa 80% parempaa kuin muilla). Mahdollinen haittapuoli tässä prosessissa on se, että chlorellaan syntyy vähemmän lehtivihreää eli klorofyllia.

  Vapaa ympäristömyrkyistä – Healthforcen chlorella manna kasvatetaan sisäaltaassa suodatetussa vedessä, eli ei tarvitse huolehtia mahdollisista ympäristömyrkyistä, kemikaalivanoista tai linnun ulosteista chlorellan seassa.

  Paremman makuinen – Chlorellan syöminen ei todellakaan ole mikään herkutteluhetki. Chlorella manna yllättää tässäkin ja on maultaan aika neutraali, eikä aiheuta kakistelua.

  * Uusimman tiedon mukaan tämä chlorella lajike voittaa jopa Sun Chlorellan raskasmetallien sitomisessa: Top chlorella brands confirmed to capture dietary mercury, uranium and aluminum. (Mike Adamsin myymä chlorella on samaa lajiketta kuin chlorella manna ja luultavasti myös samasta tehtaasta)

  Voit valita joko jauheen tai tabletti muodon. Itse suosin jauhetta koska se on halvempaa, mutta useille tabletit voivat olla kätevämpi ratkaisu krapulan poistoon.

  HealthForce Nutritionals Chlorella Manna (iherb) – Tabletit(100g) / Jauhe(300g) Eli yhden krapulan poiston hinnaksi jää ~1,08 euroa tableteilla, jauheella ~0,50 euroa.

  Sun Chlorella (Chlorella pyrenoidosa)

  Pakattu Japanissa, mutta kasvatettu Taiwanissa kaukana Fukushimasta. Kuorittu vanhalla DYNO ®-Mill grindaus menetelmällä, mekaanisesti ilman kemikaaleja tai lämpöä (luultavasti tuhoaa ravinteita katso video). Kasvatetaan ulkotankeissa jossa merilevä saa sitä tärkeintä ravinnetta eli aurinkoa. Sun Chlorellan valmistuksessa käytetään suodatettua vettä ja jos muut puhtaus asiat huolestuttaa, niin katso valmistus prosessi jossa levä puhdistetaan useaan kertaan. (Katso myös useasti kysytyt kysymykset.)

  Mahdollisesti hyvä valinta Healthforcen chlorellan jälkeen. Saatavilla vain tablettimuodossa.

  Tätäkin saa iherbistä: Sun Chlorella 120 Tablets / 600 tablettia / 1500 tablettia (joudut maksamaan ALV)

  Muita chlorella tuotteita Suomesta saat mm. Hyvinvoinnitavaratalosta.

  L-kysteiini

  Suosittelen Now Foodsin L-kysteiinia josta saat samalla myös C-vitamiinia ja B6 vitamiinia – Now Foods, L-Cysteine, 500 mg, 100 Tablets (iherb) Yhdessä tabletissa on 5 kertaa enemmän L-kysteiinia kuin acetium tabletissa. Lisäksi hinta on noin 3 kertaa halvempi ja Now Foodsin tuotteessa on myös 40 tablettia enemmän.

  Muita hyviä:
  Source Naturals, L-Cysteine, 3.53 oz (100 g)

  Huomautus: L-kysteiini oli ennen lääkeainelistalla, mutta tällä hetkellä L-kysteiini, kysteiini (L-Cysteine, Cysteine, Cys) ei näytä olevan lääkelistalla. (tarkasta asia myös itse, tai tilaa Suomesta).

  Suomesta tätä saa fitnesstukusta: L-Cysteine 500 mg, 30 kapselia

  !****! Älä vahingossa sekoita L-kysteiinia ja Asetyylikysteiinia (Acetylcysteine, N-acetylcysteine, N-acetyl-L-cysteine, NAC) joka on tällä hetkellä lääkeaine, älä tilaa sitä ulkomailta. !****!

  C-vitamiini

  Liikaa tabletteja ja kapsuleita? Onneksi C-vitamiinin kohdalla ei tarvitse popsia pillereitä, koska siihen löytyy aidosta ruuasta valmistettu tuote. Parhaita C-vitamiinituotteita johon olen törmännyt on Madre-C joka on valmistettu neljästä C-vitamiini pitoisesta marjasta (Camu camu, ruusunmarja, acerola ja amla). Hivenen tyyristä, mutta aitoa tavaraa joka oikeasti myös imeytyy. Yksi purnukka kestää sen puoli vuotta krapulan estossa. Kannattaa myös katsoa vähän erilainen mutta vastaava halvempi versio tästä.

  Lisäksi pari laadukasta askorbiinihappo tuoteta iherbistä:
  NutriBiotic, Ascorbic Acid – Gmo-vapaa C-vitamiinijauhe
  Life Extension, Vitamin C
  Thorne Research, Vitamin C

  Suomestakin voit saada laadukkaita C-vitamiintuotteita kuten: Puhdistamo Luomu Amla-uutejauhe.

  B-vitamiinit

  Suosittelen hankkimaan laadukkaan B-complex vitamiinituotteen josta saat kaikki B-vitamiinit samalla. Suosittelen Life Extension B-Complexia, josta saat ainakin reippaasti B1 ja B6 vitamiineja. Toinen hyvä suositus on Carlson Labs Vitamin B Complex (200 kapselia).

  Muita hyödyllisiä tuotteita alkoholin kuluttajille

  Dave Aspreyn suosima Activated charcoal (aktivoitu lääkehiili). Pitäisi löytyä jokaisen kodista vaikkei krapulan ehkäisyyn käyttäisikään. Kätevä ulkomaanmatkoilla jos syöt vahingossa mahalle sopimatonta ruokaa. Katso muita käyttökohteita täältä.

  Alfalipoiinihappo: Healthy Origins, Alpha Lipoic Acid (paras kustannustehokkuus) tai paremmin imeytyvä versio: R-Lipoic Acid, Super R-Lipoic Acid.

  Heraproteiini
  Yksi parhaista jutuista nostamaan glutationi-tasoja on heraproteiinikonsentraatti (denaturoimaton). Se sisältää suuria määriä kysteiinia, glysiinia ja glutamaattihappoa jotka kaikki yhteistyössä nostaa glutationitasoja. Tällä voit periaatteessa korvata L-kysteiinin (50 grammasta perusherakonsenraattia saat saman kuin Now foods kysteiinista). Suosi aina mahdollisimman vähän käsiteltyä, maustamaton hera proteiinia joka ei sisällä potentiaalisesti haitallisia lisäaineita tai keinotekoisia makeustusaineita.

  Useimmille perus-suomi-hera voi olla ok valinta. Jos haluat laadukkaampaa, niin Puhdistamon luomuhera voi olla hyvä valinta.

  Jos välttämättä haluat viedä asiat pidemmälle: denaturoimaton ”ruoholla syötetyn lehmän” herakonsenraatti Vital Whey voi olla testaamisen arvoista. (täältä lisää tietoa)

  Muita glutationin lisääjiä: Avocadot, raa’at kanamunat, parsakaali, kukkakaali. Pidä myös huoli, että seuraavat kofaktorit ovat kunnossa: seleeni, magnesium, sinkki, E, C, B vitamiinit.

  Parhaat aidot suolat: Kalaharin suola / Himalajan ruususuola

  Lisää tietoa iherb tilaamisesta löydät iHerb kokemukset sivuilta.

  Tietysti on myös muita keinoja torjua krapula, mutta nämä ovat ne käytännöllisimmät ja varmasti turvalliset tavat jotka sopii useimmille. (Lääkkeiden käyttäjien kannattaa konsultoida lääkäriä ennen ravintolisien käyttämistä tai ainakin tehdä Google tutkimus).

  Loppuun bonus video: Voiko alkoholin juominen parantaa terveyttä?

  Lähteitä ja lisää tietoa

  http://www.bulletproofexec.com/alcohol-without-the-hangover-bulletproof-partying-business-networking/
  http://www.lef.org/magazine/mag2011/dec2011_Link-Between-Alcohol-and-Cancer-Death_01.htm
  http://uk.askmen.com/sports/bodybuilding/hangover-prevention-recovery.html
  http://healthforce.com/superfoods-rejuvenation/chlorella-manna
  http://www.naturalnews.com/039145_chlorella_heavy_metals_lab_tests.html
  http://www.healthelicious.com.au/ingredients/Glutathione-Boosters.html
  http://www.thehealthgladiator.com/the-truth-about-chlorella/
  http://www.alcoholdetoxmagazine.com/ibuprofen-and-alcohol/
  http://www.terve.fi/laakeopas/laake-ja-alkoholi
  Featured image source
  Ruokagurun vinkki: Juo krapulassa lasillinen veteen sekoitettua puhdasta suolaa.

,
10 comments on “Krapulan ehkäisy (Krapulattoman kännin resepti)
 1. Laitoin klorellan testiin eilen illalla… Kävin ihan perus cocovin klorellan punnitse&säästä kaupasta. Otin noin 2 ruokalusikkaa veden kanssa ennen kun lähdin baariin. Maistui ihan P:ltä.

  Illan aikana join noin 10 annosta, kaljaa ja shotteja. Tulos: Aamulla melkein normaali olo, ei krapulaa vähän ehkä normaalia aamua väsyneempi olo.

  Kiitos tästä! Tuntuu kuin olisi jokin yli-ihminen kun ei enää edes tarvitse krapulasta kärsiä…!

  Laitan kyllä tuon krapula paketin tilaukseen.

 2. Testasin eilen chlorellan ja voin sanoa, että tulokset olivat vakuuttavia ja krapula loisti poissa olollaan. Aamulla heräsin kuin huonosti nukutun yön jälkeen.

  Joutuu ehkä ottamaan tavaksi ennen bileiltaa.

 3. Joka kertaa jossain kuolee kissanpentu kun mutua ja fiilistä julkaistaan faktana. Olin ennen superfood-intoilija, mutta sitten aloin tajuta ilmiötä. Superfuudien terveellisyys ei liene mikään kyseenalaistettava juttu jos ne ovat puhtauta, mutta oikeasti parasta sisältöä ihmisen syödä ovat suomalaiset puhtaat marjat, jotka on haettu metsästä.

  Tässä artikkelissa kiukutusta aiheuttaa että viivataan ”joihin artikkeleihin” ja niiden tuloksiin, mutta tarkkaa artikkelia ei mainita eikä edes tekovuotta. Näin ollen fiksun lukijan on mahdotont hyväksyä väitettä, koska sitä ei pääse tarkastamaan mitenkään.

  Tämä sama ilmiö on superfoodeissa hyvin yleinen. Ei tyydytä siihen että tietty ruoka sisää paljon ravinteita, vaan asiaa pitää lähteä repimään fakasta fiktion tasolle luomalla jollekin ruoka-aineelle superominaisuuksia (elämäsi erektio, ei krapulaa!) jne.

  Tämä menee jo härskin katteettoman markkinoinnin puolelle. Iherbin reward-systeemi oli todennäköisesti superfoodeille pahin asia mitä on tapahtunut. Kuten tämäkin sivu, netti on täynnä tuotteita suosittelevia markkinointimiehiä, jotka yrittävät vain saada ihmiset tilaamaan.

  • Tässä artikkelissa käsitellään: ”biohakkereiden parhaat strategiat kankkusen ehkäisyyn ja alkoholin terveyshaittojen minimointiin.” Joista pääasiassa biohakkeri Dave Aspreyn juttuja on käsitelty. Viitteet tosiaan on heikkoja, mutta lähteissä on linkkejä mistä voit oppia lisää. Chlorellan kohdalla tuota (ainutta?) tutkimusta ei tosiaan englanninkielisenä internetistä ainakaan löydy, joka kyllä mainitaan artikkelissa.

   Artikkelissa käsitellään lisäravinteita, vitamiineja ja muita vinkkejä kuten juoman valinta, joilla voit ehkäistä krapulaa, ei ole kyse mistään ”ei krapulaa pilleristä”. Testattu fakta on se, että jos juot liikaa krapula tulee vaikka käyttäisit kaikkia näitä ehkäisy juttuja. Koska keho ei yksinkertaisesti pysty neutraloimaan kaikkia myrkkyjä jos juot liian nopeasti, vaikka antaisit sille parhaat aineet esimerkiksi tehostamaan glutationia.

   Olet oikeassa siitä, että suomalaiselle parhaat marjat tosiaan löytyy omasta metsästä, ja ei ole mitään järkeä ostella jotain ylihintaisia homeisia gojimarjoja.

   Iherb on vain yksi nettikauppa josta voit hankkia lisäravinteet ja vitamiinit, mutta Suomessa asuvalle siellä on laaja valikoima ja se on useimmiten halvin mahdollinen valinta.

   Ja jos oikeasti olisit tutkinut asioita niin tietäisit, että netti ei todellakaan ole täynnä ”iherbmarkkinointimiehiä”. Miksikö? Koska iherb maksaa vain 4% komissiomaksua joka on alan pienimpiä ja sitäkin vain ensitilaajista.

   Yksikään oikea markkinointimies ei edes vaivaudu laittamaan iherb linkkejä koska samaan aikaan muilta sivuilta saa minimissään 8-15% kaikesta liikenteestä joka johtaa myyntiin. Eli jos rahaa haluaa tehdä, on suorastaan ”taloudellinen itsemurha” linkittää iherbbiin. Markkinoijille iherb ei ole hyvä valinta, mutta alhaisen kommission takia iherb pystyy tarjoamaan kuluttajille alhaisia hintoja ja postikuluja.

   Suomessa on paljon iherb tilaajia ja monet haluaa jakaa tietoa tuotteista joita itse käyttää, enkä näe siinä mitään pahaa. Päinvastoin, tämän myötä surkeat tuotteet jää hyllylle ja laadukkaat saavat enemmän markkinaosuutta ja lopulta kuluttajat saavat parempaa vastiketta rahalle.

  • En ole itse testannut kyseistä chlorellaa, mutta nopean googlauksen perusteella näyttää tulevan Kiinasta josta tulee yleisesti ottaen huonolaatuista chlorellaa. En itse käyttäisi, ainakaan pitkäaikaisesti.

   Asetyylikysteiini (N-acetylcysteine, NAC) on lääkeainelistalla. Joten jos paketti jää tullin tarkastukseen tai tilaat DHL Express / UPS rahdilla niin voi napsahtaa lääkeainerikkomus, sakkoja tai varoitus. En suosittele tilaamaan.

 4. Thaimaassa otin sellaista tuotetta kun wakie ja se näytti pienentävän krapulaa tehokkaasti. Mitä mieltä?

  Ajattelin hommata sen aineosia nyt myös suomeen ja löysin tämän googlella. Hyvää työtä!

  • Thaimaasta saa myös ”reset” nimistä tuotetta, jota mainostettiin ainakin viime vuonna monessa yökerhossa. Muistaakseni se sisälsi myös chlorellaa.

   Aineosat noissa on aika samaa kamaa mitä tässäkin artikkelissa ja tuotteet keskittyy juurikin glutationi tasojen optimointiin.

   Wakiesta: en tiedä tuosta glutationin ottamisesta suoraan lisäravinteesta koska se ei tahdo oikein imeytyä kunnolla. Jotkut ”liposomi glutationit” voi mahdollisesti imeytyä, ainakin Dave Aspreyn mukaan

   Mielestäni kannattaa keskittyy ennemmin lisäämään juurikin glutationin ”co-factoreita” kuten C-vitamiinia, kysteiinia, glysiinia ja glutamaattihappoa.

   Spirulina on melkein samaa kamaa, mutta chlorella on tunnetumpi krapulan estäjä. Royal jelly on hyvää kamaa, mutta enpä ole ajatellut, että toimisi myös krapulan estoon. Kitosaani (chitosan) lisäravinteista en tiedä, tuskin kannattaa investoida krapulan lievittämiseen.

 5. Ei tule ollenkaan krapulaa kun otan L-teaniini kapselin ennen juomista. En koskaan juo perskännejä mutta ihan sillai että saa kivan nousun. Ilman teaniinia krapula kyllä kolkuttaa. Hienoa toimivaa infoa, jaan eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *