Kuinka Saada Pyöreä Peppu ja Isommat Rinnat (Kurvikas Nainen Voittaa Miesmarkkinoilla)

Treenaat ahkerasti kuntosalilla, teet kyykkyä ja maastavetoa mutta tuloksia ei vain näy. Lättäpeppu ei vain muutu pyöreäksi pystypepuksi vaikka miten yrität. Ehkä olet ylipainoinen ja kaikki rasva tuntuu pakkautuvan vatsaan ja reisiin. Tai olet alipainoinen ilman mitään muotoja, haaveilet suuremmista rinnoista ja pyöreästä pepusta. – Miksi? Lukemalla eteenpäin opit…

Miksi miehet haluavat kurvikkaita naisia

Useat naiset luulevat edelleen, että niiden täytyy olla laihoja, jotta miehet olisivat kiinnostuneita. Kaikki tutkimukset aiheesta kuitenkin kertovat toisenlaisen totuuden. Miehet suosivat kurvikkaita naisia, eikä alipainoinen muodoton vartalo ole enää muodissa.

”This sends a strong message to all the girls out there who believe you have to be underweight to be attractive.” – Men ’prefer curvy women to those those who are size zero’, study claims.

”The result is clear: 81% of the men interviewed preferred curvy women to skinny women. Fuller-figured women are thought to have the right mix of fun and sexiness: they’re seen as more feminine (65%) and more seductive (52%) than thin women.” – Men Prefer Curves

Valitettavasti useat naiset uskovat, että miehet pitää muotilehdissä olevia laihoja malleja viehättävänä. Tämä on väärä uskomus, todellisuudessa miehet eivät halua poikamaisia muodottomia vartaloita. Miehet suosivat ja haluavat Kim Kardashian tai Jennifer Lopezin kaltaisia vartaloita (molempien BMI on 21,5 WHR ~0.65 ja rasvaprosentti 20-30 välillä). Tietysti rasvat pitää saada myös menemään oikeisiin paikkoihin, tästä lisää alempana…

”Evidence from all over the world suggests that men strongly prefer women who have a lot of body fat (roughly 30 percent of their body weight) and whose body fat is distributed in a particular way, with very little in the waist but much more in the hips, buttocks and thighs, producing a small waist-hip ratio.” – How Men’s Minds Reveal the Wisdom of Women’s Bodies

Kurvikkaat naiset ovat myös älykkäämpiä, elävät pidempään ja synnyttävät viisaampia lapsia – Study: Curvy Women Live Longer, Give Birth to Smarter Children

Oikeassa elämässä kurvikas nainen voittaa aina miehen huomion. Tämä käyttäytyminen on ”kiinteästi hermoraudoitettu” (hard-wired) miehen käytökseen, eikä se tule muuttumaan lähitulevaisuudessakaan. Kurvit oikeissa paikoissa kertoo miehen alitajunnalle, että nainen on hedelmällinen ja synnyttää terveitä lapsia. Tämä ei ole mielipide vaan tiedettä, yksinkertaista biologiaa joka liittyy optimaalisiin hormonitasoihin eli terveyteen.

Haaveissa suuremmat kurvit?

Isommat rinnat ja pyöreämpi peppu on usean naisen ykköstoive kaikkialla maailmassa. Pienet rinnat ja lättäpeppu nakertaa monen naisen itsetuntoa, vaikka se on oikeastaan aika helppo korjata.

Valitettavasti suosituin tapa tällä hetkellä on plastiikkakirurgia ja silikoni implantit joka ei tietenkään korjaa sitä oikeaa ongelmaa eli hormonitasoja. Saadaksesi kunnon kurvit, sinun tarvitsee tehdä vain yksi asia hyvin eli optimoida hormonitasot. Se minne rasvat kehossa pakkaantuu on pääasiassa kiinni geeniperimästä ja hormonitasoista.

Estrogeeni on naishormoni, joka on vastuussa siitä onko vartalosi kurvikas vai muodoton. Naisilla joiden estrogeeni taso on alhainen, rasva pakkautuu väärin paikkoihin kuten mahaan. Naisilla joiden androgeenitasot (mieshormonit) ovat koholla ovat täysin muodottomia, kuin poikia. Hormoni epätasapaino aiheuttaa myös ylipainoa tai alipainoa, sekä myös liika estrogeeni voi aiheuttaa lihavuutta.

Ota käyttöön seuraavat vinkit ja optimoi hormonitasosi, tulet huomaa miten rasvat alkavat menemään oikeisiin paikkoihin, kuten peppuun ja rintoihin. Nämä vinkit sopivat ylipainoisille ja varsinkin alipainoisille. Muista, että taikapilleriä hyvään peppuun ja isoihin rintoihin täältä on turha hakea, mutta jos seuraavat asiat eivät ole kunnossa, muotojen kasvattaminen tulee olemaan vaikeaa, vaikka kävisit ahkerasti salilla. Joka tapauksessa terveys on seksikästä ja optimaalisten hormonitasojen edistäminen auttaa varsinkin siihen. Muistathan konsultoida lääkäriä ennen kuin käytät lisäravinteita, varsinkin jos olet raskaana, käytät lääkkeitä tai sinulla on sairauksia.

Kurvien perusteet eli hormonitasojen perusteet:

 • D-vitamiini – Jos tämä ei ole kunnossa, turha odottaa että hormonisi toimisivat optimaalisesti. Noin 50% suomalaisista elää vieläkin D-vitamiinin puutteessa, vaikka D-vitamiinilisät ovat lähes ilmaisia (2senttiä päivä). Esimerkiksi Vitamin D Council suosittelema annostus (vanha): 1000 IU per 10 painokiloa: eli 50 kiloisen pitäisi ottaa 5000 IU (125mikrogrammaa) päivässä talvella. Saman järjestön nykyinen suositus: 5,000 IU/päivä aikuisille. Järkevintä on tietysti mittauttaa oma D-vitamiinitaso eli kalsidioli pitoisuus (S-D-25) ja pyrkiä saamaan se 75 – 120 nmol/l tasolle.
 • B6, B9, B12 vitamiinit – Kaikki naiset jotka ovat etsineet hedelmällisyys vinkkejä, tietää että nämä vitamiinit tulee nopeasti vastaan. B-vitamiinit (varsinkin B6, B9, B12) ovat erittäin tärkeitä hormonitasoille. Jos olet B-vitamiini puutteessa, olet todennäköisesti myös kurvien puutteessa. Eli laadukasta lihaa, kananmunia tai B-complex lisäravinnetta naamariin, jos kurvit tai parempi hedelmällisyys kiinnostaa. B-vitamiinit myös lieventää PMS oireita. Hedelmällisyys vinkkejä lisää täältä. (BTW hedelmällisyys = enemmän kurveja)
 • Magnesium – Hyvin tärkeä mineraali hormoneille ja yleiselle terveydelle, josta olet todennäköisesti puutteessa. Magnesium säätelee yli 300 biokemialista reaktioita kehossa ja on melkein yhtä tärkeä kuin D-vitamiini. Magnesiumin puute on vakava ongelma, josta voi aiheutua oireita kuten nukkumisongelmat, sydämen rytmihäiriöt, päänsärky, lihaskrampit, pahoinvointi, migreeni, ja paljon muuta mitä et halua. Lue lisää: How low magnesium is affecting your hormonal balance.
 • Lisäksi K2-vitamiini ja sinkki. Molemmat ovat elintärkeitä naisen hedelmällisyydelle, seksihaluille, lihaksien kunnolle, immuuni-systeemille, iholle, kynsille ja luustolle. Jos et syö ruoholla syötettyjen eläinten liha ja maitotuotteita, olet K2 puutoksessa. Tuotesuosituksia edellä mainittuihin löydät iHerb kokemuksia sivulta.
 • Syö rasvaa!
  Ihmisen ja varsinkin naisen hormonitoiminta tarvitsee rasvaa. Jos et syö rasvaa, et saa kurveja. Tietyt vitamiinitkin ovat rasvaliukoisia kuten D, K, A, E jotka eivät imeydy ilman rasvaa. Muodottomat naiset ovatkin usein jollain typerällä low-fat dieetillä tai syövät huonoa rasvaa joka tuhoaa terveytesi ja hormonitasosi.

  Vältä epäterveellisiä rasvoja: kasviöljyt kuten rypsiöljy (luit oikein, rypsiöljy on epäterveellinen rasva), maissiöljy, soijaöljy, transrasvat (munkit, croisantit yms), margariinit.

  Lisää seuraavia terveellisiä rasvoja: avocado, voi, kalarasvat kuten lohi (omega-3), krilliöljyt, oliiviöljy (älä kuumenna), MCT-öljy. Näiden saanti on helppoa, koska terveelliset rasvat kuten voi ovat herkullisia.

  Opi lisää rasvoista: Why Women Need Fat to Be Healthy tai Lyhyt rasva-aapinen

 • Ruokavaliosta…
  Jos olet jollain typerällä soijarouhe dieetillä, tai jos mätät jotain transrasva munkkeja, eineksiä tai muuta roskaa… Niin on aivan turha haaveilla että hormonit olisivat kohdillaan. Jos oikea terveys kiinnostaa, suosittelen ottamaan mallia Bulletproof dieetistä. Se on täydellinen hormoneille ja parantaa hedelmällisyyttä naisilla. Opiskele lisää tietoa täältä: The Complete Illustrated One Page Bulletproof® Diet
 • Nukkuminen on tärkeä hormoneille ja useimmat hormonit muodostuu unen aikana. Nuku täysin pimeässä huoneessa, hanki pimentävät verhot tai teippaa vaikka sanomalehtiä ikkunaan. Unihormoni melatoniini auttaa tasapainottamaan muitakin hormoneita ja täten auttaa myös myös kurvien kanssa. Huomaa tämä on saatava kuntoon luonnollisesti, älä ota melatoniini lisäravinteita, siitä on pitkässä juoksussa enemmän haittaa kuin hyötyä. Lue Why Melatonin Is a Dangerous Supplement . Jos paremmat yöunet ja parempi luontainen melatoniinin tuotanto kiinnostaa, niin tutustu B12-vitamiiniin, joka yllättäen on vastuussa melatoniinin tuotannosta.
 • Vaivaako lautarinnat tai haluatko lisää pulleutta rintoihin? MSM jauhe on myös suosittu kurvien ja varsinkin rintojen kasvattajien keskuudessa, josta löydät lisää tietoa: MSM Jauhe – Kauneus Mineraali Joka Kasvattaa Isommat Rinnat?
 • Vältä muovituotteita!
  Hyvin yleisesti tiedossa oleva ongelma, mutta mainitaan silti. Muovista ja kuiteista saa suhteellisen helposti hormonihäirikköjä (esim Bisfoneli-A), jotka voivat tarrautua estrogeenireseptoreihin, ja kun tätä tapahtuu tarpeeksi niin kaikki menee päin honkia. Hormonihäiriköt voivat haitata normaalia hormonitoimintaa, ja täten haitata myös kurvien kasvamista.

  Tunnettu hormonohäirkkä Bisfoneli-A on yhdistetty hedelmällisyyden laskemiseen, keskenmenoon, rintasyöpään, kohonneeseen verenpaineeseen ja ties mihin muuhun. Hormonihäirikköjä saa muovituotteista, vesipulloista ja säilykkeistä. Lisäksi riippuen myymälästä yksi kuitti voi sisältää jopa 30µg Bisfoneli-A:ta (myyjät huomio!). Lämmitys voi jopa 50 kertaistaa BPA erityksen muovista, ja muoviastian lämmittäminen mikrossa voi jopa 300 kertaistaa BPA liukenemisen. Mitä vanhempaa muovi on sitä enemmän siitä liukenee hormonihäirikköjä, joten kannattaa vaihtaa ne juomapullot välillä…! Muoviastiat jotka sisältää BPA on yleensä merkitty [3] tai [7], mutta myös muissa muoveissa voi olla hormonihäirikköjä. Mitä keveyempi olet sitä pienempi määrä BPA:ta aiheuttaa haittavaikutuksia.

  Tämäkin ongelmat on suhteellisen helposti ratkaistavissa: älä käytä muovituotteita ja jos niitä on pakko käyttää niin valitse BPA-vapaa tuote (ei täysin turvallinen ratkaisu).

  Luulet varmaan, että tämä on jotain hippien harhailua? Ei se on ihan todellisuutta ja todistettu useissa tutkimuksissa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

kuinka saada pyöreä peppu maca

Kyykky vai Maca jauhe? Ehkä molemmat…

Maca juuri voi mahdollisesti auttaa saavuttamaan paremmat kurvit naiselle

Internet on täynnä kokemuksia miten macan syönti kasvattaa rinnat ja peput muodokkaiksi. Useat väittää, että se toimii ja jotkut naiset näkevät uskomattomia tuloksia pepun ja rintojen kasvamisessa. Toisaalta on myös niitä jotka sanovat, ettei macalla ole mitään vaikutusta peppuun tai rintoihin.

Tutkimuksessa jossa testattiin macan vaikutuksia naisilla (vaihdevuodet ohittaneilla), maca vähensi psyykkisiä oireita, ahdistusta ja masennusta, mutta ei vaikuttanut millään tavolla estrogeenitasoihin. Tutkimus oli satunnaistettu, kaksoissokko, ja lumekontrolloitu joten voidaan olla melko varmoja, että 3,5 grammaa macaa päivässä ei vaikuta naisten estrogeenitasoihin, ainakaan vaihdevuosien jälkeen. Tutkimus oli tosin aika pieni ja macaa käytettiin 6 viikkoa putkeen (jota ei suositella macan kanssa), mutta tuskinpa se hirveästi lopputulokseen vaikutti. (tutkimus)

Macan syöminen voi auttaa tasopainottamaan hormoneita ja täten lisäämään estrogeenia. Mutta se on vain teoria, kunnes saadaan kunnollinen tutkimus aiheesta terveillä nuorilla naisilla. Joka tapauksessa useat naiset ovat huomanneet macan käytön aloittamisen jälkeen, että rasvat alkaakin yhtä-äkkiä pakkautumaan rintoihin, lantioon ja peppuun. Tämän takia useat macan käyttäjat saavatkin shoppailla uudet rintaliivit ja farkut. Tarkkaa syytä tähän ei vielä tiedetä, mutta näitä kokemuksia löytyy huomattavan paljon…

Suomessakin on huomattu macan rintoja kasvattava ilmiö. Löydät lisää juttua Googlesta: maca peppu.

Englannin kielellä tosin löydät huomattavasti enemmän kokemuksia:

”What has happened is an increase in breast size. I went from a A cup to completely filling out a size B cup! it was so dramatic my ex-boyfriend was shocked one day when I was wearing a bikini top, my massage therapist indirectly asked if i had breast implant surgery and my mom thought i was pregnant (which I am clearly not – I have not been sexually active during this time at all).” – Lainattu täältä: increased breast size, irregular period, maca root?

”Now, Maca Root is also rumored to help women achieve a more curvaceous body. Yes, many Maca Root users have increased their booty size to a more curvaceous appeal! Even more interestingly there are women who attribute the use of Maca to more plentiful breasts” – Use Maca Root to Balance Hormones and Even Increase Breast Size

”Instead of providing hormones to the body, maca works as an adaptogen which means that it responds to different bodies’ needs individually. If you’re producing too much of a particular hormone, maca will regulate the production downward. However, if you’re producing too little, it’ll regulate the production upward.” – Benefits of Maca Root: Find More Energy and Hormonal Balance

Macaa kannattaa käyttää vaikkei ”Miss Peppu Brasilia” olisikaan päämäärä. Macaa on tutkittu paljon ja sen kohdalla ei tarvitse luottaa vain ituhippien uskomuksiin tai myyntipuheisiin.

Eläin ja ihmiskokeilla maca juuri on osoittanut hyötyjä kuten: nostaa seksihaluja miehellä ja naisella (maca ei nosta miehen testosteronia vaikka libidioa nostaakin), hedelmällisyyttä edistävää vaikutusta, lisää sperman määrää miehillä, parantaa yleistä hyvinvointia, mahdollisesti myös vähentää masennusta. Lue lisää tieteellisesti tutkituista hyödyistä: http://examine.com/supplements/Maca/ ja http://www.drugs.com/npp/maca.html

Varoitus! Ethän syö macaa raakana

Maailmalla ja Suomessa on joku outo raakahippi ilmiö, kaikki mitä suuhusi pistät pitää olla raakaa. Vaikka joidenkin ruokien syönti raakana on järkevää, tiettyjen kasvien/juureksien kuten macan syöminen raakana on täyttä typeryyttä ja haitallista terveydelle. Maca pitää paahtaa tai lämmittää ennen käyttöä tai ainakin tehdä se kuumaan juomaan.

Perinteisesti maca on aina valmistettu joko keittämällä tai paahtamalla, eikä sitä ole koskaan syöty raakana. Raaka maca sisältää ihmiselle sopimattomia entsyymejä ja antiravinteita, jotka voivat aiheuttaa erittäin pahoja vatsakramppeja, kuumetta ja heikentää muiden ravinteiden imeytymistä (tämän takia useat saavat macasta vatsavaivoja ja ties mitä muuta). Ihmiskeho ei osaa hyödyntää macaa raakana, se ei imeydy kunnolla, toisin sanoen sen biosaatavuus on heikko.

Paahtaminen, kuumentaminen (gelatinointi) heikentää haitallisia entsyymeja jonka jälkeen maca on turvallista syödä. Kuumennus vähentää macasta vain proteiineja, vitamiineja, hiilihydraatteja ja itseasiassa parantaa macassa olevia sekundaarimetaboliitteja, joista macan terveysvaikutukset tulevat. Kun kuumennat macaa sen sekundaarimetaboliittien biosaatavuus parantuu ja ihmiskeho pystyy hyödyntämään ne paremmin. Näin saat macan hyödyt paremmin, ilman haitallisia entsyymejä tai antiravinteita.

Jos joku ei ymmärtänyt mistä on kyse… Kun kasvi kasvaa vaikeassa olosuhteissa kuten maca, kasviin syntyy sellaisia aineosia mitä se kasvi ei tarvitse normaaleissa olosuhteissa, näitä aineosia kutsutaan sekundaarimetaboliiteiksi. Tunnetuin sekundaarimetaboliitti jonka kaikki luultavasti tuntee on kokaiini, joka muodostuu kokapensaan lehteen. Useista kasveista eristetään näitä aineosia lääkkeiksi ja huumeiksi. Macasta kuitenkaan ei vielä ole eristetty yhtäkään lääkettä tai huumetta, joten se on edelleen sallittu markkinoilla ja normaalit kuluttajat voivat hyötyä siitä.

”Primary metabolites in maca are the proteins, carbohydrates, fibers, fats, vitamins, and minerals while secondary metabolites relate to the medicinal properties, although exact mechanisms are still largely unknown. The secondary metabolites of maca include macaridine, macaene, macamides, and maca alkaloids, which are only found in the Maca plant. Other secondary metabolites include glucosinolates and sterols.” – Hyvä artikkeli macasta: An Ancient Superfood!

Kuumenettu maca on tehokkaampaa ja ihmiskeho pystyy hyödyntämään sen paremmin.

Harmillista että Maca kauppiaat Suomessa eivät ole merkinneet pakkaukseen tätä ja useat saavat oireita macan käytöstä. Suomessa harva kauppias näyttää olevan kiinnostunut tuotteen laadusta tai oikeasta käyttötavasta, heitä kiinnostaa vain raha… Käy sääliksi niitä superfood innostuksessa olevia, jotka poimii kaupasta halpaa maca jauhoa. Super-ruoka innostus voi lopahtaa nopeasti kun makaat viikon kuumeessa ja vatsakivuissa. Samalla kun luet ne kuuluisat sanat ”ei välttämättä toimi kaikilla…” No ei tietenkään toimi, ellet käytä sitä niin kuin se on tarkoitettu käytettävän. Vaikka et saisi mitään ongelmia raa’asta macasta, se kannattaa silti kuumentaa, jotta et rasita kehoa turhaan ja saat macan hyödyt paremmin irti.

Biohakkeri Dave Asprey kertoo totuuden macasta suositussa Joe Rogan Podcastissa:

”A lot of stuff, like Maca root. Maca root is really good for you but you want to cook Maca root. I actually was about to launch Maca root. But the source I had was super high end, it was raw, hand crafted all that stuff. And then I did the research and it turns out raw Maca is not safe to consume. And traditional people always gelatinize it. They cook the heck out of it.” – Kuuntele lisää aiheesta: JRE #361 – Dave Asprey, Tait Fletcher 53:36

Jos olet jo ostanut raakaa macaa, ei hätää. Voit helposti paahtaa macan itse. Kaada pussi pellille tai vuokaan ja heitä uuniin ~100-150 astetta ja anna olla ~10 minuuttia (kunnes se muuttuu tummaksi, älä kuitenkaan polta sitä mustaksi). Testaa vaikka aluksi pienellä määrällä, tai ota mallia tästä videosta. Tämä varmasti tuhoaa jotain vitamiineja ja ravinteita, mutta macan hyödyt eivät tule vitamiineista vaikka joku raakahippi muuta väittäisi.

Voit oppia lisää tekemällä raa’an macan haitoista Google haun: raw maca not healthy.

Mistä voit hankkia macaa?

Kiitos superruoka ilmiön, Suomessa macaa löydät lähes kaikkialta – jopa suurempien kaupunkien S-Marketeista…

iHerbistä suositeltavia maca tuotteita: Navitaksen gelatinoitu maca (lue myös kommentit), tai maca extractia kuten isojen poikien suosimaa Maca Velvettiä. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla seuraavan asteen MacaForce tuotteita, jossa sekaan on laitettu probiootteja ja entsyymejä helpottamaan imeytymistä, lue lisää MacaForcen tuotteesta.

Saat myös Suomesta ”esipilkottua vatsaystävällistä” Puhdistamo Premium Macaa.

Testoa ja suurempia erektioita kaipaaville miehille huomautuksena: MacaForce tuotteisiin on lisätty mystistä ainesosaa nimeltä Shilajit, joka voi nostaa testosteronitasoja, parantaa sperman laatua & hedelmällisyyttä, voimistaa erektiota ja parantaa seksuaalista suorituskykyä. Lue lisää kohdasta shilajit: Testosteronin ja seksihalujen nostaminen miehille

Lisää tuotesuosituksia ja tietoa täältä.

Kun olet laittanut edellä mainitut asiat kuntoon…

Seuraavassa ehkä se tärkein aineosa seksikkäisiin kurveihin, eli treenaus, jota ei kannata unohtaa…

NEWSFLASH: Naiset joilla on parhaat peput treenaavat niitä peppujaan. Siitä ei ole mitään kysymysmerkkiäkään. Kim K ja JLo viettävät tuntikauseja salilla viikottain, ja se näkyy heidän kropassaan.

Ruokavalio ja tietyt asiat joita kerroin tässä postauksessa auttaa ja vie oikeaan suuntaan, mutta viimeistelet sen treenauksella.

Sinun täytyy addiktoitua kyykkäämiseen, mikäli haluat pyöreämmän pystypepun. Pidä mielessä ensi kesää varten, että roskaruoka, karkit, siideri eivät aiheuta näitä miesten haluamia seksikkäitä kurveja… Vaan lähinnä vatsaläskiä, joka toimii hyvänä karkoittimena.

Ei laihuus, ei lihavuus… Vaan terveys. Se on kaikkein seksikkäintä.

,
16 comments on “Kuinka Saada Pyöreä Peppu ja Isommat Rinnat (Kurvikas Nainen Voittaa Miesmarkkinoilla)
 1. Tästä lähti kyllä monta juttua kokeiluun. Kiitos mielenkiintoisesta jutusta 🙂 Löysin tämän kun etsin tietoa kuinka saada pyöreämpi peppu. motivoiduin noista Jen Selter peppu uutisista!

  Tässä vähän muillekin motivaatiota Jen Selterin pakaroista

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2533271/Meet-Instagrammer-20-amazing-rear-end-1-3-million-followers-it.html

  http://www.viihdeposti.fi/2013/10/13/no-huh-huh-jen-selter-nayttaa-pojille-pepputreenin-mallia/

  http://www.stara.fi/2014/01/08/jen-selter-esittelee-peppuaan/

  ”No-one says ”does my bum look big in this?” in fearful tones anymore. Big bums are in fashion but they didn’t used to be”

  Isot peput on muotia tosiaankin! Eli macaa ainakin hankkimaan näin alkuun!? 🙂 Mitenkähän sitä muuten sais tollasen Jen Selter kaltaisen pyöreän pepun.. Aika moni kutsuu tota täydelliseksi pepuksi!

 2. Kiitos maca infosta! Tämä pitää jakaa kaikille!

  Ihmettelin missä vika, kun saan aina pienen kuumeen kun käytän macaa… En tiennyt, että se pitää kuumentaa.

  Testasin nyt tota navitaksen kuumennettua macaa. Se toimii, enkä saa mitään oireita!

 3. Hupaisaa, ettei tämän mukaan saisi viihtyä omassa pienirintaisessa ja pieni-pyöreä-kiinteä-peppuisessa kropassaan… Olen siis tehnyt jotain väärin (siis tämän artikkelin mukaan oikein), koska peilistä katsoo tällä hetkellä se inhoamani muodikas iso peppu ja yläkerrassakin on tavaraa. Kyykkyjä en aio jättää mutta ruokavalion muutos taitaa tulla. :/

 4. Täysin paskapuhetta! OLen aina ollut tiimalasinmuotoinen, (85DD, ja pyöreä L koon latinopeppu) nyt vuoden kuntoilutauon jälkeen myös hieman vatsaa on kertynyt, mutta…Miehet ovat koko ikäni haukkunut läskiksi, vaikka tiedän etten ole. Jopa silloin kuin painoin 55kg/163cm.Koska minulla on tiimalasi vartalo. Olen täysin huomaamaton vaikka muotoja näytän tai en. En ole koskaan ollut oikeessa parisuhteessa taikka treffeillä. Päinvastoin, syömishäiriötä sairastavat, tikunmuotoiset kaverini ovat kovin suosittuja miesten keskuudessa ja jään aina huomaamattomaksi heidän varjoonsa. Olen myös ollut 2 vuotta pakko selibaatissa kun kukaan ei ole minua seksuaalisestikaan halunnut. Joten mielestäni tämä anorektinen vartalo loppupeleissä on aina oleva muotia, luonnollisilla kurveilla ei saa tässä maassa mitään.

 5. Hei, onko healthforcen maca tuotteet kuumennettu? Missään ei lue että olisi raakaa mutta ei myöskään mitään kuumennuksesta.

  • Healthforcen macaforce on raakaa mutta siihen on lisätty kaikenlaisia probiootteja ja entsyymejä helpottamaan imeytymistä.

   ”Ancient Superfood Sustenance: Maca Root (Lepidium meyenii)

   Prebiotic Digestive Synergists: Lucuma Fruit (Lucuma Spice only), Carob (Majestic Mint only), Yacon Root

   Herbal Synergists: Ginger Root (Lucuma Spice only), Peppermint Leaf (Majestic Mint only), Kelp

   Enzyme Synergists: Protease, Alpha-Galactosidase, Amylase, Cellulase, Lipase, Bromelain, Papain

   Probiotic Synergists: Lactobacillus plantarum, L. paracasei, L. rhamnosus, L. salivarius, Streptococcus thermophilus, L. bulgaricus” – Info

 6. Pakko sanoa naisena tähän, että kurvikas nainen saa ehkä katseita, mutta ei välttämättä ihmissuhdetta: poikamaisen mallisia naisia kohdellaan oman kokemukseni mukaan paremmin (kuin ihmistä), naisellisia muotoja kantavana saa osakseen keskenkasvuista tuijotusta, mutta loppupeleissä muodokkuus myös pelottaa (apua, nainen!)
  Useamman vuosikymmenen kokemus, joista viimeisimmät vuodet Suomessa.. ainakin täällä se naisellinen ulkonäkö pelottaa.
  Poikkeuksia on, fiksuja miehiä, jotka osaavat kohdata naisen ihmisenä (ei minään lihakimpaleena), mutta puhun nyt stereotypioista.

 7. Mä käytän macaa antaumuksella ja vaikka oma kehu haisee, arvaa kellä on salin pyörein peppu? Huomasin nopeasti, että se toimii luvatun mukaisesti muokkaamaan peppua. Jotain siinä on joka aktivoi Kim K peppugeenit. 😉

  Navitaksen gelatinosoitua käytän mutta haluan kokeilla paahtaa myös itse jonain päivänä! Siitä tulee kuulemma upea tuoksu.

 8. Moikka!
  Osaatko sanoa onko macasta saatatava hyöty sama tableteissa ja jauheessa, esimerkiksi vaikka leaderin maca-tabletit?
  Vaikka ei ihan tähän aiheeseen kuulukaan, mutta mitä mieltä olet proteiinijauheiden käytöstä?

  • Raakaa maca on raakaa macaa oli se sitten tablettina tai jauheena. Jos mahasi kestää raakaa macaa niin voihan niistä myös hyötyä saada irti.

   Mutta kuten ylempänä mainittiin, lämmittämällä macan tai ostamalla suoraan gelanisoitua macaa saat siitä enemmän irti.

   Myös uusimmat tieteelliset tutkimukset tukevat tätä väitettä:

   It appears that the traditional system used by natives of the Peruvian Andean highlands in preparing Maca as a vegetable dish (boiling dried Maca after soaking in water), to supplement their daily meals, is as effective as laboratory methods – for extracting Glucosinolates, which are considered to be one of the key bioactive constituents responsible for therapeutic functions of Peruvian Maca phenotypes.

   The traditional system was as effective as a hydro-ethanolic extraction system used in the laboratory analytical procedure for Glucosinolate determination. Boiling dried and previously pre-soaked Maca hypocotyls in water, in addition to maximising the extraction of therapeutically active compounds like Glucosinolates, allows for simultaneous gelatinisation of starch granules present in Maca hypocotyls. It is generally accepted that boiling improves its acceptance as a starchy staple food component in the daily meal routinely consumed by natives of Peruvian highlands. It is broadly assumed, that boiling Maca hypocotyls and gelatinisation of its starchy component, may improve absorption and the bioavailability of poorly digestible raw starch and possibly other bio-active dietary ingredients, which are present in Maca hypocotyls.

   Laadukasta heraproteiinia pidän itse ruoka-aineena, en niinkään lisäravinteena. Proteiinijauhe on periaatteessa ruokaa, ja jos tahdot lisää proteiinia ruokavalioosi niin laadukas proteiinijauhe on hyvä juttu, oli se sitten hera tai riisiproteiinia.

 9. Jutussa on suositeltu tiettyjä Maca tuotteita, epäselväksi jäi kuitenkin ovatko nuokin ns. raaka Macaa, eli täytyykö/kannattaako nekin kuumentaa.
  Itsellä kokeilussa tuo Puhdistamon ”vatsaystävällinen” eikä mitään suurempia oireita ole ilmennyt.

  • Gelatinosoitu tai esipilkottu maca on lämmitettyä. Ja sellaiset tuotteet on valmiita käytettäväksi. Mutta kaupoissa on usein myynnissä ihan perus macajauhetta, ja itsekin tilaan joskus esim Fitnessfirst.fi Foodinin normaalia raaka macaa ja sen kuumennan itse uunissa. Yleensä laitan n. 150 astetta uuniin ja ihan vain kattilassa laitan uuniin tietyn määrän (100-200g) macaa. Pidän sitä uunissa max minuutin tai pari ja otan kattilan ulos sekoittaakseni macaa lusikalla (muuten se palaisi mustaksi näin kuumassa). Toistan tätä prosessia 5-10 kertaa ja maca on sen jälkeen täydellistä syötäväksi, jolloin siitä huomaa jopa erilaisen aromin, moni voisi verrata sitä joulun tuoksuun ja piparkakkuihin. Muista kuitenkin: jos teet näin ja lämmität macaa 150 asteisessa uunissa, niin älä lähde uunin ääreltä pois tai poltat macan käyttökelvottomaksi. Maca jauhe palaa pilalle kattilassa 150 asteissa uunissa jos pidät minuuttia-paria kauemmin.

   Kannattaa kokeilla alkuun vaikka pienemmillä lämpötiloilla, niin ei helposti polta sitä. Itse lämmitetystä raaka macajauheesta tulee erittäin aromikasta, ja se on erittäin nautinnollinen lisä kahviin/teehen, smoothieihin, omatekoiseen suklaaseen ja moniin muihinkin ruokiin. Jokaisen macasta pitävän kannattaa edes kerran testata sen lämmittämistä itse.

 10. Hei ja Kiitos runsaasts infosta. Onkohan tämä rawsom maca ihan raakaa? En ainakaan löydä mitään käsittelystä. Aloin käyttämään tosi pienellä määrällä. Ensin tuli pääkipu ja toisena päivänä maha kiertänyt koko päivän. Pitänee varmaan kans kuumennella mistä en ole aikaisemmin ollut ollenkaan tietoinen…

 11. Olipa niin oksettavan esineellistävästi kirjoitettu juttu, että en kaipaa enää yhtään kurvien kuolaajaa lähelleni. Omat mieltymykset eivät koskaan ole mikään yleinen totuus. Tekstin välissä oli varmasti ihan asiaakin, mutta viimeiseksi mieleen jäi vastenmielinen olo, ja yritän nyt vain kokonaan unohtaa, mitä juuri luin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *