MSM Jauhe – Kauneus Mineraali Joka Kasvattaa Isommat Rinnat?

Vanha menetelmä luonnolliseen rintojen kasvamiseen kohahduttaa, jotkut naiset ei jopa pysty käyttämään MSM-jauhetta, kun piakkoin rinnat alkavat pompsahtelemaan ulos liiveistä. Oletko tietoinen tästä sivuvaikutuksesta? Hevosille syötetty MSM jauhe on nyt kuumin kauneus ja karisma mineraali, jonka nimeen sadat miljoonat naiset vannovat.

Miksi MSM mineraali on jokaisen naisen numero #1 kauneustuote?

MSM eli orgaaninen rikki tuottaa iholle suuria määriä kollageenia ja keratiinia jotka ovat elintärkeitä terveille hiuksille, kynsille sekä iholle. MetyyliSulfonyyliMetaania kutsutaan kauneus mineraaliksi koska sen käyttö näyttää parantavan ihon elastisuutta sekä hiusten ja kynsien paksuutta lyhyessä ajassa. Äskettäin kuulin, että MSM jauheen käyttö voi jopa kasvattaa suuremmat rinnat naisille.

MSM-jauhe saattaa kasvattaa naisten kuppikokoa vauhdilla

Uusin MSM ilmiö: Voiko MSM jopa kasvattaa suuremmat rinnat naisille?

Yhä useammat naiset ovat alkaneet raportoida MSM jauheen vaikutuksesta rintojen kasvuun.

”Started taking msm 1000mg 2 weeks ago in hopes for clearer skin but have noticed very tender breasts and firmer/slightly fuller boobs (no clear skin yet). I guess msm helps build collagen and repair tissue so I’m assuming that’s what it’s doing for my cleavage (which I love).”

”Ladies, Ladies, I have been taking msm for two weeks now and my breast are blowing up. They are literally popping out of my 32 b bra. I think I may have to stop taking msm.”

MSM avulla suuremmat rinnat

”I have been taking MSM powder for the last few weeks for hair and nail growth. I have recently noticed my breast size increasing too but I didn’t even consider that it could be related to the MSM that I am taking! Thanks for the info.!”

MSM always made my breasts look bigger. Without fail, if I wanted bigger tits I’d take ~a tablespoon of MSM twice a day for three days. ”

”Very little is known about why MSM helps increase breast size but many women have reported an increase while taking MSM.”

”I started taking MSM powder on Christmas Eve and hubby began saying in January that my boobs were growing. I just thought it was his fantasy/delusion. I went up one cup size.”

”Wow, this summer I was faithfully taking my MSM and I was gaining weight like never before and my boobs – which never grow- got noticeably bigger!!!”

Löydät lisää tästä aiheesta Google haulla: MSM bigger boobs

Useat naiset jopa eivät voi käyttää MSM:ää tämän takia, ja he ovat lopettaneet koska liian suureksi pullistuneet rinnat alkaa olla elämälle haitallista. Ja se on harmi, sillä MSM kuitenkin tarjoaa paljon muita terveydellisiä hyötyjä aina hiusten ja kynsien sekä ihon kauneuden parantumiseen. Puhumattakaan hyödyistä nivelille, luiden vahventumiseen ja huomattavasti nopeampaan treeneistä palautumiseen. Nivelet on harvoin kipeänä tai arkana kun MSM:ää käyttää. Orgaanisesta rikistä (MSM) on suuri pula nykyihmisten ruokavaliossa, ja terveysexpertit suosittelevatkin ravinnelisän ottamista.

MSM:n sanotaan menevän sinne minne kehosi tarvitsee sitä kaikkein eniten. MSM:n tiedetään rakentavan kollageenia ja kasvattavan kudosta sinne minne sitä tarvitset, ja monilla naisilla tämä voi kohdistua pikaiseen rintojen kasvamiseen. Varoitus naisille: Jos rintasi kasvavat MSM-jauheen avulla liikaa, niin käyttö kannattaa lopettaa. Liian suuret rinnat voivat olla epämukavat, monessakin mielessä, ja se kannattaa pitää mielessä MSM-jauheen käytön kanssa. Tosin monet raportoivat, että rinnat pienentyy takaisin vanhaan kokoon kun MSM:n käytön lopettaa.

Jotain taikaa siinä on…

”my boobs went up to the point where my bras were not fitting and I couldn’t wear any of my button up shirts (the buttons on my jackets were even pulling). I stopped taking it and after about a month or so, my breasts went back down to their normal size.”

”So I was taking 1000 – 2000 mgs a day and hadnt really noticed a difference. After speaking with the guy in the health food store I uped it to 2000 – 3000 mgs. So maybe 1 1/2 – 2 weeks later I noticed my boobs were kinda achey but didnt think too much of it. Then I started to notice that they were getting more firm…then they got bigger!!! Took THREE pregnancy tests because I didnt believe ANY of them until I got my period. No Im not pregnant it is the MSM!!!! I AM ECSTATIC!!!”

Lue lukuisia naisten kokemuksia luontaisesta rintojen kasvatuksesta MSM-jauheen avulla tästä.
(8 sivua mitä huikeimpia tarinoita MSM:n rintoja nopeasti kasvattavista hyödyistä)

Osalla naisista MSM-jauhe todellakin näyttää jostain syystä aiheuttavan rintojen kasvua. Vaikea sanoa mistä tämä johtuu, mutta kokemuksia rintojen kasvusta MSM jauheen avulla on huomattava määrä Internetissä. Mitään takeitahan tästä ei ole, mutta se voi kasvattaa rintoja naisilla – raportoituja kokemuksia on yksinkertaisesti niin valtavasti.

Jotkut naiset raportoivat myös kuinka paino alkaa kasvamaan MSM:n käytöstä, vaikkei siltä näytäkään… Josta he ovat huomanneet, että tämä uusi kasvanut paino menee oikeisiin paikkoihin, kuten rintoihin. Ja tämän jälkeen kyseisten naisten miesystävät ovat alkaneet kehumaan naistansa entistä paremman näköiseksi.

Tämä ei tietenkään ole ainoa syy miksi sinun pitäisi syödä MSM jauhetta, sillä on myös lukuisia muitakin vaikutuksia kauneuteen ja terveyteen. Alempana kerron lisää MSM:stä, mitä se on ja sen muista yllättävistä hyödyistä. Loppuun kerron tuotesuosituksia parhaista MSM-tuotteista joita itse olen testaillut ja joita käytän päivittäin.

Laaja tietopaketti MSM mineraalista

Käsittelen katsauksessani kehossamme luonnollisesti esiintyvän MSM:n eli metyylisulfonyylimetaanin käyttämistä. Olen käyttänyt MSM:n valmisteita enemmän tai vähemmän säännöllisesti jo yli 4 vuotta. Kerron mitä tämä rikki MSM voi tehdä elämäsi eduksi ja parantamiseksi.

Ensi alkuun olin äärettömän skeptinen – miksi minun tulisi syödä orgaanista rikkiä ravinnelisänä? Onko se mukamas tarpeellista?

Luonnollisesti en juurikaan suosi lisäravinteita vaan aitoa ruokaa. Mutta tutkittuani asioita tulin tulokseen, että MSM:n kohdalla olen valmis tekemään poikkeuksen sillä mahdolliset hyödyt ovat niin suuria.

Jos joku asia toimii, on turvallista (ja halpaa kuin hiekka) niin miksipä ei ainakin kokeilisi. Myös D-vitamiini kuuluu samankaltaisiin toimiviin sijoitus järkeviin lisäravinteisiin, joita ilman ei kannata olla.

Opti MSM jauhe

Tällaiseltä näyttää ”kauneus mineraali” Opti MSM jauhe.

Miksi käyttää MSM valmistetta?

Saatat hyötyä MSM valmisteesta jos kärsit jostain seuraavista terveysongelmista: kivut, säryt sekä arat lihakset ja kipeät nivelet, krooniset tulehdustilat ja ennenaikaiset ikääntymisoireet. MSM voidaan käyttää myös ”elimistön puhdistamiseen”. Moni on saanut MSM:sta apua myös koviin kroonisiin kipuihin, lue mm. ”Rikkimikon” tarina.

Sadat miljoonat ihmiset ovat jo löytäneet MSM:n hyödyt kivun lievitykseen, liikkuvuuden parantamiseen ja hyvä laatuisten hiusten ja kynsien aikaansaamiseksi.

MSM on myös vahva antioksidantti joka on kykenevä sitomaan ja inaktivoimaan vapaita radikaaleja. MSM:sta voi olla myös apua harjoitteluun ja treenaamiseen: MSM:n on todettu mm. nopeuttavan painoharjoittelun jälkeistä toipumista sekä pienentävän lihasvaurioita mm. kestävyysharjoittelussa.

Listaan tähän henkilökohtaisia hyötyjä joita olen saanut Opti-MSM valmisteen käyttämisestä:

 • MSM on pienentänyt merkittävästi nivelkipuja ja sallinut juoksemisen asfaltilla tai kovilla kivipinnoilla.
 • Lisääntynyt nivelten liikkuvuus ja joustavuus.
 • Parantanut kynsien ja hiusten vahvuutta ja ulkonäköä sekä lisännyt kasvunopeutta.
 • Parantanut ihon laatua ja terveyttä.
 • Vähentänyt niskakipuja ja päänsärkyjä.
 • Lisännyt energiaa ja parantanut palautumista harjoittelusta. Piristää jonkun verran joten en suosittele nautittavaksi juuri ennen nukkumaan menoa.
 • MSM tuntuu vähentävän myös stressiä tehokkaasti!

Jos kaipaat lisää kokemuksia ja kehuja MSM:n hyödyistä niin lue täältä useiden bodareitten/kuntosaliharrastajien kokemuksia: MSM, toimiiko?

Ihmiset ovat hyötyneet niin paljon MSM:n avulla, että suurimmatkin skeptikotkin hiljenevät kun on MSM:stä kysymys.

Mitä MSM eli metyyli sulfonyyli metaani on?

MSM on kehossamme luontaisesti esiintyvä orgaaninen rikkiyhdiste (kaksi orgaanista metyyliryhmää on sitoutunut rikkiin joka sitoo lisäksi kaksi happiatomia kaksoissidoksilla (CH3SO2CH3). Olomuodoltaan MSM on valkoista kiteistä jauhetta jolla on lievästi karvas ja kirpeä maku.

MSM:aa kutsutaan orgaaniseksi rikiksi koska rikki on siinä muodossa missä sitä löydetään luonnosta ja kaikista elävistä organismeista. Metyylisulfonyylimetaania eli MSM:ää on sadevedessä, tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa sekä ihmisen jokaisessa solussa. MSM:a on erityisen konsentroitunutta hermokudoksessa, ihossa, hiuksissa ja nivelissä.

MSM:aa löydetään tunnistettavia määriä normaalisti ihmisen verestä ja aivo-selkäydinnesteestä mikä viittaa siihen että MSM:a saadaan ruokavaliosta, suoliston bakteerimetaboliasta ja kehon sisäisestä rikkimetaboliasta. Äidinmaito sisältää korkeimman pitoisuuden MSM:ää.

MSM:aa käytetään yleisimmin kivun lievittämiseen, vahvistamaan niveliä, ihoa ja hiuksia sekä kehon puhdistautumiseen(detox).

Miksi MSM toimii?

Rikki on yksi tärkeimmistä mineraaleista kehossamme. Rikkiä on ihmisen kehossa kolmanneksi eniten kalsiumin ja fosforin jälkeen. Rikki huolehtii kaikkien rakenneproteiinien kunnosta. Proteiinien (eli kaikkien entsyymien, solukalvon reseptorien ja rakenneproteiinien) kolmiulotteinen rakenne vaatii rikkisidosten muodostamisen kolmiulotteisen korformationaalisen muodon muodostamiseksi ja säilyttämiseksi.

Lisäksi hiuksesi, ihosi ja kyntesi muodostuvat suureksi osaksi kovasta proteiinista jota kutsutaan keratiiniksi ja jonka rakenteessa rikki muodostaa tärkeän osan. Myös sidekudos ja rusto sisältävät paljon proteiineja joissa on paljon näitä joustavia rikkisidoksia. Ikääntyessä nämä joustavat kudokset kadottavat usein osan joustavuudestaan mikä voi johtaa löysään roikkuvaan rypistyneeseen ihoon sekä vähemmän joustaviin lihaksiin ja epämukaviin niveliin.

Toinen merkittävä MSM hyödy on tulehduksen vähentäminen. Nykyisin tiedetäänkin, että kehon tulehdus on yksi suurimmista sairauksien aiheuttajista, ja tulehdusta tulee pyrkiä vähentämään mm. ruokavalinnoilla.

Rikki lisää myös solukalvojen joustavuutta ja läpäisevyyttä näin ollen edistäen ravinteiden kulkua ja kuona-aineiden poistumista. Tämän seurauksena on luultavaa että mm. monien vitamiinien imeytyminen soluun parantuu.

MSM:n osallistuessa kehon rikkimetaboliaan se saattaa nostaa myös kehon luonnollisen superantioksidantti glutationin tasoja. Tutkimuksessa hiirillä MSM:n käyttö nosti maksan glutationi-tasoja 78% ja inhiboi osittain kemiallisen aineen aiheuttamaa maksavauriota.

MSM voi mahdollisesti myös toimia metyyliryhmän luovuttajana ja voi toimia näin ollen mm. esim. huonon estrogeenin ja homokysteiinin eliminoinnissa (lähde 1, 2).

Onko MSM turvallista?

Tästä ei ole enää nykyään minkäänlaista epäilystäkään. MSM on hyvin turvallista käyttää onhan sitä käytetty jo yli 30 vuotta. MSM:n LD-50 arvo (eli syötetty määrä per kg joka tappaa puolet koe-eläimistä) on suunnilleen sama kuin vedellä eli sitä ei edes pystytä määrittämään.

”LD50 could not be established because even the maximum dose of 20g/kg failed to kill any of the animals (n = 10); no adverse effects were noted” (lähde).

Myös monet tunnetut terveysexpertit kuten lääkäri Joseph Mercola ja David Wolfe suosittelevat MSM:ä (ja nimenomaan patentoitua Opti-MSM merkkiä).

Ainut ongelma mitä näen on jos käytät jotakin muuta tuotetta kuin neljä kertaa tislattua Opti-MSM:ää. Halvat perus MSM valmisteet saattavat sisältää puhdistusprosesseissa poistumattomia sivutuotteita. En itse käyttäisi enkä suosittele ketään käyttämään mitään muuta kuin Opti-MSM valmistetta.

Jos MSM puhtaus kiinnostaa enemmän suosittelen lukemaan: MSM:n puhtaus.

Ketkä käyttävät MSM lisäravinnetta?

MSM jauhe sopii erityisen hyvin ihon ja nivelien hyvästä kunnosta kiinnostuneille ihmisille. Kuka tahansa joka arvostaa hyvää terveyttä voi käyttää MSM valmistetta sillä tunnettuja haittavaikutuksia ei ole olemassa.

Urheilijat käyttävät MSM:aa suorituskyvyn ja palautumisen tehostamiseen (sekä lihasarkuuden lievittäminen ja lihasvammojen parantumisen nopeuttaminen). Hyvin moni kroonisesta kivusta ennen kärsinyt on saanut MSM valmisteesta avun ongelmiinsa.

MSM valmisteella voi olla uskomaton lukumäärä erilaisia hyötyjä eikä tarkoituksena olekaan tässä listata kaikkia mahdollisia. Lue lisää hyödyistä MSM tietosivulta.

Hyvä yhteenveto hyödyistä mahdollisiin sairauksiin listattuna suomeksi täältä.

MSM on hyödyllinen myös stressiin.

Mistä ostaa MSM lisäravinnetta?

MSM valmistetta on nykyisin myynnissä melkeinpä missä tahansa luontaistuotekaupassa (löytyy mm. Lifestä ja Ruohonjuuresta).

Tilaan itse Opti-MSM tuotetta iHerbistä sillä hinta on Suomessa jopa kaksi kertaa kalliimpi. Nettikaupoissa tuotteet ovat lähes poikkeuksetta aina reilusti halvempia.

MSM hintavertailu

Huomaa, että kaikki edellä mainitut Opti-MSM:t ovat täsmälleen samaa tavaraa samalta Yhdysvaltalaiselta Bergstrom Nutrition valmistajalta.

iHerbistä saatava Doctor’s Best Opti-MSM jauhe on halvin OPTI-MSM tuote, mutta kilohinnaltaan halvin OPTI-MSM tuote on Source Naturals MSM Powder 1 kilon purkissa.

Jos olet iHerb ensitilaaja saat myös $10 alennuksen yli $40 tilauksista käyttämällä linkkejäni ($5 alennus alle $40 tilauksista). Apua tilaamiseen saat iHerb tilausohjeesta. Ensikertalaisena näe myös iHerb kokemuksia.

iHerbin laadukkain & halvin Opti-MSM (7€). Jos käytät tätä gramman päivässä niin pärjäät tällä yhdellä tuotteella lähes 70% vuodesta. Mutta jos tavoitteena on isommat rinnat, niin sitten annosta tulee toki kohottaa kohti jopa kahta teelusikkaa päivässä (8-10g).

Opti MSM jauhe iherb ja puhdistamo

Parhaat Opti-MSM jauheet iHerb ja Puhdistamo.

Kuinka paljon ja miten käyttää MSM lisäravinnetta?

On tärkeää aloittaa MSM käyttäminen pienellä annoksella. Alussa ottaisin vain n. puoli teelusikallista tai jopa vähemmän lasillisessa vettä. Sitten voi aloittaa tankkaus vaiheen vähitellen nostaen annosta kunnes saavuttaa itselle riittävät vaikutukset ja näin saa kehon puutteelliset rikkivarastot täyttymään.

Ei ole olemassa mitään kaikilla toimivaa vakioannostusta. Ylläpitoannoksena voitaisiin pitää 0,5-5 g päivässä. Terapeuttisena annoksena voitaisiin pitää 2-10g päivässä tai jopa enempää. Opti-MSM on turvallinen vielä 30g päiväannoksillakin. Yksi tasapää teelusikallinen on n. 4 g MSM:aa. Kukkurapäällinen teelusikka on 5 grammaa. 1/4 teelusikka on 1 gramma.

Liiallisen annoksen seurauksena voi tulla lievä löysä maha tai jopa ripuli.

Itse käytän MSM lisäämällä kukkurallisen teelusikan aina jokaiseen valmistamaani smoothieseen ja otan sitä silloin tällöin myös lasillisessa vettä. Smoothiessa MSM-jauheen maku ei erotu tai häiritse jos olet herkkä karvaalle maulle. Karvaasta mausta on aikojen saatossa alkanut jopa pitää eikä se enää häiritse edes vesilasista juotuna ja meneepä pieni määrä jopa paljaaltaan koska keho on oppinut miten hyväksi tämä aine sille on. Syön MSM-jauhetta nykyisin juuri sen verran kuin hyvältä tuntuu eikä edes säännölliselle käytölle tunnu juurikaan olevan tarvetta enää.

Käytän MSM silloin tällöin luonnollisen ”whole-food” C-vitamiinin kanssa koska MSM imeytyy paremmin C-vitamiinin kanssa. Tai hyvänmakuisen viherjauheen kanssa mutta tämä ei ole pakollista jos syöt muuten suhteellisen hyvin.

Paras MSM jauhe ja C-vitamiini

MSM jauhe ja luonnollinen C-vitamiini yhdessä tekevät täydellisen kauneus kombon.

Lähteitä:
http://www.msmguide.com/facts/safety/
http://search.mercola.com/search/pages/Results.aspx?k=MSM
http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html

,
11 comments on “MSM Jauhe – Kauneus Mineraali Joka Kasvattaa Isommat Rinnat?
 1. Kemistinä voin yhtyä siihen, etten pistäisi kehooni mitään synteettistä kemikaalia mikä on tislattu vain kerran tai puhdistettu kiteytysmenetelmällä niin kuin nämä muut kuin Opti-MSM valmisteet.

  Asiallista tekstiä, Opti-MSM käyttöön.

 2. Salilla joku puhui MSM jauheesta. Kertoili kuinka ei tarvinnut mennä lääkärin suosittelemaan nilkka/polvileikkaukseen kun parantui MSM lisäravinteella. Olipa hyödyllinen luku, kiitos. Löysin tämän kun tulin etsimään MSM tuotesuosituksia.

 3. Kävin aiemmin keväällä Marko Savolaisen ravintoluennossa (suomen tunnetuin bodari jos joku ei tiedä). Myös siellä suositeltiin MSM jauhetta palautusjuomaan. Piristää erinomaisesti aamulla C-vitamiinin ja merisuolan kanssa otettuna.

 4. Moikka. Näinköhän tämä MSM toimii rintojen kasvatukseen, skeptisenä en suoraan usko tähän. Miehenä vaikea kokeilla, joten kokeilin ensimmäisen kerran puolisen vuotta sitten naisystävän kanssa ja kerroin MSM-jauheen kasvattavan rintoja. Oi pojat, olipas virhe. Tästä naisystävä kimpaantui niin suunnattomasti, että arvaa alkoiko hän käyttämään tätä? Ei todellakaan.

  Noh, kelataanpa taas eteenpäin. Uuden naisystävän kanssa en todellakaan sanonut rintojen kasvatuksesta mitään, puhuin vain MSM-jauheen muista hyödyistä. Pian hän hankki sitä itselleen, kun näki minun jatkuvasti laittavan MSM:ää veden sekaan ja aina hehkutin hyötyjä (polville, juoksemisen helpontumiseen, palautumiseen, kauniimman ihon saantiin).

  Unohdin asian kokonaan pariksi kuukaudeksi, kunnes viime viikolla naisystävä sanoi haluavansa rintaliiviostoksille, kun kaikki liivit on alkanut tuntumaan niin kireän epämiellyttäviltä. Eikä ole kuukautiset tai raskaus päällä (ikä parinkympin puolessa välissä, jos se tieto jotenkin auttaa). En osaa itse sanoa, että onko ne paljon suuremmat, koska kasvua on vaikea itse huomata samoista rinnoista joita näkee usein. Kyllä ne kuitenkin paljon muhkeammilta vaikuttaa, ja naisystäväni shoppaili juuri uudet seksikkäät silkkisen mustat rintaliivit. Jatkuuko kasvu entisestään? Kommentoin lisää jos näin käy. Tässä vierestä seuranneen miehen kokemus naisen rintojen kasvatuksesta MSM:llä.

  Pro-vinkki miehille jotka haluavat tyttöystävän kokeilevan tätä: älä missään tapauksessa mainitse MSM:n kasvattavan rintoja! 🙂

 5. isot rinnat, haitaksi paljon enemmän kuin hyödyksi. Rasittaa aina selkää ja niskaa, haittaa urheilussa ja vanhempana vähemmän kauniit.

  olen käyttänyt MSM jauhetta lähes 5 kg, alussa 0,5 kg viikossa ja myöhemmin 1 kg viikossa. Otin yhdellä kertaa päivässä, en havainnut yhtään mitään. Olen tavallinen 68v., en ole koskaan urheillut, olen hoikka ja reipas.
  Ostin MSM jauheen vaimolle jolla kaikenlaisia särkyjä ym. kun hän ei syönyt, ei sopinut vatsalle, minä syön kaikki hänelle ostetut.. Tilattiin Saksasta, 5 kg saatiin 2 v sitten, alle 11 e/kg.
  tuolta;
  http://www.amazon.de/dp/B0042SRU3Q/ref=pe_386171_37038021_TE_M3T1_dp_1#productDetails

 6. Aloin käyttämään MSM -jauhetta juhannuksen jälkeen, aloittaen ½tl / päivä ja pikkuhiljaa nostaen määrää niin, että nyt vedän n 1½tl / pv. Jo lyhyessä ajassa olen huomannut, että ihoni on parempi, nivelten naksuminen on vähentynyt sekä kynnet kasvavat nopeammin.. unelma tuote tällaiselle urheilevalle alle kolmekymppiselle naiselle. Kivana pikkulisänä olen myös huomannut, että rinnat on muuttuneet terhakammaksi. Vielä ei ole isompia liivejä tarvinnut kuitenkaa hankkia, mutta sitä päivää odotellessa 🙂

 7. Aloitin MSM:n käytön pari viikkoa sitten, kipeiden nivelien takia. Minulla on myös Colitis Ulcerosa (haavainen paksusuolentulehdus) jolloin uloste on yleensä löysää.
  Nyt ulosteeni on kuitenkin muuttunut niin kovaksi että on vaikea saada ulos lainkaan ilman microlaxia. Onko muilla
  tällaista vatsan kovettumista?

 8. Kiitos hyödyllisistä tiedoista sekä asiallisesta aiheen käsittelystä. Hienosti oli otettu asioista selvää. Kirjoitus tuli vastaan etsiessäni msm- käyttökokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *