Dr. Ohhira’s probiootti – Markkinoiden paras probiootti?

Mitä ovat probiootit ja miksi niitä kannattaa syödä? Suoritan lyhyen katsauksen probioottien hyötyihin ja esittelen sitten mahdollisesti parhaan probioottivalmisteen maailmassa mikä jättää kilpailijat selkeästi taakseen kaikissa vertailtavissa tekijöissä.

Mitä probiootit ovat?

Sanalla probiootti tarkoitetaan antibiootin vastakohtaa. Alunperin Kreikan kielestä peräisin oleva termi ”probioottinen” tarkoittaa ”elämää varten” (”pro bio”=elämän hyväksi). Suolistossamme elävät probioottiset bakteerit fermentoivat mm. ravinnosta saatavaa kuitua ja muodostavat useita terveydelle tärkeitä aineita kuten välttämättömiä aminohappoja, vitamiineja, lyhytketjuisia rasvahappoja ja tulehdusta ehkäiseviä (anti-inflammatorisia) tekijöitä.

Probioottisella valmisteella tarkoitetaan tuotetta, joka sisältää paljon sellaisia hyödyllisiä eläviä bakteereita, jotka muuttavat ihmisen suoliston bakteerikantaa paremmaksi, tasapainottavat hänen immuunijärjestelmänsä toimintaa ja näin ollen johtavat siten terveyden parantumiseen.

Miksi käyttää probiootteja?

Bakteerien määrä ihmisen kehossa ylittää ihmisen solujen määrän kymmenkertaisesti eli voitaisiin sanoa, että soluistamme 90% on bakteerisoluja. Ideaalinen tasapaino näitten bakteerien välillä on 85% ”hyviä” ja 15% ”pahoja” bakteereja. Kun haitallisten bakteerien määrä alkaa nousta tämän suhteen ylitse ne alkavat edistämään sairautta ja estämään immuunijärjestelmää toimimasta optimaalisesti.

Mikro-organismit jotka elävät ruuansulatus kanavasssa muodostavat hyvin tärkeän ”sisäisen ekosysteemin” joka vaikuttaa lukemattomiin aspekteihin terveydessäsi. Spesifisemmin, organismien määrä ja tyyppi ruuansulatuskanavassasi vuorovaikuttavat kehosi kanssa tavoilla jotka voivat joko estää tai edistää monien tautien tai mielenterveyden ongelmien kehittymistä tai puhkeamista.

Johtuuko lihominen osaksi suolistobakteereista?

Mm. tässä tutkimuksessa (Gut microbe battles obesity) hiirillä testatussa tutkimuksessa havaittiin:

”The researchers were able to restore normal Akkermansia levels to mice on a high fat diet by feeding them live Akkermansia or by giving them oligofructose prebiotics. When normal levels were established, the mice lost weight and developed a better fat to lean mass ratio. Insulin resistance and adipose tissue inflammation, all associated with obesity and type 2 diabetes, also decreased.”

Resistentin tärkkelyksen nauttiminen voi edistää myös tämän bakteerin tasoja (lähde)

Lisää aiheesta:
Yllättävä syy ylipaino-ongelmiin: joka neljännellä liian vähän suolistobakteereja
Are Happy Gut Bacteria Key to Weight Loss?

Normaalit probiootit vs. Dr. Ohhira’s probiootti

Normaalit probiootit kasvatetaan laboratoriossa, pakastekuivataan ja sekaan laitetaan vähän inuliinia. Seurauksena suuri osa bakteereista on kuollut siinä vaiheessa kun laitat kapselin suuhusi. Usein tämä ”die off rate on jopa ~80% ja saatkin siis mahdollisesti vain 20% elossa olevia bakteereita. Apua voi olla näistäkin mutta silti aika vähän verrattaessa Ohhiran valmisteeseen.

Miksi Dr. Ohhiran probioottivalmistetta pidetään ylivoimaisesti maailman tehokkaimpana probioottina?

Tämä Ohhiran alunperin japanilainen probiootti valmistetaan sekoittamalla 40 eri kasvista, hedelmää, merilevää yms. ravintososeeksi (lue tarkemmin aineksista). Tähän ravintososeeseen istutetaan 12 bakteerikantaa ja annetaan seoksen fermentoitua uskomattomat kolme vuotta! Mitä tämän ajan aikana tapahtuu? Bakteerit kilpailevat kolme vuotta elintilasta ja loputtua jäljellä on vain kovimman luokan hyvät bakteerit. Näitä bakteereja sinä haluat taistelemaan vatsasi hyvinvoinnin tueksi. (lähde 1).

Ohhira sisältää myös ainutlaatuisen TH10-bakteerin, jolla on kysy tuhota MRSA-sairaalabakteeri jos se suolistossa majailee (sekä streptococcus- , että staphylococcus -sukuinen MRSA).

Uusien antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien kehittyminen tuotti huomattavan haasteen Dr. Ohhiralle ja hänen tiimillensä. Taistellakseen näitä uusia haitallisia valloittajia vastaan he kehittivät erityisen TH10 kannan hyödyllisistä maitohappobakteereista, joka eristettiin malesialaisesta tempeh ruuasta.

Tutkijat ovat todenneet, että Dr. Ohhiran probiootista löytyvä TH10 maitohappobakteeri kanta on 6,25 kertaa vahvempi kuin luonnollisesti esiintyvät maitohappobakteerit. Tämän erityisen TH10 kannan on löydetty olevan in vitro tutkimusten mukaan tehokas antibioottiresistanttia MRSA (metisilliinille resistentti Staphylococcus aureus) superpöpöä vastaan sekä myös E. coli 0-157 ja H. pylori bakteereita vastaan joista jälkimmäinen aiheuttaa suurimman osan vatsahaavoista.

Dr. Ohhira probiootti

Maailman paras probioottivalmiste?

Tämä ”taistelunhaluinen” TH10 bakteeri saattaakin olla tärkein bakteerikanta Dr. Ohhiran probiootissa sillä se tappaa ja eliminoi haitallisia bakteereita joita löydetään ruuansulatus järjestelmästä. Se myös avustaa toksiinien poistossa joita pahat bakteerit tuottavat suolessa.

Kulutuksen/syönnin jälkeen TH10 bakteeri asustaa ruuansulatusjärjestelmässä pidemmän aikaa missä ne kukoistavat ja elävät sovussa asuttaja bakteerien kuten lactobacillus ja bifidobakteerien kantojen kanssa jotka elelevät suoliston seinillä. Asuttaja bakteerit avustavat ruuansulatuksessa ja ravintoaineiden imeytymisessä ja yhdessä TH10 bakteerin kanssa ne muodostavat suojan pahojen bakteerien invaasiota vastaan (lähde).

Yhteenveto Dr. Ohhira probiootin hyödyistä:

Ihmistutkimuksissa jotka on suoritettu Okayaman yliopistossa vuodesta 1979 vuoteen 1991, valittiin satunnaisesti 1250 henkilöä 5000 henkilön joukosta ja tutkittiin Ohhiran probiootin hyötyjä. Seuraavat tutkimuslöydöt vahvistettiin henkilöille jotka kuluttivat Dr. Ohhiran probioottivalmistetta:

 • Parantunut ruuansulatuksen toiminta
 • Vähentyneet ruuansulatusvaivat
 • Vähentyneet vatsavaivat
 • Turvotuksen ja närästyksen/refluksin vähentyminen
 • Parantunut maksan toiminta
 • Parantunut verenkierron toiminta
 • Parantunut suolen toiminta
 • Vähentynyt ummetuksen tai ripulin ilmeneminen
 • Parantunut nivelten ja lihasten toiminta
 • Parantunut vastustuskyky allergioille
 • Parantunut ravintoaineiden imeytyminen
 • Parantunut vitamiinien synteesi
 • Lisääntynyt energia
 • Hiivainfektioiden vähentyminen
 • Useitten infektioiden vähentynyt esiintymistiheys
 • Vähentynyt reikien määrä hampaissa
 • Parantunut laktoosin sietäminen
 • Parantunut uni
 • Parantunut ruokahalu
Dr. Ohhira probiootti hyödyt

Dr. Ohhira probiootin mahdolliset edut ovat huomattavia (lähde).

Mistä voit hankkia Dr. Ohhira’s probioottivalmistetta?

Suomesta tätä ei saa joten ainut vaihtoehto on tilata sitä ulkomailta. Käytännössä iHerbistä tilaaminen on ainut vaihtoehto sillä Amazon.co.uk hinta on reippaasti iHerbiä kalliimpi ja Amazon.com ei ainakaan vähän aikaa sitten toimittanut tuotetta Suomeen ja tuote on mahdollisesti myös väärennys (harmillisen yleistä nykyisin).

Joistakin hinta voi ensialkuun tuntua kalliilta mutta jos on joskus vieraillut Japanissa ja kokenut sen hinta tason niin ymmärtää että tämä on oikeastaan todella halpa tuote. Kolmen vuoden fermentointi aika vaikuttaa myös hintaan hieman nostavasti jos verrataan esim. suomalaisiin probiootteihin.

Nykyisin järkevin vaihto on tilata tuote iHerbin kautta ja käyttää DPD-All Inclusive (All duties, taxes and fees are prepaid!) rahtia. Lue lisää: iHerb tilaaminen 2017

Hinnasta saa -5% alennusta tästä linkistä koskee kaikkia tilauksia.

Dr. Ohhira’s ei ole mikään pikkufirma, mutta sen tuotteet ovat erittäin suosittuja maailmalla. Useasti iherbinkin varastot näyttää nollaa jopa viikkoja putkeen, joten jos tuotetta on varastossa suosittelen tekemään tilauksen heti.

Muita kokeilun arvoisia probioottituotteita
Healthy Origins Probiootti, sekoitus 8 bakteerikannasta (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus casei, Bifidobacterium breve, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus). 30 miljardia bakteeria/kapseli. Eli aika perus probiootti, mutta voittaa perus suomalaiset joissa on yleensä 4-7 bakteerikantaa ja 4-5 miljardi bakteeria/kapseli. Erittäin hyvä valinta perus käyttöön kuten ruuansulatuksen tehostaminen ja vatsantoiminnan parantaminen.

Probioottinen saippua
Kokeile myös Dr. Ohhiran probioottista kauneus-saippuaa. Täysin luonnollinen, jopa viisi vuotta kypsytetty yrttisaippua. Erittäin hyvä kuivasta ihosta tai muista iho-ongelmista (akne) kärsiville. Lue linkistä saippuan kommentteja muilta käyttäjiltä.

Lue lisää iherb tilaamisesta: iHerb kokemuksia.

Dr. Ohhiran probiootti iherb

Dr. Ohhiran probiootti tuli verovapaasti iherbistä 8 päivässä.

Milloin käyttää probioottivalmisteita?

Probiootteja voi käyttää milloin vain optimoimaan terveyttä ja ruuansulatuksen & mahan toimintaa mutta erityisesti niitä suositellaan ruuansulatusvaivoihin ja esim. matkalle lähteville jotka saattavat joutua erilaiseen bakteeriympäristöön.

Kun lähdetään optimoimaan suorituskykyä biohakkerointi mielessä niin myös erityisesti probiootti kannattaa ruokavalioon sisällyttää. Hinnan säästää jo siinä että käytössäsi on enemmän aikaa kun maha ja ruuansulatus toimii paremmin ja esim. vessareissut sujuvat reippaasti nopeammin ja vähemmällä vaivalla.

Omat kokemukset Dr. Ohhiran probiootista

Probioottien ottaminen matkalle mukaan voi olla todella hyvä idea. Testasin juuri Dr. Ohhiran probioottia kuukauden pituisella Thaimaan matkalla ja voin sanoa, että Dr. Ohhira’s toimii vakuuttavasti. Ei ole ikinä toiminut maha näin hyvin kuin nyt sinä aikana kun käytin Dr. Ohhira probioottia. Pieniä maha ongelmia oli n. viikon jälkeen kun olin saapunut mutta nämä ongelmat hävisivät melkein välittömästi aloitettuani Dr. Ohhiran probiootin. Enkä ottanut kuin yhden kapselin päivässä vaikka päivittäinen annos on kaksi kapselia. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen (otin 1. kapselin yöllä herätessä joskus klo 3 aikaan) tuntui että on älykkäämpi olo ja pää toimi reippaasti paremmin). Myös energiatasot olivat selkeästi paremmat. Tuli muutenkin syöpöteltyä oikein kunnolla eikä ole ikinä ruoka sulanut näin hyvin. Johtopäätökset ovat hyvin selkeät, tulen jatkossa aina ottamaan omat Dr. Ohhira probiootit mukaan lähdenpä lomailemaan minne päin tahansa.

Kuinka käyttää probioottivalmisteita?

Probiootit on hyvä ottaa tyhjään mahaan jotta kapseli pääsee helposti mahalaukusta eteenpäin ohutsuoleen. Joko illalla nukkumaan mennessä tai aamulla herättäessä (jos et syö mitään heti herättäessä) on hyvä aika ottaa probioottivalmiste.

Probioottien sivuvaikutukset

Osa voi kokea vatsavaivoja kuten ilmavaivoja ja turvotusta kun he ottavat vahvoja probiootteja ensimmäistä kertaa. Henkilöt joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä (esim. syöpien kemoterapia hoidot), ei yleisesti suositella probiootteja. Sama juttu elinsiirron hyljinnänestolääkityksen käyttäjillä, tai jos sinulle on tehty esim. ruoansulatuskanavan leikkauksia. Jos sinulla on vatsaperäinen sairaus, olet raskaana tai käytät lääkkeitä suosittelen keskustelemaan lääkärisi kanssa ennen probioottien käyttämistä. Probiootit ovat terveelle ihmiselle suhteellisen turvallisia, mutta kuten muidenkin ruokien kohdalla, allergiset reaktiot ovat mahdollisia mutta harvinaisia.

Lisää lukemista tai kuuntelemista, linkkejä ja lähteitä:
RHR: You Are What Your Bacteria Eat: The Importance of Feeding Your Microbiome – With Jeff Leach
Sorry low carbers, your microbiome is just not that into you
New Discoveries About How Gut Bacteria Can Have Profound Implications for Your Health
How To Cure SIBO, Small Intestinal Bowel Overgrowth: Dr. BG’s 7-Steps Paleo* Gastro IQ SIBO Protocol
Maitohappobakteerilla on väliä – markkinoinnissa jylläävät myös mielikuvat

Videoita:
Dr Ohhira’s Probiotics

,
11 comments on “Dr. Ohhira’s probiootti – Markkinoiden paras probiootti?
  • Tuskinpa on haittaa, eihän niitä jogurtteja tai hapankaaliakaan kapselissa syödä. Dr Ohhiran sivuillakin lukee, että jos kapselia ei voi nielaista niin sen voi avata ja syödä geelinä ruaan tai veden kanssa.

   Vaikea sanoa huonontuuko imeytyminen tällä tavalla, riippuu varmasti ihmisestä ja vatsahapoista…

   Ohhiran kapselia on vain aika vaikea avata kun se on kokonainen geeli kapseli, joten suosittelen pureskelemaan tai liuottamaan veteen jotenkin. Healthy Origins probiootti tuote on helposti avattavassa kapselissa (jauhetta).

 1. Hei! Ostin kyseistä tuotetta 2 viikkoa sitten, annostelin sitä aluksi 1 kapseli aamuisin ja iltaisin. Olisikohan mahdollista, että aloitusannos oli liian suuri näin herkkävatsaiselle? Sain kauheita ilmavaivoja ja päänsärkyä. Kokeilin sitä 5 päivää ja lopetin, koska sivuvaikutukset tuntuivat pahoilta! Olisiko annostusta pitänyt aloittaa rauhallisemmin? En tiedä uskallanko enään uudestaan koittaakkaan kyseistä valmistetta?

  • Ilmavaivat ja myös päänsärky ovat aika yleisiä oireita probioottien ensikäyttäjillä (vatsa saa täysin uutta erilaista bakteerikantaa, johon sopeutuminen voi kestää aikansa). Aluksi kannattaa kokeile pienempiä annoksia (esim. puolikas kapseli päivässä). Jos päänsärky jatkuu pienilläkin annoksilla kannattanee kokeilla erilaista valmistetta.

 2. tämä kommentti lopussa ihmetyttää kovasti,jos immuunipuolustus on heikko niin ei sais syödä maitohappobakteereita??eikös se nyt ole todistettu moneenkertaan että se on just päinvastoin…

 3. Olen kokeillut eri probioottivalmisteita ja sitten viimeksi tuota ylistettyä Ohhiraa.
  Kolme kk käytin, nostaen annosta.
  Ei minkäänlaista vaikutusta mihinkään – paitsi ummetus.
  Bakteerikantoja on niin paljon, että ei vielä tiedetä miten niitä säädellä probioottivalmisteilla.
  Se on totuus. Arpomalla eli kokeilemalla voi osua kohdalle, mutta paljon se maksaa.
  Ja minä olen uskonut näihin; lukenut paljon ja kokeillut, mutta lukenut myös sen, että emme tiedä vielä tarpeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *