Teaniini (L-Theanine) kokemuksia – Ujous pois ja itsevarmuus tilalle?

Luulin aina, että yksi tehokkaimmista tavoista päästä eroon sosiaalisten tilanteiden pelosta oli juoda alkoholia. Mutta olin väärässä. Asiaan löytyy luontainen lisäravinne, ja ainetta saa pienissä määrin myös vihreästä teestä. Kokemuksia teaniini lisäravinteesta.

Teaniinillako ujous pois ja itsevarmuus tilalle – oikeasti?

Nykypäivänä monilla on sosiaalisten tilanteiden pelko, ja se kieltämättä raastaa elämän nautintoa. Ehkä et uskalla lähestyä naisia tai miehiä, ja tämän ongelman takia sinulla voi olla vaikeuksia saada naisystävää tai miesystävää.

Yökerhoon lähteminen pelottaa, pitää juoda vähintään se 6 kaljaa tai siideriä ennen kuin uskaltautuu istumaan yökerhon nurkkaan – ja mitäpä siellä nurkassa istumalla saa aikaiseksi? Ei yhtikäs mitään.

Sekin ilta meni mönkään ja oli vain ajan/rahantuhlausta, samalla kun muut pitivät hauskaa tanssilattialla rentoutuneina. Miksi muut osaavat olla luontaisesti rentoja ja sosiaalisia, mutta sinä et? Saatat miettiä tätä…

Minä ainakin mietin joskus samaa. Eräänä päivänä löysin ratkaisun.

Luonnollisen ratkaisun. Ei epäterveellistä alkoholia tai huumeita päästäkseen eroon sosiaalisten tilanteiden pelosta.

Ratkaisu löytyy niinkin simppelistä asiasta kuin vihreä tee. Tarkemmin vihreän teen teaniinista (L-theanine). Teaniini suurissa määrin toimii luontaisena rentouttajana, ilman väsymystä.

teaniini

Hyvä olo luonnollisella lisäravinteella? Kuvan lähde (CC2.0)

Teaniinin odottamaton sivuvaikutus: tekee itsevarmaksi

Hankin teaniinia aivoboosteriksi, sen tutkittujen nootrooppisten hyötyjen takia. Aloittaessani teaniinin käytön löysin siitä kuitenkin odottamattoman sivuvaikutuksen.

Mitä tapahtui kun otin teaniini kapselin? Tunsin olevani kuin Neo Matrixisissa. Sumu väistyi aivojen päältä ja näin kaiken. Olin rennon rauhallinen sisältä, pystyin pitämään hyvää katsekontaktia keneen tahansa. Naisille flirttailu alkoi tuntumaan helpolta ja luonnolliselta, selvinpäin keskellä kirkasta päivää.

Välittömästi teaniini alkoi vaikuttamaan taikapilleriltä, oikeasti toimivalta ratkaisulta kaikille ujoille ihmisille jotka haluavat olla itsevarmempia.

Aloinkin etsimään Internetistä lisää tietoa teaniinista, olisivatko muutkin huomanneet samanlaisia hyötyjä? Ja löysinkin seuraavan artikkelin joka validoi oman kokemuksenikin:
The Pill That Cures Approach Anxiety

Uskomatonta – teaniini tunnetaankin siis yleisesti loistavana ”taikapillerinä” sosiaalisten tilanteiden pelkoon.

Teaniini poistaa sinut tehokkaasti ns. ”pääsi sisältä” (eli omien ajatusten vankina olemisesta) juuri samalla tavalla kuin alkoholin juominen, mutta ilman sumentavia haittavaikutuksia.

Pääset siihen olotilaan missä teet luontaisesti kuten haluat – kun näet kauniin naisen niin et vaivu ajatuksiin vaan toimit. L-Teaniinista saattaakin tulla uusi ilmiö – jossa miehet ja naiset ovat yökerhoissa teaniinin voimalla, rentoja ja sosiaalisia.

Teaniini toimii mielen rentouttajana, laukkaava mieli ja sen epäilevät ja rajoittavat ajatukset tulevatkin monilla tielle kun he aikovat lähestyä viehättävää vastakkaista sukupuolta olevaa ihmistä. Tämän johdosta teaniini on myös loistava asia ennen sänkyyn menemistä, siis nukkumaan menemistä – tai no ei ne liiat ajatukset auta siinä sänkyyn menemisen toisessakaan tarkoituksessa.

Ratkaisu juomisen aiheuttamaan karmeaan oloon?

Moni tietääkin sen kun vappuaamuna herää karmeasta olosta, päätä jomottaa ja suussa maistuu illan juomiset. Se olo on karu, vannot kuinka ”ei enää ikinä”. Taas yksi päivä kului hukkaan karmeaan oloon ja salitulokset ottivat myös hallaa. Silloin on hyvä tietää vaihtoehdoista kuten L-teaniinista tai muista krapulan esto strategioista.

Teaniinin avulla voi nauttia illoista itsevarmana ja herätä mahtavasta olotilasta. Ei hukkapäiviä, ei salituloksien menetystä ja rahantuhlausta epäterveelliseen alkoholiin.

Teaniinia kannattaa kokeilla jos on itsevarmuus ongelmia selvinpäin ollessa. Teaniinin avulla voit lähteä sosiaalisiin tilanteisiin selvinpäin, ja ehkä ottaa sitten yhden tai kaksi drinkkiä ja jättää alkoholin nauttiminen siihen.

Jatkossa huomaat, että kun muut valittavat krapulasta… Sinä heräät kirkkaasta olotilasta hyvän illan jäljiltä, loit taas uusia sosiaalisia suhteita ja ehkä puhelimessasi on mielenkiintoisen naisen/miehen numero. Teaniinin avulla juhlintaillan jälkeen voit lähteä urheilemaan, voit syödä normaalisti, voit työskennellä – saat jotain aikaiseksi etkä tuhlaa taas yhtä päivää tylsään sängyssä makaamiseen.

Teaniini – mitä se on ja mistä se tulee?

Teaniini on luontainen aminohappo jota esiintyy suurissa määrin lähinnä vain teepensaan lehdissä.

Teaniinia saa vihreästä teestä ja jokaisesta teestä joka on tehty teepensaan lehdistä (Camellia sinensis).

Vihreän teen ohella teaniinia saa myös siis valkoisesta ja mustasta teestä, koska kaikki edellä mainitut teet tulevat saman Camellia sinensis -kasvin lehdistä. Eron tekee vain erilainen käsittely (poiminta-aika, fermentointi jne).

Jotkut väittää, että teaniinia saa myös yerba mate teestä, mutta ei saa. Teaniinia esiintyy ainoastaan camellia sinensis teepensaan lehdissä ja Boletus badius, eli ruskotatti sienilajikkeessa. Kolmas lähde on eräs harvinainen Amazonin sademetsän puu.

Näistä voi todeta, että paras lähde teaniinin saantiin on vihreä tee ja puhtaat teaniini lisäravinteet. Jotkut lähteet toteaa mustan teen hapettumisen tuhoavan teaniini aminohapon läsnäolon lopputuotteessa. Mustassa teessä on muitakin ongelmia, kuten fermentoinnin aikana syntyvät mykotoksiinit (homemyrkyt). Portugalilainen tutkimus paljasti kuinka 88% näytteistä mustaa teetä sisälsi syöpää aiheuttavaa mykotoksiinia nimeltä fumonisin.

Vihreä tee on siis parempi valinta, vaikka samasta kasvista molemmat ovatkin tulleet. Tästä esimerkistä huomaa kuinka käsittely voi tehdä suuren eron.

Teaniinin hyödyt

Yksi suurimmista syistä teaniinin ravinnolliseen hyötyyn on sen kyky ohittaa veri-aivoeste, jonka myötä se tavoittaa aivosi, joten teaniini pystyy tarjoamaan psykoaktiivisia hyötyjä.

Teaniini pystyy vähentämään stressiä ja lisätä rentoutumista, kuten myös lisätä kognitiokykyä (parempaa aivotoimintaa) varsinkin kun otat sitä kofeiinin kera. Säännöllisesti otettuna teaniini pystyy nostamaan serotoniini ja dopamiinitasoja, jonka takia monet taltuttavat masennuksen ja ahdistuksen/levottumuuden teaniinin avulla.

Serotoniini tunnetaan ns. ”onnellisuushormonina”, ja dopamiini on se hormoni joka aiheuttaa hyvänolon tuntemuksia. Dopamiinia vapautuu miellyttävien aktiviteettien aikana, kuten seksi ja syöminen. Lisääntynyt teaniinin saanti edistää näiden molempien hormonien läsnäoloa kehossa.

Teaniinin on myös todettu parantavan immuunijärjestelmää ja auttaa kehoa tautien torjunnassa.

Tunnettu biohakkeri Dave Asprey hehkuttaa teaniinia aivoboosterina sekä rauhoittavana unta parantavana lisäravinteena:

”L-theanine in capsule form (not tea) helps with relaxation. I use 100mg of SunTheanine at night.”
Dave Asprey

…ja toisessa artikkelissa Dave mainitsi: ”In fact, I take 300mg of theanine at night to relax and improve my sleep.”

Lääkäreiden mainitsemia teaniini hyötyjä:

”L-theanine reduces stress, improves the quality of sleep, diminishes the symptoms of PMS, heightens mental acuity, and reduces the negative side effects of caffeine. At typical dosages, e.g., 100–200 mg, L-theanine does not act as a sedative, but it does significantly improve sleep quality.”Dr. Murray

”Some research has suggested that L-theanine has calming effects. In one study…those who received the highest dose (200 mg) produced more alpha waves, an indication of increased relaxation, about 40 minutes after getting the L-theanine.”Dr. Weil

Voit lukea drugs foorumilta lisää teaniiini kokemuksia.

Kuinka teaniini tekee sinusta paremman treffiseuralaisen

Suuri määrä teaniinia (100-200mg) auttaa parantamaan aivotoimintaa ja vähentämään sekä fyysistä että mentaalista stressiä – eli teaniini on aivan täydellinen asia ottaa esim. ennen treffejä. Pääsee siihen rentouneeseen terävään olotilaan jossa on luontaisesti fiksumpi, hauskempi ja itsevarmempi, ei tärise ja ajattele turhuuksia pään sisällä vaan on rennosti hetkessä – joka on resepti menestykseen missä tahansa ihmissuhteessa.

Suosittelen lukemaan tämän mainion artikkelin teaniinin hyödyistä:
Teaniini torjuu stressiä ja ahdistusta

Juot paljon vihreää teetä muttet huomaa edellä mainittuja hyötyjä?

Henkilökohtaisesti en ole koskaan nähnyt kuvailemiani teaniini hyötyjä juomalla vihreää teetä, tämä johtuu siitä, että yhdessä kupissa vihreää teetä on n. 8 mg teaniinia ja mustassa teessä 25 mg / kuppi (lähde: Animal study: L-theanine extends life expectancy). Ja se tarkoittaa, ettei alle 20 kupillisella vihreää teetä saa oikein mitään hyötyjä. Lisäksi vihreässä teessä teaniini ei ole kovin biosaatavaa, ainakin yhden tutkimuksen mukaan.

Vihreän teen suurella juonnilla on myös omia ongelmiansa, joista yksi on mainittu alla olevassa sivuvaikutukset -kappaleessa. Toiseksi, erään tutkimuksen mukaan vihreän teen suurimääräinen nauttiminen laskee testosteronitasoja. Vihreän teen sisältämä aines ECGC, epigallokatekiinigallaatti, suurissa määrin voi olla haitallinen miehen testosteronitasoihin.

Tuo tutkimus pilaa monen miehen vihreän teen juonnin nautinnon, harva mies haluaa laskea testosteronitasojaan – enkä joisikaan yli viittä kuppia vihreää teetä päivässä. Täten teaniinin saantiin ainoa järkevä väylä on lisäravinne. Painotan kuitenkin, että vihreä tee on erittäin terveellistä, mutta eläintutkimukset eivät puolla suurien määrien nauttimista – ainakaan miehille jotka haluavat pitää testosteroninsa korkealla.

Teaniinin sivuvaikutukset ja turvallisuus – sopiiko raskaana ollessa?

Teaniini on hyvin turvallista ja omaa aika olemattomat sivuvaikutukset.

Lääketieteen tohtori Anu Mäkelän mukaan ei ole yhtäkään lääkeainetta tai luontaistuotetta, jonka kanssa teaniini ei sopisi. Marevania, eli verenohennuslääkettä ottavat potilaatkin voivat lääkärin mukaan huoletta juoda vihreää teetä tai käyttää teaniinituotteita. (lähde)

Teaniini on turvallista myös raskaana oleville naisille, lääkäreiden mukaan:

”Is L-Theanine safe to take while pregnant.
Dr. Randy S. Baker answered: Yes
L-theanine is an amino acid found in green tea. Since green tea is considered safe in pregnancy it can presumed that it’s components, including L-theanine are also safe.” – Ja monet muutkin lääkärit yhtyy samaan

Teaniinin ei ole virallisesti löydetty aiheuttavan mitään sivuvaikutuksia raskaana oleviin naisiin eikä lapsiin. Teaniini ja vihreä tee on yleisesti pidetty turvallisena kaikille ihmisille.

Teen juonnissa voi kuitenkin olla pieni haitta raskaana oleville naisille: ”Most people have no idea that one cup of green tea during pregnancy can contribute to neural tube defects by dramatically increasing the body’s need for folate, which is required for neural tube development in babies. The rest of us need folate too. If you’re a tea addict, take extra folate (or eat more pastured egg yolks).” (lähde)

Biohakkeri Dave Aspreyn mukaan vihreän teen juonti aiheuttaa kehoon ylimääräisen tarpeen foolihapolle. Teen juojien kannattaakin syödä kananmunan keltuaisia ruokavaliossaan, joka tarjoaa paljon foolihappoa eli B9-vitamiinia. Dave Aspreyn mukaan kenellekään ei ole fiksua juoda suuria määriä vihreää teetä, jos et korjaa sitä suuremmalla folaatin saannilla. Kananmunien (keltuainen) nauttiminen on simppeli ratkaisu.

Suurempi teaniinin saanti ei aiheuta keholle mitään harmia, ainoastaan isoilla annoksilla (2,000 mg+) teaniini voi muuttua uneliaisuutta aiheuttavaksi. Normaali 100-300 mg annos on yleisesti paras, koska se aiheuttaa rentoutumista ilman väsymystä – joka vastaa alkoholin positiviisia hyötyjä – juuri niitä hyötyjä jonka takia monet juovat alkoholia ennen juhlimaan lähtöä.

Kaikilla teaniini ei tietenkään toimi aivan yhtä hyvin. Mutta monilla se rentoutuminen (mielen ja kehon), aivotoiminnan parantuminen ja uudistunut keskittymiskyky ei todellakaan ole mitään placeboa, vaan tutkimuksillakin validoituja hyötyjä.

Annostus: Yksi kapseli (100-200mg) aamulla kahvin/teen kanssa ja/tai illalla ennen nukkumaan menoa. Tai milloin tahansa kun on ahdistunut olo ja tarvitsee jotain rentouttavaa. Tai ennen treffejä, ennen esiintymistilannetta, ennen seksiä jne (vaikutus näkyy n. 30min päästä). Voit kokeilla myös isompia annoksia jos et huomaa yhdellä kapselilla paljoa hyötyjä.

Teaniini ei ole Suomen lääkeainelistalla, eli tuotteita on laillista tilata ulkomailta.

L-Teaniini tuotteet

Tässä on teaniinituotteet (L-theanine) joita olen itse kokeillut iHerb nettikaupasta ja kokenut ne erittäin toimiviksi:

Doctor’s Best, Suntheanine L-Theanine, 150 mg, 90 Veggie Caps

Now Foods, L-Theanine, 100 mg, 90 Veggie Caps

Yogi Tea, Perfect Energy, Vanilla Spice
(1 teepussi sis. 15 mg L-Theanine Suntheanine, sis. kofeiinia)

Lisää vaihtoehtoja: http://www.iherb.com/L-Theanine

Paras arvo rahoille on Doctor’s Best Suntheanine tuotteessa, kokeile ensin sitä ja kokeile sen jälkeen muita suosituksia ylempää. Suntheanine on teaniinia tuottava brändi joka ainoana tarjoaa 100% L-teaniinia. Jos tuotteessa ei lue ”Suntheanine” niin se voi olla epäpuhdasta ja sisältää eri teaniinimuotoja. Lisää tietoa.

Doctor’s Best Suntheanine tuotteen käyttäjäkokemuksia:

”Better than drugs. A family member who used to be on prescription meds takes this product twice a day and no longer needs anxiety meds.”

”Great for social anxiety and irritability. Theanine helps me to cope with the anxiety I experience whenever I am faced with a social situation. It makes me calm, happy and more sociable.”

”helped my husband to get rid of sleeping pills. Also my sleep problems solved with this product last fall. 3 capsules in empty stomach and we got peaceful sleep.” (palaute suomalaiselta iHerb asiakkaalta)

Jos tilaat iHerbistä teaniinia, niin saat linkkieni kautta 5% alennuksen ja hyödyn siitä itse saamalla alennuksia tulevista tilauksistani, josta kiitän paljon. Lue lisää iHerb tilaamisesta täältä.

Jos et jostain syystä halua ulkomailta tilata, niin Hyvinvoinnintavaratalosta saa myös normaalia teaniinia jauheena joka voi olla ihan kelpo valinta.

Hyvinvoinnintavaratalosta saa myös hyvää vihreää teetä, jota on hyvä juoda aina silloin tällöin: Clipper Vihreä Ginseng tee (vihreä tee siperialaisen ginseg juuren kanssa, hyvä libidon nostaja)

teaniini kokemuksia

Vihreä tee ja teaniinituotteita.

Yhteenveto

Teaniini on kaikille turvallinen aminohappo jota saadaan teepensaan lehdistä. Se rentouttaa ja rauhoittaa ilman väsyttävää vaikutusta. Teaniinin on osoitettu vähentävän tehokkaasti ahdistusta ja stressiä. Lisäksi sillä on aivotoimintaa ja mielialaa nostavia ominaisuuksia. Teaniini voi myös lievästi parantaa unenlaatua ja auttaa nukahtamaan.

Suosittelen teaniinia kaikille joilla on ongelmia sosiaalisten tilanteiden pelon kanssa, ongelmia sosiaalisten taitojen kanssa selvinpäin, ongelmia luoda itsevarmaa katsekontaktia ja yleisesti itsevarmuuden puutetta. He jotka menevät esim. työpäivän aikana siihen introvertti tilaan, kääntyy sisäänpäin ja vajoaa pään sisälle eivätkä tunne oloansa enää niin avoimen sosiaaliseksi… He voivat hyötyä teaniinista paljon ja nähdä siitä suurimmat hyödyt.

Teaniini on myös mainio ns. ”älylääke” käyttöön. Harva asia auttaa pääsemään paremmin niin sanotusti ”flow” tilaan kuin aamulla otettu kahvi + teaniinikapseli. Kaikki turhat ajatukset väistyy ja pystyy keskittymään täysillä, kun näet tämän hyödyn niin tästä saattaa tulla päivittäinen tapa.

Lähteet:
http://examine.com/supplements/Theanine/
https://www.lef.org/magazine/mag2006/jan2006_report_theanine_01.htm
http://www.bulletproofexec.com/green-tea-bulletproof-coffee-better-together-for-an-even-better-brain/
http://www.livestrong.com/article/491046-is-l-theanine-safe-while-pregnant/
https://www.xbrain.co.uk/side-effects-of-l-theanine
Featured image source CC 2.0

27 comments on “Teaniini (L-Theanine) kokemuksia – Ujous pois ja itsevarmuus tilalle?
 1. Ei auttanut mulla ujouteen, eikä univaikeuksiin.
  Hermoihin vaikutti, olin koko ajan tosi kiukkunen.
  Lopetin käytön ja nyt ei hermot enään mene.
  En suosittele!

 2. Olen käyttänyt teaniinia nyt kuukausia ja voisinpa jakaa kokemuksiani tähän. Käytän teaniinia aina silloin tällöin jännityksen poistoon.. kuten viime viikolla ennen treffejä.. Nielaisin Doctors Best Suntheanine kapselin puoli tuntia ennen tapaamista tyhjään vatsaan (viimeksi söin 4h sitten) ja heti treffien alusta en normaalisti koskaan ole ollut niin rentoutunut, se vastasi rentoutumista kuin olisin juonut parikin alkoholijuomaa, eikä ollut yhtikäs mitään turhia ajatuksia päässä. Jos olen rentona ja läsnä treffeillä niin nainenkin on rentona ja kaikki sujuu normaaalia paremmin ja vaikuttaa kuin oltaisin jo tunnettu pitempään, kuin vanhoja tuttuja. Ja treffit päättyikin ehkä parhaaseen seksiin ikinä. 🙂

  Teaniinilla saan jatkuvasti tuommoisia kokemuksia ja se on tämän sivun paras löytö henkillkohtaisesti. En tajua mitä ylempi kommentoija ”Ujomies” teki väärin? Teaniinilla ei missään muodossa ole tuollaista vaikutusta. Päinvastoin se on kaiken hehkutuksensa arvoinen.. Pari viikkoa sitten otin illalla kahvilassa jopa 4 teaniinikapselia kahvin kanssa ja tuli juuri tuo mainitsemasi ”Neo Matrixissa ja näin kaiken” olo. Samana iltana menin yökerhoon ensimmäistä kertaa ikinä selvinpäin ja olin hyvin itsevarma (normaalisti en kestäisi mennä selvinpäin yökerhon tärisyttävään bassopaukkeeseen). ”Ujomies” on varmasti saanut jotain väärää teaniinia kun täällä teaniini toimii maagisen hyvin ja on nyt yksi lempiasioistani jolla parantaa elämännautintoa. Tulen tilaamaan lisää ja suosittelemaan kaikille.

 3. Nootropiinihullu ilmoittautuu! Käväisen tänään ostamassa tuota teaniinia ensin pienen määrän, että tiedän onko se sen arvoista, ja sitten teen päätökseni kokemuksien perusteella, kannattaako hankkia enemmän. Bioteekin Rennoksin vaikuttaa tällä hetkellä kukkarolle parhaalta (lifessä tällä hetkellä 12€ tarjouksella).

 4. Onko kukaan muu huomannut l-teaniini lisäravinne käytössä kuinka ei enää tule krapuloita? Tai ei ainakaan niin pahoja krapuloita. Itse napsin teaniinia juuri näiden suositusten mukaisesti ennen baarissa käyntiä, juon toki aina enkä todellakaan ole selvinpäin, mutta krapuloita ei juurikaan enää tule teaniini käytössä. Onko siinä teaniinissa jokin juttu, joka estää krapulan tulemisen?

 5. Moi.
  Voiko tätä L-teaniinia, vaikkapa juuri tätä Doctors Best kapselia käyttää SSRI-lääkkeiden kanssa, vai onko jotain riskiä esim serotoniini kohtauksesta tai jotain muuta haittaa/pelkoa olemassa?

  • Tietääkseni teaniinillä ei ole mitään vuorovaikutusta SSRI-lääkkeiden kanssa, eihän vihreän teen juomista ole kielletty? Lääkkeiden kanssa käytettynä on aina vaikea arvioida miten teaniini toimii, huonontaako vai parantaako oloa. Kannattanee alussa testailla pienillä annoksilla ja ihmisten ilmoilla tai kysyä omalta lääkäriltä.

 6. Kiitti nopeasta vastauksesta. Pitää vielä kysyä lääkäriltä varmuudeksi mutta muuten kuulostaa juuri tuotteelta joka voisi minulla toimia. Rauhallisuutta ilman väsytystä.

 7. Joo. Itsekin tullut nyt varmaan 4 kertaa testailtua, joka kerralla olen lisänyt annostusta kun eihän tuo tunnu mitään oikein vaikuttavan.
  Tänään siis otin peräti 15 kpl 150mg l teaniinia. Doctors best -merkkistä siis. Ei tunnu kyllä vaikuttavan paljoa mitään? Siis ihan pikkuriikkisen verran, mikä kuitenkin ihmetyttää, jos kerta pitäs olla tyylin joku ”Neo Matrixista”…
  Taitaa vain olla niin ihmiskohtaista? Tai sitten tarvitsisin vain niin paljon. Vaikka tänäänkään ei varsinaisesti edes mitenkään ahdistanut, kun otin. Varmaan rupeaa olemaan jo se puolisen tuntia siitä..

  Mutta eipä siinä, jos joillain toimii. Itse kyllä koen vaikka sen keskikaljan rentouttavammaksi, kun vaikka nuo 15 l teaniinia :O Viimeksi otin noin pari viikkoa sitten, tuskin toleranssi siis noussut jo niin paljoa? Sitä ennen viime vuoden lopulla..

  • Lähes kaikki yrtit, lääkkeet ja huumeet ovat ihmiskohtaisia. Kun lukee noita teaniini kokemuksia foorumeilta, niin eihän se kaikilla näytä toimivan, vaikka jotkut kehuvat sitä paremmaksi kuin kokaiinia…

   Enpä tiedä onko tuollaisten mega-annoksien ottaminen sitten järkevää.

   • Ei ehkä järkevää, mutta vähän ”pakko”, jos haluaa edes jotenkin hyötyä kyseisestä tuotteesta.
    Nyt otin aika äskettäin 18kpl. Saa nähdä vaikuttaa sen paremmin.
    Mutta siis sen haluaisin lähinnä tietää, onko vaarallista ottaa isompia määriä kerralla? Kun tosiaan jos ei muuten vaikuta, vähän ”pakko” siis.
    Kyllä tämän vaikutuksen siis jotenkin huomaa, ehkä pikkariikkisen parempi kuin viimeksi. Mutta niin, en tiedä sitten sitä ”lumea”?
    Hengenvaaraa jos ei ole, eikö ole sama vetää enemmän, kun että vähemmän ilman minkäänlaista vaikutusta?

    • Omalla keholla saa tehdä mitä haluaa, mutta tuskinpa siitä hengenvaaraa saa, vaikka vetäisit enemmänkin. Examinen mukaan rotille ei edes ole saatu haittavaikutuksia massiivisilla 6,5 gramman/painokilo annoksilla.

     Internetistä löytyy myös tällaisia postauksia missä vedetään 20-40 grammaa l-teaniinia jonkun ”tripin” toivossa…

     Eli teaniinin yliannostaminen ei näytä olevan kovinkaan efektiivinen tapa saada itseää arkkuun. Voi siis ottaa reippaammin jos siltä tuntuu, mutta omakohtaisia kokemuksia tuollaisista 10 grammojen annoksista ei ole, kun jo 3 kapselilla tuntuu olo menevän liian rauhalliseksi, eikä sitten saa mitään aikaiseksi.

    • Otin tunti sitten neljästä teaniinikapselista kuoret pois ja jauhot sirottelin lusikalle,ja siitä suukkuun!Teaniini alkoi vaikuttaa jo kymmenen minuutin kuluttua jauheen imeytyessä suun limakalvoilla.Rento fiilis kesti aika tarkkaan puoli tuntia!Totesin,että teaniini annos täytyy olla aika suuri,jos siitä aikoo saada muutaman tunnin”rohkeet”fiilikset!

  • Teaniini toimii muuten synergiassa kofeiiniin kanssa. Oletko kokeillut ottaa kahvikupin kanssa? Pitäis ottaa mg-määrältään samaverran mitä kahvissa on kofeiinia.

   Sit tietty kaikilla ei tunnu niitä vaikutuksia ja luultavasti merkeissäkin on eroja.

 8. En kokenu muuta kuin hermostuneisuuta tosta teaniinista!Ehkä pieni rentoutumisen tunne tuli,kun olin ottanut 8 kapselia!Siitä 8.sta otin pelkät jauhot!!Kuoret nakkasin roskiin!Tälläset kokemukset oli tosta teaniinista!!

 9. Hei

  käytin kyseistä jauhetta illalla ennen nukkumaan menoa, ei mitään vaikutusta, samoin kuin päivälläkin, jopa hieman yli suositustenkin. En suosittele tuotetta enkä osta enää lisää. Sama kuin söisi perunajauhoa.

 10. Doctors bestin Teaniinia olen käyttänyt 3 kuukautta aamukahvin ja iltapäiväkahvin kanssa, välittömästi tuottavuus parantui kaikessa ja tunnen ylivoimaisen edun kuin minulla olisi käytössä salainen ase. Nukun yönikin kuin tukki ja herään kirkkaana, kun otan teaniinikapselin ennen nukkumaanmenoa. Hiihtoloman kunniaksi sain huomattavan palkankorotuksen töissä, olen ollut firman kunniallisin työntekijä. En myöskään ole sairastunut ollenkaan kuten normaalisti ja kuten kaikki muut, kiitos tämän sivun. Jos otat vastaan lahjoituksia, täältä tulisi iso lahjoitus kiitokseksi korvaamattomasta informaatiosta!

 11. Harvinaisella tapaa toimiva lisäravinne. En oikein ikinä aiemmin ole nähnyt mistään tällaista hyötyä. Kun otan ohjeiden mukaan aamukahvin kanssa teaniinikapselin, tuntuu kuin olisi jokin älylääke käytössä. Jälleen aion tilata lisää, koska ilman tuntuu kuin jäisi paitsi potentiaalisesta maksimikapasiteetistani. Kiitos tästä jutusta, tänä vuonna en olisi ikinä saanut niin paljon aikaiseksi ilman tätä! -A

  • Jutussa oli vanhaa tietoa.

   10 dollarin alennus yli 40 dollarin tilauksesta poistui 1.11.2015 ja sen korvannut 5 dollarin alennus ensitilauksesta poistui 1.11.2016.

   Nyt kaikista tämän sivuston linkeistä pitäisi saada 5% alennusta. Tämän alennuksen saa jokaisesta tilauksesta, ei tarvitse olla ensitilaaja.

 12. Hei Te kommentin antaneet, oletteko Paavo väyrysen tukihenkilöitä, siis ”asiasta en mitään ymmärrä mutta vastustan”. Aion kokeilla nm.”kokaa” ja kerron vaikutukset.
  Haluan itse testata ”kuka puhuu paskaa”, kerron sen myöhemmin mutta on satavarma, jos luonnontuotteella saadaan paremmat arvot kuin reseptilääkkeellä ja edullisemmin niin SOTE uusiksi, kyllä aina aina terveydenhuollossa kyse on RAHASTA,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *